6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Keeping Up with the Joneses» (2016) σκηνοθεσία Γκρεγκ Μότολα

Ο Τζεφ και η Κάρεν Γκάφνι ζουν μια ήσυχη ζωή στα προάστεια όταν δίπλα τους μετακομίζει ένα φαινομενικά εξίσου ήσυχο ζευγάρι, ο Τιμ και η Νταϊάνα Τζόουνς. Σύντομα ο Τζεφ και η Κάρεν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα εύκολα με τους νέους τους γείτονες. Οι Τζόουνς τα έχουν όλα: είναι όμορφοι, εκλεπτυσμένοι και γοητευτικοί σε ό,τι κι αν κάνουν. Όταν όμως ανακαλύπτουν ότι οι ακαταμάχητοι γείτονες είναι μυστικοί κατάσκοποι, οι ζωές όλων δεν θα είναι ποτέ ξανά οι ίδιες. Όσα ήξεραν, μόλις έχουν τελειώσει…

Παίζουν: Ζακ Γαλυφιανάκις, Τζον Χαμ, Γκαλ Γκαντότ, Άιλα Φίσερ.

*Star, Πέμπτη 17/9, στις 21:00

«Red: Πράκτορες Παροπλισμένοι αλλά Πάντα Επικίνδυνοι» (2010) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Ο πράκτορας Φρανκ Μόουζες έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και ζει πλέον μια ήσυχη – πολλοί θα έλεγαν βαρετή – ζωή. Ξυπνάει νωρίς το πρωί, τρώει πρωινό, παίρνει τα χάπια του, κάνει ασκήσεις για να διατηρηθεί σε φόρμα και το βράδυ διαβάζει πάντα πριν κοιμηθεί. Την απόλυτη ηρεμία του αναστατώνει μια ομάδα εκτελεστών, που προσπαθούν να τον σκοτώσουν. Όταν ο Φρανκ αντιλαμβάνεται ότι τόσο εκείνος όσο και άλλοι παλιοί του συνάδελφοι, έχουν γίνει στόχοι αδίστακτων εκτελεστών, αναλαμβάνει δράση. Οι καλύτεροι πράκτορες θυμούνται ξανά τις μαχητικές τους ικανότητες, αποφασισμένοι να βρουν και να εξοντώσουν αυτούς, που τους θέλουν νεκρούς…

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Μόργκαν Φρίμαν, Μπρους Γουίλις, Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Τζον Μάλκοβιτς, Μαίρη-Λουίζ Πάρκερ

*Open, Πέμπτη 17/9, στις 22:00

«Σφυρίζοντας για τον Έρωτα» (2014) σκηνοθεσία Τζάστιν Ρίαρντον

Ένας συγγραφέας του Χόλυγουντ πιέζεται από τον ατζέντη του να γράψει μια ρομαντική ταινία. Το μόνο πρόβλημά του, δεν πιστεύει καν στον έρωτα. Η άποψή του, όμως, θα ανατραπεί όταν θα γνωρίσει μια όμορφη γυναίκα που θα του πάρει τα μυαλά και θα κάνει τα πάντα για να την διεκδικήσει! Μια απολαυστική κομεντί με ένα πανέξυπνο σενάριο που παίζει με όλα τα στερεότυπα της ρομαντικής κωμωδίας.

Παίζουν: Κρις Έβανς, Μισέλ Μόναχαν, Λιουκ Γουίλσον, Άντονι Μάκι

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 17/9, στις 22:00

«Στη γη του καλού» (2016) σκηνοθεσία Emanuele Caruso

Στα σύνορα με την Ελβετία, στην Βαλ Γκράντε, υπάρχει η μεγαλύτερη άγρια περιοχή της Ευρώπης (152 τχλμ). Δεν υπάρχουν δρόμοι, μαγαζιά, χωριά, ηλεκτρικό ή ίχνη ανθρώπινης ζωής. Σε αυτή την αγνή φύση ζει ακόμα ένας άνθρωπος. Ο πατέρας Σέρτζο, Βενεδικτίνος μοναχός άνω των 80 ετών, πέρασε τη ζωή του σε μια παλιά καλύβα που έχτισε μόνος του. Με τον μοναχό ζει και ο Τζαν Μαρία, ένας μικρόσωμος και ευγενικός άντρας, που εδώ και χρόνια βοηθά τον πατέρα στις ανάγκες τους. Επιστρέφοντας από το πιο κοντινό χωριό από όπου παίρνουν προμήθειες, τέσσερις ώρες δρόμο μέσα στα βουνά, ο Τζαν Μαρία φέρνει μαζί του δύο ανθρώπους. Είναι δύο απελπισμένα και πολύ ανήσυχα παιδιά. Είναι εξαντλημένα από την κούραση του δρόμου και παραδόξως δεν είναι εκεί για να συναντήσουν τον ηλικιωμένο μοναχό.

Ψάχνουν απλώς έναν άλλον άνθρωπο που, μυστικά, φιλοξενείται από τον πατέρα Σέρτζο πάνω από ένα μήνα, από τον οποίο ζητούν κάτι αναπάντεχο. Πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου.

Έτσι, η άφιξή τους, ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τη γαλήνη και την ηρεμία μιας από τις τελευταίες γωνιές του επί γης παραδείσου. H ταινία είναι εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία.

Παίζουν: Lorenzo Pedrotti, Fabrizio Ferracane, Viola Sartoretto, Cristian Di Sante

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 17/9, στις 22:00

«John Wick: Κεφάλαιο 2» (2017) σε σκηνοθεσία Τσαντ Σταέλσκι

Ο θρυλικός John Wick έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αναγκάζεται όμως να επιστρέψει. Ένας παλιός του εχθρός δίνει ένα τεράστιο ποσό προκειμένου να θανατωθεί. Το «συμβόλαιο θανάτου» είναι διεθνές και πληρωμένοι εκτελεστές από όλο τον κόσμο τον αναζητούν. Ο John όμως δεν είναι εύκολος στόχος.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Ίαν ΜακΣέιν, Ρούμπι Ρόουζ.

*Star, Πέμπτη 17/9, στις 23:15

«Ο Ταξιτζής» (1976) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε

Ο Τράβις Μπικλ, ένας μοναχικός τύπος, εργάζεται ως ταξιτζής τη νύχτα στους δρόμους του Μανχάταν. Οι προσπάθειές του να βγει μαζί με τη γοητευτική Μπέτσι, μια υπάλληλο που εργάζεται στο πολιτικό γραφείο του υποψήφιου για το αξίωμα του Προέδρου Παλεντάιν, ναυαγούν αφού αυτός την απομακρύνει χωρίς να το θέλει από κοντά του. Μια σειρά από περίεργους επιβάτες και η συνάντησή του με την δωδεκάχρονη πόρνη ‘Αιρις και τον προστάτη της Σπορτ ενισχύει την πίστη του ότι ο κόσμος είναι σάπιος. Ο Τράβις απογοητεύεται κάθε μέρα και περισσότερο με την κοινωνία που ζει, αγοράζει μια ολόκληρη συλλογή όπλων και αρχίζει να εξασκείται στη σκοποβολή. Στο μεταξύ, η σχέση του με την ‘Αιρις εξελίσσεται σε μια περίεργη φιλία. Τέλεια εκπαιδευμένος στο σημάδι, με ξυρισμένο κεφάλι και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο κάτω από τα ρούχα του, προσπαθεί να πλησιάσει το υποψήφιο Παλεντάιν. ‘Οταν ο προσωπικός φρουρός του υποψήφιου Προέδρου του αποσπά την προσοχή, ο Τράβις γίνεται έξω φρενών. Σφάζει τον Σπορτ και έναν πελάτη της ‘Αιρις, ενώ τραυματίζεται και ο ίδιος, και η αστυνομία τον βρίσκει λιπόθυμο να αιμορραγεί. Από ειρωνία της τύχης, ο Τράβις ανακηρύσσεται ήρωας επειδή “έσωσε” την ‘Αιρις. Αρκετές εβδομάδες αργότερα, η Μπέτσι μπαίνει τυχαία στο ταξί του, τον συγχαίρει και του ζητά να συναντηθούν. Ο Τράβις περιορίζεται σ’ ένα χαμόγελο και απομακρύνεται με το ταξί του.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σίμπιλ Σέπαρντ, Τζόντι Φόστερ, ‘Αλμπερτ Μπρουκς, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Λίοναρντ Χάρις.

*Mega, Πέμπτη 17/9, μεταμεσονύχτια στις 02:00