Αμετανόητος ο ιερέας με το κήρυγμα κατά της μάσκας – Δεν την φόρεσε ούτε στο δικαστήριο

Η πρόεδρος του δικαστηρίου αναγκάστηκε να διακόψει την διαδικασία

Ξαναχτύπησε ο ιερέας που έκανε «κήρυγμα» κατά της μάσκας σε αγιασμό σχολείου στην Κρήτη με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του καθώς προκάλεσε επεισόδιο και στο δικαστήριο που ασχολείτα με την υπόθεσή του.

Συγκεκριμένα ο ιερέας εμφανίστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου χωρίς μάσκα. Αν και η πρόεδρος του δικαστηρίου του ζήτησε να φορέσει μάσκα, ο ιερέας επέμεινε.

Αποτέλεσμα της στάσης του ήταν η πρόεδρος να διακόψει τη δίκη, μέχρι να συνετιστεί ο κατηγορούμενος και να συμμορφωθεί με την χρήση μάσκας, προειδοποιώντας τον ότι θα κατηγορηθεί και για ανυπακοή προς το δικαστήριο.

Ο 47χρονος παπάς στο Ρέθυμνο είχε συλληφθεί προχθές το βράδυ έξω από το σπίτι του στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Αφορμή ήταν ο λόγος που εκφώνησε στο 5ο νηπιαγωγείο της πόλης κατά τη διάρκεια του Αγιασμού κατά του Νόμου των μασκών.

Στα δικαστήρια εμφανίστηκε έκπληκτος για τη διάσταση που πήρε το θέμα, λέγοντας ότι δεν έκανε κάτι τραγικό, αλλά ούτε και κήρυγμα μίσους, αν και έκανε άνω-κάτω και την Τοπική Εκκλησία. Στο νηπιαγωγείο είχε πει πως είναι διατεθειμένος να πάει και στα σπίτια των γονέων των μικρών μαθητών για να τους ενημερώσει για τις μάσκες, ενώ αναφέρθηκε και στα ΜΜΕ, τα κομμάτων και τους ομοφυλόφιλους.

«Δεν περίμενα ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, τόσο μεγάλο πράγμα. Εγώ δέχομαι επίθεση, ενώ είπα την αλήθεια. Δε νομίζω ότι έκανα κάτι τόσο τραγικό όπως το παρουσιάζουν, ούτε κήρυγμα μίσους, ούτε κάτι που με κατηγορούν αδίκως, ούτε ρατσιστικό, ούτε τίποτα» τόνισε ο ίδιος στο Κρήτη TV.

Να σημειωθεί ότι η περίπτωσή του αναμένεται ακολούθως να απασχολήσει και την Εκκλησία της Κρήτης. Η Μητρόπολη Ρεθύμνου έχει σαφώς διαχωρίσει τη θέση της με τις απόψεις του ιερέα.