9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις ως αργά στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Εγώ, ο Απαισιότατος» (2010) σκηνοθεσία Πιέρ Κοφέν, Κρις Ρενό 

Σε μια γειτονιά, σε ένα όμορφο προάστειο, ανάμεσα στα όμορφα σπίτια με τους λευκούς φράχτες με τα ανθισμένα τριαντάφυλλα, υπάρχει ένα μαύρο σπίτι με ένα καλά κρυμμένο καταφύγιο, θαμμένο από κάτω του, τόπο διαμονής του πανούργου Γκρου και του απερίγραπτα κωμικού στρατού του από minions. Ο Γκρου, που μόνιμα καταστρώνει υποχθόνια σχέδια, έχει ένα νέο, μεγαλεπήβολο στόχο: να κλέψει το φεγγάρι! Έλα όμως που στο δρόμο του και προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά του αναγκάζεται να υιοθετήσει τρία ορφανά κοριτσάκια, που του δείχνουν τέτοια αγάπη και στοργή, θεωρώντας τον μπαμπά τους, με αποτέλεσμα, ακόμα και αυτό το απόρθητο κάστρο κακίας και μίσους, να κινδυνεύει να πέσει ολοσχερώς. Ο απόλυτος κακός του κόσμου βρίσκεται αντιμέτωπος με τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής του, τη Μάργκο, την Έντιθ και την Άγκνες…

Ακούγονται οι φωνές των: Γιάννη Ζουγανέλη, Θανάση Τσαλταμπάση, Κώστα Τσάκωνα.

*Star, Σάββατο 19/9, στις 21:00

«Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι» (1968) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ο Λεωνίδας (Λάμπρος Κωνσταντάρας), ένας χήρος πλοίαρχος που αποκλείει το ενδεχόμενο να ξαναπαντρευτεί, δέχεται να προσλάβει ως οικονόμο στο σπίτι του τη Μαίρη (Μάρω Κοντού), μια κυρία που του προτείνει ο φίλος του Ξενοφών (Σταύρος Ξενίδης). Εκείνη θα βάλει στη θέση τους τα τρία παιδιά του Λεωνίδα (Παύλος Λιάρος, Θανάσης Παπαδόπουλος και Βαγγέλης Ιωαννίδης) και θα οργανώσει στην εντέλεια το σπίτι του. Όταν ο Λεωνίδας αντιληφθεί ότι η Μαίρη έχει σταλεί στο σπίτι από τον φίλο του, με σκοπό το γάμο, δεν μπορεί να αντιδράσει αρνητικά, γιατί ήδη έχει ερωτευτεί σφοδρά τη γοητευτική οικονόμο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Παύλος Λιαρός, Θανάσης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Ιωαννίδης, Σταύρος Ξενίδης, Μίτση Κωνσταντάρα.

*Ant1, Σάββατο 19/9, στις 21:00

«Λευκοί Ιππότες» (2015) σκηνοθεσία Γιοακίμ Λαφός

Ο Ζακ, υπεύθυνος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Move for Kids, σχεδιάζει μια σημαντική αποστολή. Εκείνος και η ομάδα του αναλαμβάνουν να μεταφέρουν 300 ορφανά, θύματα του εμφύλιου πολέμου, από το Τσαντ στη Γαλλία προκειμένου να υιοθετηθούν από γαλλικές οικογένειες. Παράλληλα, η Φρανσουάζ, μια ανεξάρτητη δημοσιογράφος, έχει προσκληθεί να καλύψει τηλεοπτικά αυτή την αποστολή καταγράφοντας με την κάμερά της τα γεγονότα ώστε να επικυρωθεί ο ουμανιστικός χαρακτήρας της επιχείρησης. Βιώνοντας τη σκληρή πραγματικότητα μιας χώρας σε πόλεμο και τις πολιτικές διαστάσεις του εγχειρήματος, σταδιακά τα μέλη της ΜΚΟ αλλά και η Φρανσουάζ βλέπουν τις τακτοποιημένες πεποιθήσεις τους να τίθενται υπό αμφισβήτηση και έρχονται αντιμέτωποι με τα όρια και τις αληθινές διαστάσεις της ανθρωπιστικής παρέμβασης. 

Παίζουν: Βενσάν Λιντόν, Βαλερί Ντονζελί, Ρεντά Κατέμπ, Λουίζ Μπουργκουάν.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 19/9, στις 22:00

«Γαμο-μπελάδες» (2005) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Δυο αμετανόητοι εργένηδες έχουν χόμπι να πηγαίνουν απρόσκλητοι σε γάμους για να βρίσκουν εύκολα θύματα για τη λίστα των ερωτικών τους κατακτήσεων. Τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή όταν φλερτάρουν με τις κόρες ενός πολιτικού, οι οποίες τους προσκαλούν για σαββατοκύριακο στο εξοχικό τους.

Παίζουν: Όουεν Γουίλσον, Βινς Βον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς.

*Open, Σάββατο 19/9, στις 22:30

«Ο Μαφιόζος της Διπλανής Πόρτας» (2000) σκηνοθεσία Τζόναθαν Λιν

Η καθημερινή ζωή του οδοντιάτρου Οζ (Μάθιου Πέρι) αλλάζει ριζικά όταν ανακαλύπτει ότι ο νέος γείτονάς του, Τζίμι «Τουλίπα» Ταντέσκι, είναι επαγγελματίας δολοφόνος. Κατά παρότρυνση της γυναίκας του Σόφη (ΡοζάναΑρκέτ) τον προδίδει στα πρώην αφεντικά του, που τον έχουν επικηρύξει έναντι αμοιβής, αλλά διαπιστώνει ότι είναι πιόνι ενός σχεδίου, όπου όλοι σχεδιάζουν στο τέλος να τον βγάλουν από τη μέση. Ο καθένας προσπαθεί να σκοτώσει τον άλλο παίζοντας όλοι σε ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών. Το πρόβλημα είναιότι δεν έχουν αποφασίσει ποιον θέλουν να σκοτώσουν. Όλοι θεωρούνται πιθανοί δολοφόνοι σε έναν αγώνα για επιβίωση με τον «Οζ» να τρέχει και να μην φτάνει. Ποιος θα επικρατήσει τελικά;

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μάθιου Πέρι, ΡοζάναΑρκέτ, Νατάσα Χένστριτζ, Μάικλ ΚλάρκΝτάνκαν, Αμάντα Πιτ, Κέβιν Πόλακ.

*Mega, Σάββατο 19/9, στις 23:00

«Spider-Man» (2002) σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι 

Ο Πίτερ Πάρκερ ζει στο Φόρεστ Χιλς, μια ήσυχη γειτονιά της Νέας Υόρκης με το θείο του Μπεν και τη θεία Μέι. Είναι κρυφά ερωτευμένος με τη Μέρι Τζέιν Γουάτσον, το όμορφο, καλόκαρδο κορίτσι που μένει στο διπλανό σπίτι, αλλά είναι πολύ ντροπαλός για να την προσεγγίσει. Ο κολλητός του Χάρι Όζμπορν είναι γιος του Δόκτωρ Νόρμαν Όζμπορν, πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρίας Oscorp, η οποία προσπαθεί να υπογράψει ένα συμβόλαιο για την προμήθεια όπλων στο στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε μια σχολική εκδρομή σε ένα εργαστήριο γενετικής, τον Πίτερ θα δαγκώσει μια γενετικά μεταλλαγμένη αράχνη. Όταν επιστρέφει σπίτι, λιποθυμάει και την επόμενη μέρα η όρασή του είναι τέλεια, έχει γίνει πιο μυώδης, οι καρποί του πετάνε ιστό και τα αντανακλαστικά του είναι πολύ γρήγορα. Συνειδητοποιώντας ότι το τσίμπημα της αράχνης του έδωσε αυτές τις δυνάμεις, κάνει προπονήσεις σκαρφαλώνοντας τοίχους και πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα.Έχοντας αποκτήσει ειδικές ικανότητες αναρρίχησης κι ευελιξίας, θα μεταμορφωθεί σε άνθρωπο-αράχνη και θα γίνει κυνηγός του εγκλήματος.

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Γουίλεμ Νταφόε, Κίρστεν Ντανστ.

*Ant1, Σάββατο 19/9, στις 23:00

«Ακάλυπτος» (2013) σκηνοθεσία Χρήστος Δήμας

Η οικονομική κρίση μπορεί να έχει ρίξει το ηθικό σε όλους τους Έλληνες, αλλά όχι και στον «Ακάλυπτο» Ανδρέα, που θεωρεί ότι η κρίση φέρνει νέες ευκαιρίες για καινούργιες μπίζνες! Πάντα άνετος και αραχτός με δεκάδες ανοικτές σαμπάνιες και αγκαλιά με τα ομορφότερα «εργαλεία», θα πείσει τον σεΐχη του Abu Dhabi ότι θα του πουλήσει την Ακρόπολη για να μετατραπεί στο καλύτερο ξενοδοχείο της Ευρώπης και στους Γερμανούς τα ελληνικά νησιά για να τα μετατρέψουν σε τουριστικά θέρετρα. Τι και αν πρέπει να μπλέξει με την εκκλησία, την αστυνομία, την πολεοδομία και το Δ.Ν.Τ.; Για έναν ακάλυπτο, όλα αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από μικρές λεπτομέρειες!

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Κώστας Βουτσάς, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Κατερίνα Λέχου, Αθηνά Μαξίμου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Βασιλική Ανδρίτσου, Τζένη Θεωνά, Αντώνης Λουδάρος, Θανάσης Βισκαδουράκης.

*Star, Σάββατο 19/9, στις 23:10

«Before I Wake» (2016) σκηνοθεσία Μάικ Φλάναγκαν

Έχοντας χάσει πρόσφατα τον μικρό τους γιο, η Τζέσι και ο Μαρκ Χόμπσον αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα αξιαγάπητο αγόρι, τον οκτάχρονο Κόντι. Όλα στην αρχή φαίνονται να κυλούν ομαλά, εκτός από το γεγονός ότι ο μικρός φοβάται να κοιμηθεί – κάτι που θα το αποδώσουν στις άσχημες εμπειρίες του από το δύσκολο παρελθόν του. Σύντομα, όμως, θα μάθουν την πραγματική αιτία, όταν διαπιστώσουν ότι ο Κόντι, κάθε φορά που κοιμάται, δεν βλέπει απλώς εφιάλτες, αλλά γίνεται το «μέσον» για να αποκτούν αυτοί οι εφιάλτες έξοδο στην πραγματικότητα. Αν η Τζέσι και ο Μαρκ θέλουν να προστατέψουν το παιδί τους, αλλά και την ίδια τη ζωή τους, δεν έχουν πλέον άλλη επιλογή από το να ανακαλύψουν την πραγματική πηγή του εφιάλτη. Κάτι που όμως θα αποδειχτεί πολύ πιο επικίνδυνο από όσο είχαν αρχικά φανταστεί…

Παίζουν: Κέιτ Μπόσγουορθ, Τόμας Τζέιν, Τζάκομπ Τρέμπλεϊ, Άναμπεθ Γκις, Ντας Μίχοκ.

*Alpha, Σάββατο 19/9, στις 00:30

«Στη σκιά του φόβου» (2019) σκηνοθεσία Μάικλ Φάιφερ

Η Αμάντα έζησε πρόσφατα τον χειρότερο εφιάλτη για μια γυναίκα που ζει μόνη της, καθώς δέχτηκε επίθεση από έναν διαρρήκτη που μπήκε οπλισμένος στο σπίτι της με σκοπό να της κάνει κακό. Ο αστυνομικός που ανέλαβε την υπόθεσή της φαίνεται πως παίρνει πολύ σοβαρά την ασφάλεια της Αμάντα, κι εκείνη, εντυπωσιασμένη από τη γενναιοδωρία και την αφοσίωσή του, αρχίζει να νιώθει καλύτερα. Αυτό όμως που δεν ξέρει, είναι ότι έτσι ανοίγει την πόρτα της σε μια πραγματική απειλή.

Παίζουν: Τσέλσι Ρίκετς, Μάικλ Γουέλτς, Κάρα Σαντάνα, Σαρί Μπελαφόντε, κ.ά

*ΣΚΑΙ, Σάββατο 19/9, στις 00:30