Ιανός: Δείτε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλη την Ελλάδα

Πάνω από 900 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν σε όλη την Ελλάδα – Δείτε βίντεο
Ανυπολόγιστες ζημιές και καταστροφές αφήνει στο πέρασμα του ο κυκλώνας «Ιανός» ο οποίος πλέον κινείται νοτιότερα προς Λακωνία, Κύθηρα και Κρήτη.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν ότι μέσα σε μια νύχτα έπεσε βροχή πέντε μηνών (!) η οποία προκάλεσε πρωτοφανείς καταστροφές σε υποδομές και σπίτια αλλά και εγκλωβισμούς εκατοντάδων πολιτών.

Από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες επιχειρήσεις διάσωσης από την Πυροσβεστική η οποία όπως αναφέρει μέχρι τώρα έχει απεγκλωβίσει πάνω από 900 άτομα σε ολόκληρη την χώρα!

Δείτε επιχειρήσεις διάσωσης από ολόκληρη τη χώρα

Συγκλονιστικό βίντεο με διάσωση ηλικιωμένου στα Φάρσαλα

Στον Σταυρό Φαρσάλων το πρωί του Σαββάτου οι άνδρες της ΕΜΑΚ, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν ηλικιωμένο άντρα, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του μέσα σε μια τεράστια λίμνη νερού.

Ο ηλικιωμένος είχε εγκλωβιστεί στο σημείο λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που έχουν πλήξει την περιοχή από χθες.

Ορφανά Καρδίτσας

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων, μια γυναίκα από τα Φάρσαλα κι έναν άνδρα στην Καρδίτσα. Ταυτόχρονα εξακολουθεί να αγνοείται μια γυναίκα περίπου 40 ετών στο Μουζάκι της Καρδίτσας όταν επιχείρησε να διασχίσει χείμαρρο με το αυτοκίνητό της το οποίο βρέθηκε νωρίτερα.

Χάος επικρατεί αυτή τη στιγμή στα Φάρσαλα μετά την έντονη βροχόπτωση.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema οι αυλές μετατράπηκαν σε λίμνες μέσα σε λίγη ώρα. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη στην περιοχή.

farsala__1_farsala__2_farsala__6_

Πολλοί είναι εκείνοι που έβαλαν ακόμη και σακιά με άμμο στις εισόδους των κατοικιών τους για να προστατευτούν από τα ορμητικά νερά.

Γρήγορα όμως ο χείμαρρος παρέσυρε τα πάντα στο περασμα του και γέμισε τα σπίτια με τόνους από λασπη.

Οι κάτοικοι αυτοί την ώρα δεν μπορούν να μετακινηθούν και πρέπει άμεσα να γίνει άντληση υδάτων.

Πρώτο Θέμα