7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και ήρθε η στιγμή να χαλαρώσεις έπειτα από μία κουραστική εβδομάδα! Εμείς έχουμε επιλέξει επτά ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα στη μικρή σου οθόνη και υπόσχονται να κάνουν το βράδυ σου μαγικό:

«Ημέρα Ανεξαρτησίας 2» (2016) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη εισβολή, τα έθνη της Γης έχουν συνεργαστεί σε ένα τεράστιο αμυντικό πρόγραμμα για να προστατεύσουν τον πλανήτη, αλλά τίποτα δεν μπορεί να μας προετοιμάσει για την προχωρημένη δύναμη των εξωγήινων και μόνο η ευφυΐα μερικών γενναίων ανδρών και γυναικών μπορεί να σώσει τον κόσμο από τον απόλυτο αφανισμό.

Παίζουν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Μπιλ Πούλμαν, Σάρλοτ Γκένσμπουργκ.

*Star, Παρασκευή 25/9, στις 21:00

«Minority Report» (2002) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο Σπίλμπεργκ μας μεταφέρει στην Ουάσινγκτον του 2054, όπου η Διεύθυνση Πρόληψης Εγκλήματος βασίζεται σε τρεις Προγνώστες με μεταφυσικές μαντικές ικανότητες. Από τα μεγάλα κεφάλια της υπηρεσίας, ο αστυνόμος Τζον Άντερτον είναι αφοσιωμένος ψυχή τε και σώματι στην υπηρεσία του. Τι θα γίνει όταν οι Προγνώστες θα τον καταδείξουν ως ένοχο για έναν φόνο που πρόκειται να διαπραχθεί σε 36 ώρες;

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κόλιν Φάρελ, Σαμάνθα Μόρτον.

*Open, Παρασκευή 25/9, στις 22:30

«Η Εβίτα δεν κοιμάται πια εδώ» (2015) σκηνοθεσία Πάμπλο Αγουέρο

Η γυναίκα “μύθος” που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο καμία άλλη, τώρα… στο φως η πιο συναρπαστική ιστορία της. 1952. Η Εβίτα Περόν μόλις πέθανε. Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πολιτικές μορφές της σύγχρονης ιστορίας, πέθανε στην ίδια ηλικία με τον Χριστό και ταριχεύτηκε με μια νέα και καινοτόμα τεχνική για να γίνει η “Ωραία Κοιμωμένη”. Εν τω μεταξύ, στην Αργεντινή, τα πραξικοπήματα διαδέχονται το ένα το άλλο και κάποιοι δικτάτορες θέλουν να βγάλουν το μύθο της Εβίτας από τη μνήμη του κόσμου. Έτσι το άψυχο σώμα της, μετά την ταρίχευση του, κλάπηκε από τη στρατιωτική χούντα και κρύφτηκε από το Βατικανό, με αποτέλεσμα το όνομα της να προκαλεί λαϊκές εξεγέρσεις τα χρόνια που ακολούθησαν.

Παίζουν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Ντένι Λαβάντ, Ντανιέλ Φανέγκο, Ιμανόλ Αριάς.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 25/9, στις 23:00

«Γιατί Εμένα;» (2015) σκηνοθεσία Tudor Giurgiu

Ένας νέος και φιλόδοξος εισαγγελέας, ο Κριστιάν, αναλαμβάνει μια υπόθεση διαφθοράς στο δικαστικό σώμα από τους ανωτέρους του, αλλά χωρίς να το καταλάβει, μπλέκεται σε μια υπόθεση όπου δεν μπορεί να ξέρει ποιος είναι ο εγκληματίας και ποιος όχι. Ξαφνικά, βλέπει τη ζωή του να καταρρέει ενώ δεν ξέρει αν πρέπει ή όχι να κάνει το σωστό.

Παίζουν: Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 25/9, στις 23:00

«The Karate Kid» (2010) σκηνοθεσία Χάρολντ Ζούαρτ

Η πλοκή του ριμέικ της δημοφιλούς περιπέτειας διαδραματίζεται στην Κίνα όπου μετακομίζει ο δωδεκάχρονος Ντρε Πάρκερ μαζί με τη μητέρα του. Ο μικρός πρωταγωνιστής θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στο καινούργιο του περιβάλλον μέχρι τη στιγμή που ο Κύριος Χαν που είναι αυθεντία στο κουνγκ φου θα αρχίσει να τον διδάσκει τα μυστικά της τέχνης του.

Παίζουν: Τζέιντεν Σμιθ, Τζάκι Τσαν, Ταράτζι Π. Χένσον.

*Ant1, Παρασκευή 25/9, στις 23:30

«Τζένη, Τζένη» (1965) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Στο νησί που εκτυλίσσεται η ιστορία, η φοιτήτρια Φιλολογίας Τζένη Σκούταρη, κόρη του τοπικού κομματάρχη Κοσμά Σκούταρη, χρησιμοποιεί συχνά την προσωπική βιβλιοθήκη του εφοπλιστή Μίλτου Κασσανδρή, ο οποίος όμως ετοιμάζει για πολιτική καριέρα τον ανιψιό του Νίκο Μαντά και θέλει να τον κατεβάσει υποψήφιο βουλευτή στις προσεχείς εκλογές. Ο Μαντάς είναι παιδικός φίλος της Τζένης Σκούταρη και έλειπε στο εξωτερικό για σπουδές. Υπάρχει φόβος να χάσει τις εκλογές από τον ανθυποψήφιό του Γκόρτσο, που τον υποστηρίζει φανατικά ο Σκούταρης, ο οποίος έχει τεράστια δύναμη να επηρεάζει την κοινή γνώμη στο νησί, όμως έχει και πολλά οικονομικά προβλήματα. Ο Κασσανδρής το ανακαλύπτει και υποχρεώνει την Τζένη να παντρευτεί με λευκό γάμο τον ανιψιό του με αντάλλαγμα να ξελασπώσει οικονομικά τον πατέρα της, προκειμένου να εξασφαλίσει και να πετύχει την εκλογή του Μαντά.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Ανδρέα Μπάρκουλη, Λάμπρο Κωνσταντάρα.

*Alpha, Παρασκευή 25/9, στις 00:00

«Με το βλέμμα στη θάλασσα» (2016) σκηνοθεσία  Manolo Cruz, Carlos Castillo

Ο εικοσιοκτάχρονος Alberto ζει σε ένα βάλτο δίπλα στην Καραϊβική, στην οποία ονειρεύεται να ταξιδέψει μια μέρα. Αλλά ο Αλμπέρτο πάσχει από μια νευρολογική διαταραχή που τον περιορίζει στο κρεβάτι του. Στο πλάι του βρίσκεται η μητέρα του, η Ρόζα, προστατευτική και γεμάτη αγάπη και φροντίδα, αλλά και η γειτόνισσα τους, η Giselle, η οποία, φαίνεται να αγαπάει πολύ τον Alberto. Το άγριο χιούμορ και η δημιουργικότητα του Alberto τους γεμίζουν τους γύρω του με δύναμη, αλλά η ζωή που ονειρεύεται να ζήσει με την κοπέλα που αγαπάει, φαντάζει για τον Alberto τόσο μακριά όσο και η θάλασσα. Όσο η αγωνία του μεγαλώνει, η Rosa, προσπαθεί να αντιμετωπίσει το παρελθόν της και να βοηθήσει το γιό της να ζήσει τα όνειρά του.

Παίζουν: Jorge Cao, Manolo Cruz, Vicky Hernández, Viviana Serna.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 25/9, στις 00:10