7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ο ιδανικότερος τρόπος να περάσεις το βράδυ της Κυριακής είναι βλέποντας μια ταινία! Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε επτά ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα το βράδυ στη μικρή σου οθόνη μαζί με τους αγαπημένους σου:

«Λευκός Οίκος: Η πτώση» (2013) σκηνοθεσία Ρόναλντ Έμεριχ

Από το σκηνοθέτη των επιτυχιών: «2012», «Ημέρα Ανεξαρτησίας» και «Η επόμενη μέρα», έρχεται μια καταιγιστική ταινία δράσης. Ο Τζον Κέιλ (Τσάνινγκ Τέιτουμ), ένας νεαρός αστυνομικός του Καπιτωλίου, κάνει αίτηση για να προσληφθεί ως μυστικός πράκτορας στην υπηρεσία του Προέδρου των ΗΠΑ. Δυστυχώς, η γνωστή του από το κολέγιο και πλέον πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας Κάρολ Φίνερτι (Μάγκι Τζίλενχαλ) απορρίπτει την αίτηση του λόγω ανυπακοής απέναντι στην εξουσία στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, για να μην απογοητεύσει τη μικρή του κόρη με τη δυσάρεστη είδηση, την ξεναγεί στον Λευκό Οίκο. Την ώρα της ξενάγησης όμως συμβαίνει το αναπάντεχο: Το προεδρικό μέγαρο δέχεται επίθεση και καταλαμβάνεται από τρομοκράτες και έτσι είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την κόρη του, τον πρόεδρο και τη χώρα.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζέιμι Φοξ, Μάγκι Τζίλενχαλ, Τζέιμς Γουντς, Τζέισον Κλαρκ.

*Mega, Κυριακή 27/9 στις 21:00

«Υπάρχει και Φιλότιμο» (1965) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ο υπουργός της Αγροτοεργατικής Οικονομίας έχει σκοπό να επισκεφθεί κάποιο χωριό της εκλογικής του περιφέρειας για να εγκαινιάσει ένα μαιευτήριο, το οποίο έχει ανοικοδομηθεί με δικές του ενέργειες. Ο ιδιαίτερος γραμματέας του έχει προετοιμάσει το λόγο που θα εκφωνήσει και έχει ήδη οργανώσει μια λαμπρή υποδοχή. Ένα τροχαίο ατύχημα, όμως, που θα συμβεί στον υπουργό, θα σταθεί αφορμή να ξεσκεπαστούν οι απάτες των μέχρι τώρα «έμπιστων» προσώπων του.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκη Λινάρδου, Ανδρέας Ντούζος, Νικήτας Πλατής, Μέλπω Ζαρόκωστα, Χρήστος Δοξαράς, Γιώτα Σοϊμίρη.

*Star, Κυριακή 27/9 στις 21:00

«Ψυχρά και Ανάποδα» (2013) σκηνοθεσία Κρις Μπεκ, Τζένιφερ Λι

Η θαρραλέα και ατρόμητη πριγκίπισσα Άννα ξεκινά ένα επικό ταξίδι για να βρει την Παγωμένη Βασίλισσα, που δεν είναι άλλη από την αποξενωμένη αδελφή της Έλσα. Σκοπός της είναι να λύσει τα μάγια που ταλαιπωρούν το βασίλειο των γονιών τους. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του Κριστόφ, ενός τραχύ νεαρού, που γνωρίζει από τους κινδύνους των χιονισμένων βουνών. Δεν είναι όμως μόνο τα καιρικά φαινόμενα, που πρέπει να αντιμετωπίσουν, αλλά και τα… μαγικά φαινόμενα, που θα εμφανιστούν, για να δυσκολέψουν το ταξίδι τους. Μόνοι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια, θα είναι ο Σβεν, ο κατοικίδιος τάρανδος του Κριστόφ, αλλά και ο αισιόδοξος χιονάνθρωπος Όλαφ. Είναι όμως αυτοί αρκετοί, για να αντιμετωπίσουν το θυμό και την οργή της Παγωμένης Βασίλισσας, που έχει τη δύναμη να χειρίζεται το χιόνι και να προκαλεί τυφώνες και χιονοθύελλες, ανάλογα με τις διαθέσεις της;

Φωνές μεταγλώττισης: Νεφέλη Παπασταθοπούλου, Σία Κοσκινά, Αθανασία Αχλαδιώτου, Ειρήνη Ρουβά, Βάσια Ζαχαροπούλου, Φοίβος Ριμένας, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Πάνος Μουζουράκης, Δημήτρης Μάριζας, Μπάμπης Αλεξανδρόπουλος, Κώστας Δαρλάσης, Κώστας Μπακάλης, Χρήστος Συριώτης, Ηλίας Ζερβός, Μαρία Πλακίδη (Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Κρίστεν Μπελ, Αϊντίνα Μένζελ, Τζόναθαν Γκροφ, Τζος Γκαντ, Σαντίνο Φοντάνα).

*Alpha, Κυριακή 27/9 στις 22:00

«Η Μυστική Γραφή» (2016) σκηνοθεσία Jim Sheridan

Το 1992, σ’ ένα άσυλο που πρόκειται να σφραγιστεί, ένας ψυχίατρος καλείται να επανεξετάσει την περίπτωση μιας τροφίμου, της Ρόουζ που υποδύεται με χαρακτηριστική μεγαλοπρέπεια η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ. «Δεν σκότωσα το μωρό μου» επαναλαμβάνει άκοπα η Ρόουζ, ενώ ξεκινά ν’ αφηγείται στον πρόθυμο γιατρό της ιστορία της, γραμμένη στα περιθώρια της Βίβλου της. Μεταφορά 50 χρόνια πίσω, όταν η Ρόουζ ήταν μια κοπέλα-πυρκαγιά, όμορφη και ατρόμητη Προτεστάντης σ’ ένα χωριό φανατικών Καθολικών, πηγή κουτσομπολιού, πάθους και εμμονών, στην καρδιά του Β’ Παγκόσμιου αλλά και της Ιρλανδο-Βρετανικής διαμάχης. Βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ-σέλερ του Σεμπάστιαν Μπάρι, η ταινία αναδύει την ατμόσφαιρα της ιρλανδικής εξοχής αλλά και της ιδεολογίας της χώρας, ενός τόπου πεισμωμένου και αυστηρού.

Παίζουν: Vanessa Redgrave, Rooney Mara, Eric Bana, Theo James.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 27/9 στις 22:40

«Man up» (2015) σκηνοθεσία Ben Palmer

Μία παρεξήγηση σε ένα “ραντεβού στα τυφλά” θα ανοίξει το δρόμο για την ευτυχία σε μία ανύπαντρη κοπέλα.

Παίζουν: Lake Bell, Rory Kinnear, Ken Stott.

*Μακεδονία TV, Κυριακή 27/9 στις 23:00

«Detroit: Μία Οργισμένη Πόλη» (2017) σκηνοθεσία Κάθριν Μπίγκελοου

1967. Το Ντιτρόιτ καίγεται. Η εθνική φρουρά της πολιτείας Μίσιγκαν και ο στρατός περιπολούν τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δρόμους. Στο ξενοδοχείο Algiers Motel τρεις λευκοί νεαροί αστυνομικοί εκτονώνουν όλο το θανάσιμο ρατσιστικό μένος τους σε ομάδα νεαρών Αφροαμερικανών. Με βίαιους και εκφοβιστικούς χειρισμούς προσπαθούν να αποσπάσουν ομολογία που αφορά σε πυροβολισμό που προήλθε από το ξενοδοχείο. Το τέλος της νύχτας αποδεικνύεται τραγικό.

Παίζουν: Τζον Μπογιέγκα, Γουίλ Πόλτερ, Αλτζι Σμιθ, Τζέικομπ Λάτιμορ, Τζέισον Μίτσελ, Χάνα Μάρεϊ, Τζακ Ρέινορ, Κάιτλιν Ντέβερ.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 27/9 στις 00:15

«Το Παιχνίδι του Χρήματος» (2016) σκηνοθεσία Τζόντι Φόστερ

Ο Λι Γκέιτς είναι διάσημος οικονομικός αναλυτής και τηλεοπτική περσόνα. Η δημοφιλής εκπομπή του τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους γκουρού της Γουόλ Στριτ. Μετά τη λυσσαλέα προώθηση μιας μετοχής-φούσκα μέσω της εκπομπής του, ένας οργισμένος νεαρός επενδυτής εισβάλει οπλισμένος στο στούντιο και κρατάει ομήρους αυτόν και την παραγωγό της εκπομπής του. Ο Λι και ο νεαρός προσπαθούν να βρουν τρόπο να παραμείνουν ζωντανοί, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνονται οι πτυχές μιας μεγάλης οικονομικής απάτης.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζακ Ο Κόνελ, Ντόμινικ Γουέστ.

*Ant1, Κυριακή 27/9 στις 01:00