4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βάλτε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε μια απλή Παρασκευή στο απόλυτο movie night.

«Τροία» (2004) σε σκηνοθεσία Γούλφγκανγκ Πίτερσεν

Έτος 1250 π.Χ. Ο Πάρις, γιος του Πριάμου, βασιλιά της Τροίας, πείθει την Ελένη, να εγκαταλείψει τον σύζυγό της και βασιλιά της Σπάρτης Μενέλαο και να τον ακολουθήσει στην πατρίδα του. Όταν ο Μενέλαος μαθαίνει για το συμβάν, ζητά τη βοήθεια του αδελφού του Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών, για να επιτεθεί στην Τροία με σκοπό να πάρει πίσω τη σύζυγό του. Ο Αγαμέμνονας, που βλέπει πως αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να επεκτείνει την εδαφική του κυριαρχία, οργανώνει την εκστρατεία: 1.000 πλοία μεταφέρουν 50.000 Έλληνες στρατιώτες, που τελικά στρατοπεδεύουν έξω από την Τροία. Ο Πρίαμος αναθέτει την οργάνωση της άμυνας της πόλης στον χαρισματικό Έκτορα και οι Τρώες, λαός αήττητος μέχρι τότε, ανθίστανται σθεναρά όμως ο Αγαμέμνονας έχει στο πλευρό του έναν πανίσχυρο σύμμαχο: τον Αχιλλέα, έναν ημίθεο, μια «πολεμική μηχανή», που η παρουσία του θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση αυτού του πολέμου.

Παίζουν: Σον Μπιν, Μπράιαν Κοξ, Μπραντ Πιτ, Ορλάντο Μπλουμ, Νταϊάν Κρούγκερ, Μπρένταν Γκλίζον, Έρικ Μπάνα, Πίτερ Ο’ Τουλ.

*Star, Παρασκευή 2/10 στις 21:00

«Το Καρφί» (2013) σε σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Γουό

Ο 18χρονος γιος του επιχειρηματία Τζον Μάθιους συλλαμβάνεται για διακίνηση ναρκωτικών και αντιμετωπίζει ποινή πολυετούς φυλάκισης. Για να μπορέσει να τον βγάλει από τη φυλακή, ο πατέρας του αναγκάζεται να υποδυθεί τον μυστικό πράκτορα και να εισχωρήσει σε ένα επικίνδυνο καρτέλ εμπορίας ναρκωτικών με σκοπό να το εξαρθρώσει.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Μπάρι Πέπερ, Σούζαν Σάραντον.

*Open, Παρασκευή 2/10 στις 22:00

«Μέχρι να σε Βρω» (2009) σε σκηνοθεσία Ροντρίγκο Γκαρσία

Τρεις ιστορίες που συναντιούνται για να καταλήξουν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγχρονη εκτίμηση της μητρότητας και της θέσης που έχει στη ζωή των τριών, τόσο διαφορετικών ηρωίδων, με διαφορετικές προτεραιότητες και στάσεις για τη ζωή τους. Η Κάρεν (Ανέτ Μπένινγκ) είναι μία ανύπαντρη γυναίκα 50 χρόνων, που ζει με την άρρωστη μητέρα της (Αϊλίν Ράιαν), και αντιμετωπίζει προβλήματα κοινωνικοποίησης. Έχει έναν ιδιαίτερο και δύσκολο χαρακτήρα, που οφείλεται στο γεγονός ότι σε μικρή ηλικία και συγκεκριμένα στα 14 της, έμεινε έγκυος αλλά έδωσε το παιδί της για υιοθεσία. Η Ελίζαμπεθ (Ναόμι Γουότς) έχει «θάψει» τον εαυτό της στην εργασία, ζει χωρίς έρωτα, μόνο με ευκαιριακό σεξ. Σκληρή δικηγόρος και καριερίστα, έρχεται αντιμέτωπη με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη που την κρατάει πίσω επαγγελματικά. Η Λούσι (Κέρι Ουάσινγκτον) δεν μπορεί να κάνει παιδιά και με το σύζυγό της (Ντέιβιντ Ράμσεϊ) προσπαθεί να υιοθετήσει. Μέσα από μια κοινωνική υπηρεσία αναζητούν μια νεαρή μέλλουσα μητέρα που να είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει το μωρό, όταν βρεθούν οι κατάλληλοι θετοί γονείς. Με τις ζωές και τη μοίρα τους συνδεδεμένες μεταξύ τους, οι τρεις γυναίκες θα έρθουν αντιμέτωπες με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, καθώς η καθεμιά τους αναζητεί τον δυνατότερο δεσμό: την αγάπη της μάνας με το παιδί της.

Παίζουν: Ανέτ Μπένινγκ, Ναόμι Γουότς, Κέρι Ουάσινγκτον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Τζίμι Σμιτς.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 2/10 στις 23:00

«Η Εμμονή» (2004) σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Ρούμπεν

Τι θα έκανες αν ό,τι γνώρισες, ό,τι πίστεψες, ό,τι αγάπησες δεν υπήρξε ποτέ; Η Τέλι Παρέτα καταφεύγει σε ψυχιατρική βοήθεια για να ξεπεράσει την απώλεια του 8χρονου γιου της σ’ ένα αεροπορικό ατύχημα. Προς μεγάλη της έκπληξη, ο ψυχίατρος ισχυρίζεται ότι ο γιος της δεν υπήρξε ποτέ και ότι τα οκτώ χρόνια αναμνήσεων είναι αποκύημα της φαντασίας της! Η Τέλι θα γνωρίσει έναν πατέρα με παρόμοια εμπειρία και μαζί θα προσπαθήσουν  να αποδείξουν την ύπαρξη των παιδιών τους.

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Γκάρι Σινίζ, Ντόμινικ Γουέστ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 2/10 στις 23:00