Τον Sir Donald George Bradman τιμά η Google με το σημερινό της doodle

Sir Donald George Bradman: Τον Ντόναλντ Τζορτζ «Ντον» Μπράντμαν τιμάει Google με ένα doodle με αφορμή την 110η επέτειο από τη γέννηση του θρύλου του κρίκετ.

Ο σερ Ντόναλντ Τζορτζ Μπράντμαν, ευρύτερα γνωστός και ως «Ντον», θεωρείται ο μεγαλύτερος batsman όλων των εποχών και Αυστραλός θρύλος στο άθλημα του κρίκετ.

Ο Μπράντμαν γεννήθηκε σαν σήμερα (27 Αυγούστου 1908), στην Νέα Νότια Ουαλία και ανέπτυξε τις ικανότητές του στο άθλημα χτυπώντας μια μπάλα του γκολφ σε καμπυλωτή βάση δεξαμενής νερού!

Η μπάλα επέστρεφε από διάφορες γωνίες και εκείνος την έβρισκε με εκπληκτικά αντανακλαστικά χρησιμοποιώντας ένα εξαιρετικά λεπτό μπαστούνι του κρίκετ. «Με αυτόν τον τρόπο ανέπτυξα, ασυνείδητα ίσως, αίσθηση της απόστασης και του ρυθμού», είχε δηλώσει O Μπράντμαν, ο οποίος ανέπτυξε μια δική του, μοναδική λαβή που τον έκανε διάσημο σε όλον τον κόσμο.

Ο μέσος όρος των 99.94 τρεξιμάτων ανά αγώνα τον οποίο ο Μπράντμαν κατάφερε στους αγώνες τεστ κρίκετ κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αναφέρεται συχνά ως το μεγαλύτερο στατιστικά επίτευγμα από οποιονδήποτε αθλητή του δημοφιλούς αθλήματος.

Ο Sir Donald George Bradman έφυγε από τη ζωή στις 25 Φεβρουαρίου 2001, παραμένοντας ένας ευγενικός και απλός άνθρωπος ως το τέλος.

Το σημερινό Doodle, λοιπόν, είναι αφιερωμένο στον θρυλικό Sir Donald George Bradman, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του το 1927, σε ηλικία 19 ετών, σε αγώνα πρώτης κατηγορίας ανάμεσα στην ομάδα της γενέτειράς τους και την Αδελαΐδα.

newsbomb.gr