4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Τιτανικός» (1997) σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον

Η ερωτική ιστορία του Τζακ και της Ρόουζ, δύο νέων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, που συναντιούνται και ερωτεύονται πάνω στον θρυλικό «Τιτανικό», το υπερωκεάνιο, που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912… 84 χρόνια μετά το ιστορικό ναυάγιο του «Τιτανικού» και με αφορμή μια νέα έρευνα για τον εντοπισμό ενός πολύτιμου μπλε διαμαντιού, η εκατοντάχρονη Ρόουζ διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της, που ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 1912, όταν επιβιβάστηκε στον «Τιτανικό» μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες της πρώτης θέσης, τη μητέρα της και τον αρραβωνιαστικό της. Την ίδια ώρα, ο Τζακ, ένας νεαρός τυχοδιώκτης, κερδίζει σε μια παρτίδα πόκερ ένα εισιτήριο για την τρίτη θέση στο παρθενικό ταξίδι του «Τιτανικού». Οι ζωές της Ρόουζ και του Τζακ διασταυρώνονται τυχαία στο κατάστρωμα του επιβλητικού «Τιτανικού» και ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται. Η τραγωδία, που θα ακολουθήσει,  θα τον μετατρέψει σε μια συγκλονιστική μάχη για επιβίωση.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Βίκτορ Γκάρμπερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Κάθι Μπέιτς, Γκλόρια Στιούαρτ, Μπίλι Ζέιν, Μπιλ Πάξτον.

*Star, Τετάρτη 7/10, στις 21:00

«Ορλάντο» (1992) σκηνοθεσία Σάλι Πότερ

Το κλασικό μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ στην υπέροχη διασκευή της Σάλι Πότερ είναι η ιστορία του αθάνατου Ορλάντο που, σε μια επική διαδρομή, ψάχνει τον έρωτα και την ελευθερία. Αρχίζει το ταξίδι του στην αυλή της Ελισάβετ σαν άντρας και το τελειώνει 400 χρόνια αργότερα, σαν γυναίκα. Αναζητώντας μια Ρωσίδα πριγκίπισσα διασχίζει τον παγωμένο Τάμεση μέχρι την κεντρική Ασία, εκεί αλλάζει φύλο και μέσα από τον έρωτα και την απώλεια στη Βικτωριανή εποχή και μετά στη μητρότητα και τον πόλεμο, στον εικοστό αιώνα μέχρι το σήμερα. Μια συναρπαστική ιστορία προσωπικής εξερεύνησης, έρωτα και περιπέτειας.

Παίζουν: Τίλντα Σουίντον, Μπίλι Ζέιν, Τζον Γουντ, Χιθκοτ Ουίλιαμς, Κουέντιν Κρισπ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 7/10, στις 22:00

«Bangkok: Επικίνδυνη Αποστολή» (2008) σκηνοθεσία Οξάιντ και Ντάνι Πανγκ

‘Eνας μοναχικός, ψυχρός επαγγελματίας δολοφόνος πηγαίνει στην Ταϊλάνδη για να εκτελέσει τέσσερα συμβόλαια θανάτου. Θα αναπτύξει όμως φιλικές σχέσεις μ’ έναν νεαρό που τον βοηθάει και θα ερωτευτεί μια κωφάλαλη κοπέλα.

Παίζουν: Nicolas Cage(Joe), Shahkrit Yamnarm(Kong), Charlie Yeung(Fon), Panward Hemmanee(Aom), Nirattisai Kaljareuk(Surat).

*Open, Τετάρτη 7/10, στις 23:30

«Ταυτότητα» (2003) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Μια νύχτα με σφοδρή καταιγίδα, δέκα ταξιδιώτες, άγνωστοι μεταξύ τους, βρίσκουν καταφύγιο σ ένα απομονωμένο μοτέλ. Οταν, όμως, ένας-ένας αρχίζουν να δολοφονούνται μυστηριωδώς, οι παγιδευμένοι υποπτεύονται ότι ίσως δεν βρέθηκαν εκεί από σύμπτωση. Η τρομακτική αλήθεια, που ξεπερνά κάθε φαντασία, κρύβεται στην ταυτότητα του δολοφόνου…. Μήπως κάθε μας επιλογή έχει ήδη γίνει από άλλους για μας; Μήπως δεν υπάρχουν συμπτώσεις στη ζωή, αλλά η μοίρα μας είναι προκαθορισμένη; Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Μανγκολντ και η παραγωγός Κάθι Κόνραντ παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο ψυχολογικό θρίλερ με ευρηματικές ανατροπές  και απρόοπτη λύση του μυστηρίου.

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Ρέι Λιότα, Αλφρεντ Μολίνα, Τζέικ Μπάσεϊ, Ρεμπέκα Ντε Μορνέ, ΚλέαΝτιβάλ, Αμάντα Πιτ.

*Mega, Τετάρτη 7/10, στις 00:40