4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βάλτε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε μια απλή Παρασκευή στο απόλυτο movie night.

«Η Αρπαγή 3» (2015) σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Η στυγερή δολοφονία της πρώην συζύγου του μυστικού πράκτορα Μπράιαν Μιλς, τον συγκλονίζει. Γεμάτος οργή αλλά και κατηγορούμενος για ένα έγκλημα, που δεν έχει διαπράξει, προσπαθεί αυτή τη φορά να ξεφύγει από την ανελέητη καταδίωξη της CIA, του FBI και της αστυνομίας. Για τελευταία φορά, ο Μιλς καλείται να χρησιμοποιήσει τις μοναδικές του ικανότητες, με σκοπό να εντοπίσει τους αληθινούς δολοφόνους, να αποδώσει δικαιοσύνη με τον δικό του, ξεχωριστό, τρόπο και να προστατεύσει τον μοναδικό άνθρωπο, που έχει σημασία πια γι? αυτόν, την αγαπημένη του κόρη.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Φόρεστ Γουίτακερ, Σαμ Σπρούελ, Φάμκε Γιάνσεν, Μάγκι Γκρέις, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Ντίλαν Μπρούνο.

*Star, Παρασκευή 9/10 στις 21:00

«Watchmen» (2009) σε σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Νέα Υόρκη, 1985. Η Αμερική έχει επιστρέψει νικήτρια από το Βιετνάμ, έχει πρόεδρο τον Ρίτσαρντ Νίξον και βρίσκεται στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου με τη Σοβιετική Ένωση. Όλοι οι παλιοί υπερήρωες έχουν διά νόμου αποσυρθεί, όταν όμως ένας από αυτούς δολοφονείται, ο μασκοφόρος ντετέκτιβ Ρόρσαχ πιστεύει ότι αυτή είναι η αρχή μιας τεράστιας, πολύ επικίνδυνης πλεκτάνης.

Παίζουν: Πάτρικ Γουίλσον, Μαλίν Άκερμαν, Τζάκι Ερλ Χέιλι.

*Open, Παρασκευή 9/10 στις 22:15

«Καταφύγιο» (2014) σε σκηνοθεσία Πολ Μπέτανι

Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο ανθρώπων που προέρχονται από τελείως διαφορετικούς κόσμους, αλλά θα βρεθούν ταυτόχρονα και οι δύο άστεγοι στη Νέα Υόρκη. Η Χάνα μπορεί να έχει λάβει τρομακτικές αποφάσεις για τη ζωή της στο παρελθόν, αλλά δεν έχει χάσει ακόμη την ελπίδα της. Ο Ταχίρ παραμένει πιο μυστικοπαθής για το ταραγμένο παρελθόν του. Οι δυο τους θα ζήσουν μια διαφορετική ιστορία αγάπης στους δρόμους της Νέας Υόρκης, ενώ σύντομα θα συνειδητοποιήσουν πόσο χρειάζονται ο ένας τον άλλον, προκειμένου να μπορέσουν να «χτίσουν» ένα καλύτερο μέλλον.

Παίζουν: Τζένιφερ Κόνελι, Άντονι Μακί, Έιμι Χάργκριβς, Κέβιν Χόφμαν, Μπρους Άλτμαν, Ρομπ Μόργκαν, Κέβιν Γκιρ, Άντριου Πολκ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 9/10 στις 23:00

«Gravity» (2013) σε σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν

Η ευφυής Δρ. Ράιαν Στόουν ετοιμάζεται για την πρώτη της διαστημική αποστολή μαζί με τον βετεράνο αστροναύτη Ματ Κοβάλσκι, στην τελευταία του πτήση πριν συνταξιοδοτηθεί. Κατά τη διάρκεια μιας προσγείωσης ρουτίνας, έρχεται η καταστροφή. Το σκάφος διαλύεται και οι δυο τους μένουν ολομόναχοι, με τίποτα άλλο παρά τον έναν για τον άλλο, μέσα στο σκοτάδι. Η απόλυτη σιωπή τους επιβεβαιώνει το χειρότερο φόβο τους, πως έχουν χάσει κάθε επαφή με τη Γη, μαζί και κάθε ελπίδα για διάσωση. Καθώς ο φόβος μετατρέπεται σε πανικό, το οξυγόνο ολοένα και λιγοστεύει. Ίσως, όμως τελικά, η μοναδική τους ελπίδα είναι να εισχωρήσουν ακόμα βαθύτερα στο σκοτάδι, στην τρομακτική απεραντοσύνη του διαστήματος.  

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Σάντρα Μπούλοκ, Εντ Χάρις.

*Star, Παρασκευή 9/10 στις 23:15