4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Αρπαγή» (2008) σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Η 17χρονη Κιμ, είναι μεγάλη αδυναμία του πατέρα της, Μπράιαν Μιλς. Ο Μπράιαν είναι πρώην πράκτορας, που εγκατέλειψε την καριέρα του και τους κινδύνους της για να είναι κοντά στην αγαπημένη του κόρη στην Καλιφόρνια. Η Κιμ ζει με τη μητέρα της και τον πλούσιο πατριό της Στιούαρτ. Η Κιμ καταφέρνει και πείθει τον διστακτικό πατέρα της να της επιτρέψει να ταξιδέψει στο Παρίσι με την φίλη της Αμάντα. Όταν τα δύο κορίτσια φτάνουν στο Παρίσι, μοιράζονται το ταξί τους με έναν άγνωστο άντρα, που τους συστήνεται ως Πίτερ. Με τη νεανική τους αφέλεια, η Κιμ και η Αμάντα δίνουν στον άντρα μια σειρά από πληροφορίες, όπως ότι είναι μόνες στο Παρίσι.  Μια αδίστακτη σπείρα, που… «ειδικεύεται» στο εμπόριο νεαρών κοριτσιών, τις απαγάγει. Η Κιμ προλαβαίνει να καλέσει τον πατέρα της και να τον ενημερώσει για τι της συμβαίνει. Αυτό είναι ίσως το χειρότερο, που θα μπορούσε να συμβεί σε έναν πατέρα, να παρακολουθεί αβοήθητος μέσα από το κινητό του τηλέφωνο την απαγωγή της ίδιας του της κόρης. Αυτός ο φρικτός εφιάλτης γίνεται μια αβάσταχτη πραγματικότητα για τον Μπράιαν. Τώρα, δεν του απομένουν παρά ελάχιστες ώρες για να πάει στο Παρίσι και να σώσει την Κιμ. Και είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα για να το καταφέρει.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μάγκι Γκρέις, Φάμκε Γιάνσεν.

*Open, Δευτέρα 12/10 στις 22:00

«Σώμα με Σώμα» (2012) σκηνοθεσία Ζακ Οντιάρ

Ο Αλί με τον πεντάχρονο γιο του Σαμ, χρεοκοπημένος και χωρίς φίλους, αναζητά καταφύγιο στο σπίτι της αδερφής του στην Αντίμπ. Εκεί πιάνει δουλειά ως πορτιέρης σε ένα τοπικό κλαμπ. Μετά από έναν καβγά, το πεπρωμένο του Αλέν διασταυρώνεται με εκείνο της Στεφανί, μιας γοητευτικής εκπαιδεύτριας φαλαινών σε ένα θαλάσσιο πάρκο. Τη συνοδεύει στο σπίτι της και της δίνει το τηλέφωνό του. Εκείνος είναι φτωχός, εκείνη είναι όμορφη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Δεν έχουν τίποτα κοινό. Μετά από ένα σόου, όμως, επέρχεται μια τραγωδία. Όταν ο Αλέν την ξανασυναντά, εκείνη είναι εγκλωβισμένη σε μια αναπηρική καρέκλα. Θα τη βοηθήσει χωρίς να την λυπάται. Κι εκείνη θα ξαναζήσει.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Σελίν Σαλέτ, Ματίας Σένερτς.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 12/10 στις 22:00

«Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα» (2014) σκηνοθεσία Άντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Δύο χρόνια μετά τη Μάχη της Νέας Υόρκης, που άλλαξε τη ζωή του ριζικά, ο Στιβ Ρότζερς προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Η συνεργασία του με την ομάδα Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. του δίνει νέες προοπτικές, υπό την καθοδήγηση του Νικ Φιούρι. Σύντομα θα κληθεί να αναλάβει μια νέα αποστολή, σε συνεργασία με τη Νατάσα Ρομανώφ, γνωστή ως Black Widow, προκειμένου να αντιμετωπίσουν έναν πανίσχυρο αλλά και απρόβλεπτο εχθρό. Τα πράγματα, ωστόσο, περιπλέκονται, τη στιγμή που διαπιστώνει ότι η Νατάσα Ρομανώφ ακολουθεί δική της ατζέντα στη διάρκεια της αποστολής. Όταν, όμως, στο προσκήνιο εμφανιστεί ο Winter Soldier, μια σκοτεινή μορφή από το παρελθόν του Στιβ Ρότζερς, τα πατριωτικά αντανακλαστικά του Captain America δεν θα αργήσουν να χτυπήσουν, προκαλώντας ένα επικό χάος που θα κλονίσει όλες τις ισορροπίες.

Παίζουν: Κρις Έβανς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Σεμπάστιαν Σταν, Άντονι ΜακΚι, Κόμπι Σμάλντερς, Φρανκ Γκρίλο, Έμιλυ Βαν Καμπ, Χέιλι Άτγουελ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Σάμιουελ Τζάκσον.

*Alpha, Δευτέρα 12/10 στις 23:00

«Steve Jobs» (2015) σκηνοθεσία Ντάνιελ Μπόιλ

Steve Jobs, ιδρυτής του κολοσσού Apple, ένα πρόσωπο σταθμός για τον 20ο αιώνα. Το πάθος και η εφευρετικότητα, του ιδιόρρυθμου γκουρού της τεχνολογίας, ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τη νέα, ψηφιακή εποχή. Ωστόσο, στην  προσπάθειά του να φέρει την επανάσταση στην τεχνολογία, θυσίασε την οικογενειακή του ζωή και ενδεχομένως την υγεία του. Οι δοκιμασίες και οι θρίαμβοι μιας σύγχρονης ιδιοφυΐας.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζεφ Ντάνιελς, Σεθ Ρόγκεν.

*Star, Δευτέρα 12/10 στις 01:00