9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποιος είπε ότι το βράδυ του Σαββάτου δεν μπορείς να χαλαρώσεις στο σπίτι βλέποντας μια ταινία; Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε εννιά ταινίες που θα προβληθούν στη μικρή οθόνη σήμερα το βράδυ και αξίζει να παρακολουθήσεις:

«Ζωούπολη» (2016) σε σκηνοθεσία Μπάιρον Χάουαρντ, Ριτς Μουρ, Τζάρεντ Μπους

Μια πόλη, που ανήκει αποκλειστικά στα ζώα; Καλωσορίσατε στη Ζωούπολη, μια πόλη δίχως προηγούμενο, μια πολύβουη μεγαλούπολη, γεμάτη απολαυστικούς χαρακτήρες!  Σε αυτή τη μοντέρνα πόλη, κάθε είδους ζώο, από τον θηριώδη ελέφαντα μέχρι το μικροσκοπικό τρωκτικό, συνυπάρχει με το άλλο. Όμως ακόμα και σε αυτό τον απίστευτό κόσμο υπάρχουν προκαταλήψεις. Η αισιόδοξη αστυνόμος Τζούντι Χοπς, ανακαλύπτει ότι το να είσαι το πρώτο λαγουδάκι αστυνομικός ανάμεσα σε μεγαλόσωμα και σκληρά ζώα, δεν είναι καθόλου εύκολο. Όλοι δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ο καθένας, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μικρόσωμη Τζούντι, μπορεί να γίνει αυτό που θέλει. Αποφασισμένη να αποδείξει την αξία της, αρπάζει την ευκαιρία και αναλαμβάνει να λύσει μια υπόθεση, παραβλέποντας το γεγονός ότι θα πρέπει να συνεργαστεί με μια φλύαρη και παμπόνηρη αλεπού, που ακούει στο όνομα Νικ Γουάιλντ!

*Star – Animation, Σάββατο 22/8, στις 21:00

«Μια Ζωή την Έχουμε» (1958) σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβέλλα

Η ταινία ξεκινά σε μία φυλακή, όπου ένας κρατούμενος, είναι εξαιρετικά χαρούμενος, τραγουδώντας και σφυρίζοντας όλη την ώρα το τραγούδι Και ο μήνας έχει 9, εξοργίζοντας έναν γκρινιάρη φύλακα, καθότι δεν μπορεί να καταλάβει από πού αντλεί τέτοια χαρά, ενώ βρίσκεται στη φυλακή. Ένα βράδυ, που ο φύλακας είναι νυχτερινός, και έχει πέσει το σιωπητήριο, ακούει πάλι τον κρατούμενο, να σφυρίζει και να τραγουδά. Νευριασμένος πάει στο κελί του. Εκεί θα ξεκινήσει η εξιστόρηση, για το πώς βρέθηκε στη φυλακή, ο Κλέων (δηλαδή, ο κρατούμενος). Ένας ντροπαλός ταμίας ερωτεύεται τη φιλενάδα του διευθυντή του και αποφασίζει να «αξιοποιήσει» το περίσσευμα που βρήκε στο ταμείο του για να την κατακτήσει.

Παίζουν: Δημήτρης Χορν, Υβόν Σανσόν, Βασίλης Αυλωνίτης.

*Mega – Κομεντί, Σάββατο 22/8, στις 21:00

«Γοργόνες και Μάγκες» (1968) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Σε ένα μικρό νησί καταφθάνουν Αθηναίοι για να αγοράσουν κτήματα, έχοντας πληροφορηθεί πως μια μεγάλη εταιρεία έχει αποφασίσει να το αξιοποιήσει τουριστικά. Αλλά οι νησιώτες με επικεφαλής την αρχόντισσα του νησιού και τον εγγονό της αποφασίζουν να τους εμποδίσουν. Στο μεταξύ, διάφορα ερωτικά μπερδέματα διαταράσσουν την ησυχία του όμορφου νησιού.

Παίζουν: Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Βαγγέλης Σειληνός, Νόρα Βαλσάμη, Λάκης Κομνηνός, Χρήστος Δοξαράς, Μαρία Φωκά, Χρόνης Εξαρχάκος,  Γιάννης Βογιατζής.

*Ant1 – Μουσική κωμωδία, Σάββατο 22/8, στις 21:00

«Νόμος και Συναίσθημα» (2018) σε σκηνοθεσία Jan Ruzicka

Κανείς δεν είναι τέλειος! Η ιστορία μιας σκληρής γυναίκας καριέρας που συνδυάζει τη δουλειά, την οικογένεια και την αγάπη για τη ζωή που ονειρεύεται. Η Billy είναι δικαστικός επιμελητής, και η δουλειά της είναι να κάνει επαναπατρισμούς και κατασχέσεις. Η δουλειά είναι σκληρή, αλλά αυτή έχει μια καρδιά από χρυσάφι. Κάποιες μέρες είναι ιδιαίτερα δύσκολες, όπως η μέρα που πρέπει να εκδιώξει την ογδοντάχρονη ενοικιάστρια Margot από το διαμέρισμα που κατοικεί εδώ και 50 χρόνια. Η Billy σκέφτεται ότι είναι ένα σκάνδαλο, αναβάλλει την έξωση και κινεί ουρανό και γη για να την καταργήσει γνωρίζοντας σε τι διαδικασία πρόκειται να μπει. Η ερωτική ζωή της Billy είναι εξίσου χαοτική: όχι μόνο μοιράζεται την επιμέλεια της κόρης της Hannah με τον πρώην σύζυγό της Gunnar, αλλά μερικές φορές εξακολουθεί να μοιράζεται και το κρεβάτι μαζί του. Είναι και οι δύο αποφασισμένοι ότι αυτό πρέπει να σταματήσει.

Παίζουν: Bernd-Christian Althoff, Gregor Bloeb, Johanna Dost.

*ΕΡΤ3 – Δράμα, Σάββατο 22/8, στις 22:30

«Hancock» (2008) σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Ο Hanckock είναι ένας παντοδύναμος, όμως ανθρώπινος χαρακτήρας, με προδιάθεση στο καλό. Μόνο που ο κάπως άτσαλος τρόπος του στην καταπολέμηση του εγκλήματος, παρά τη δεδομένη αποτελεσματικότητα, σηκώνει κύματα υλικών καταστροφών στο πέρασμα του. Κάτι που εξαγριώνει τους λοιπούς κάτοικους του Λος Άντζελες. Σε μια διάσωση ενός επαγγελματία των δημοσίων σχέσεων, θα βρει έναν άνθρωπο που θα ενδιαφερθεί για το image του. Με την καθοδήγηση ενός υπευθύνου δημοσίων σχέσεων αποφασίζει να διορθώσει την εικόνα του.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Σαρλίζ Θέρον, Τζέισον Μπέιτμαν.

*Ant1- Δράσης, Σάββατο 22/8, στις 23:00

«Underworld: Η Αναγέννηση» (2012) σε σκηνοθεσία Μανς Μάρλιντ

Οι άνθρωποι ανακαλύπτουν την ύπαρξη Βαμπίρ και Λύκανς, ενάντια στους οποίους ξεκινούν μια γιγάντια επιχείρηση εξόντωσης. Έπειτα από λίγα χρόνια η αιχμάλωτη Σελίν ξυπνάει σε ένα διαφορετικό κόσμο. Μια ταινία που απευθύνεται σ αυτούς που λατρεύουν επιστημονική φαντασία, βαμπίρ και λυκανθρώπους. Το τέταρτο μέρος του «Underworld» και η ανθρωπότητα, έχει πλέον ανακαλύψει την ύπαρξη των βαμπίρ και των λυκανθρώπων, αποφασίζει να κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στις δύο πανάρχαιες αυτές φυλές. H αιχμάλωτη Σελίν ξυπνάει σε ένα διαφορετικό κόσμο, ο οποίος της επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. και βρίσκεται αντιμέτωπη με τους λυκανθρώπους, τους βρικόλακες, τους ανθρώπους και τη μητρότητα.

Παίζουν: Μπιόρν Στάιν, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Στίβεν Ρία.

*Μακεδονία TV – Φαντασίας, Σάββατο 22/8, στις 23:00

«Gothika» (2003) σε σκηνοθεσία Ματιέ Κασοβίτς

Η ψυχίατρος Μιράντα Γκρέι, ειδικευμένη στην παθολογία των εγκληματιών, ξυπνάει μέσα σ’ έναν αληθινό εφιάλτη: βρίσκεται έγκλειστη στο ίδρυμα όπου εργάζεται και κατηγορείται για τον φόνο του άντρα της, ενώ δεν θυμάται τίποτα. Προσπαθώντας να ξαναβρεί την μνήμη της και να αποδείξει την αθωότητά της, θα γίνει υποχείριο ενός εκδικητικού πνεύματος και θα αγγίξει την παράνοια. ‘Ενας συνάδελφος γιατρός και μία εύθραστη τρόφιμος πλαισιώνουν τη δραματική δοκιμασία της…. Ο Γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ματιέ Κασοβίτς κάνει το ντεμπούτο του στο Χόλιγουντ και η Χάλι Μπέρι παίρνει το βάπτισμα του πυρός ως «screen queen», με μια ατμοσφαιρική ιστορία τρόμου που αμφισβητεί την κυριαρχία της λογικής και μας καλεί να επιχειρήσουμε ένα πέρασμα στην «άλλη όχθη»….

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Πενέλοπε Κρουζ, Ρόμπερτ Ντάουνι τζ.

*Mega – Τρόμου, Σάββατο 22/8, στις 23:30

«L» (2012) σε σκηνοθεσία Μπάμπης Μακρίδης

Ένας άντρας ζει μέσα στο αυτοκίνητό του. Είναι 40 ετών και δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά όταν έχει, επιλέγει να τον περνά με την οικογένειά του. Συναντάει τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά του συγκεκριμένες ώρες και ημέρες σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η δουλειά του είναι να βρίσκει και να μεταφέρει το καλύτερο μέλι που υπάρχει σε έναν άντρα 50 ετών. Η εμφάνιση ενός καινούριου οδηγού οδηγεί στην απόλυση του άντρα. Η ζωή του αλλάζει και θεωρεί παράλογο το ότι δεν τον εμπιστεύεται κανείς.

Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Μάκης Παπαδημητρίου, Ελευθέριος Ματθαίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Σταύρος Ράπτης, Θανάσης Δήμου, Χριστόφορος Σκαμνάκης, Γιάννης Μποσταντζόγλου.

*ΕΡΤ2 – Κωμωδία, Σάββατο 22/8, στις 00:00

«Υπέρτατη Πρόκληση» (1996) σε σκηνοθεσία Ρίνγκο Λαμ

Μετά τη δολοφονία του δίδυμου αδελφού του, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε, ο Αλέν Μορό που είναι απόστρατος αξιωματικός του γαλλικού Στρατού πηγαίνει στη Νέα Υόρκη αποφασισμένος να βρει τους δολοφόνους. Εκεί θα βρεθεί να βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς θα διασταυρωθεί με τη ρωσική μαφία, αλλά θα γνωρίσει και μια γοητευτική γυναίκα από το παρελθόν του αδελφού του.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Νατάσα Χένστριντζ, Ζακ Γκρένιερ, Φρανκ Σένγκερ, κ.ά

*ΣΚΑΪ – Δράσης, Σάββατο 22/8, στις 00:30