Ποιες επιχειρήσεις δεν θα επιστρέψουν το 50% των χρημάτων της επιστρεπτέας προκαταβολής

Τι ισχύει για πληττόμενες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις στο επίπεδο 3 και στο επίπεδο τέσσερα

Δεν θα επιστρέψουν το 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής, που θα ληφθεί τον Δεκέμβριο, οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές με τοπικό lockdown λόγω κορονοϊού, όπως η Π.Ε. Κοζάνης.

Σύμφωνα με τη δέσμη μέτρων στήριξης των «κόκκινων» περιοχών τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ανακοίνωσαν αλλαγές στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 που θα δοθεί τον μήνα Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Οpen, στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 που θα δοθεί τον μήνα Δεκέμβριο, για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που βρίσκεται από τον Αύγουστο και έπειτα για τουλάχιστον 14 ημέρες στο επίπεδο 4, δεν επιστρέφεται το 50% της εν λόγω επιστρεπτέας προκαταβολής.

Επιπλέον, για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που βρίσκεται από τον Αύγουστο και έπειτα για τουλάχιστον 14 ημέρες στο επίπεδο 3 ή σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δεν επιστρέφεται το 30% της εν λόγω επιστρεπτέας προκαταβολής.

Το 30% της προκαταβολής δεν θα επιστρέφεται από τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε περιοχές που βρίσκονται ή εντάσσονται στο επίπεδο 3. Στο επίπεδο αυτό βρίσκονται σήμερα οι εξής περιοχές: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέα- Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Κοζάνη, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Τρίκαλα.