3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια καινούργια εβδομάδα ξεκίνησε. Με τα ριάλιτι να έχουν κάνει έναρξη σεζόν, ο χώρος για τις ταινίες σταδιακά μειώνεται. Κάπως έτσι θα είναι η χειμερινή μας τηλεοπτική πραγματικότητα, αλλά πάντα θα υπάρχουν ορισμένες σινέ–επιλογές.

«Λεωφορείο 657» (2015) σε σκηνοθεσία Σκοτ Μαν

Περιπέτεια – Δύο συνάδελφοι, ο ένας πατέρας που δεν μπορεί να πληρώσει τη θεραπεία της άρρωστης κόρης του, επιχειρούν να ληστέψουν ένα καζίνο. Όταν αποτυγχάνουν, ξεκινά μια ξέφρενη καταδίωξη, στη διάρκεια της οποίας θα αναγκαστούν μπουν σε ένα λεωφορείο και να κρατήσουν ομήρους τους επιβάτες του.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέφρι Ντιν Μπόργκαν, Κέιτ Μπόσγουορθ.

*Open, Δευτέρα 19/10 στις 22:00

«Τοπ Kαπί» (1964) σε σκηνοθεσία Ζιλ Ντασέν

Αστυνομική – Η Ελίζαμπεθ Λιπ (Μελίνα Μερκούρη), μία γοητευτική κλέφτρα πολύτιμων λίθων σχεδιάζει να κλέψει έναν από τους πολυτιμότερους θησαυρούς του κόσμου: ένα στιλέτο που κοσμείται από τέσσερα σμαράγδια εξαιρετικής σπανιότητας και ομορφιάς. Ο θησαυρός όμως, βρίσκεται καλά φυλαγμένος στο μουσείο Τοπκαπί της Κωνσταντινούπολης και κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να βάλει στο χέρι το ανυπολόγιστης αξίας κειμήλιο.

Σύντομα, μία ομάδα από ερασιτέχνες κακοποιούς, κλεφτρόνια και έναν ανυποψίαστο, αγαθό μικροαπατεώνα, θα ταξιδέψουν μέχρι την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή το «τέλειο» κόλπο. Στην πράξη, όμως, ο θησαυρός δεν θα είναι τόσο κοντά όσο υπολόγιζαν. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν όλη την τύχη, την τόλμη αλλά και το στιλ που διαθέτουν, προκειμένου να τα καταφέρουν. Το κλασικό περιπετειώδες αριστούργηµα του Ζιλ Ντασέν µε την θαυμάσια Μελίνα Μερκούρη και ένα µοναδικό επιτελείο ηθοποιών, µας ταξιδεύει στη µαγική Κωνσταντινούπολη για µια επικείµενη ληστεία και ένα… τρελό µπλέξιµο.

Παίζουν: Μελίνα Μερκούρη, Πίτερ Ουστίνοφ, Μαξιμίλιαν Σελ, Ρόμπερτ Μόρλεϊ, Ακίμ Ταμίροφ, Τζες Χαν, Ζιλ Σιγκάλ, Τζο Ντασέν, Τίτος Βανδής, Δέσπω Διαμαντίδου.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 19/10 στις 22:00

«Σχέδιο Πτήσης» (2005) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Θρίλερ – Στη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης με αεροπλάνο τελευταίας τεχνολογίας όπου μεταφέρεται το φέρετρο του μακαρίτη άντρα της, η μηχανικός αεροσκαφών Κάιλ διαπιστώνει την εξαφάνιση της 7χρονης κόρη της, η οποία όχι μόνο δεν είναι στη λίστα επιβατών, αλλά και κανείς από τους επιβάτες ή το προσωπικό δεν την έχει δει.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Σον Μπιν, Πίτερ Σάρσγκααρντ.

*Alpha, Δευτέρα 19/10 στις 23:00