Ο Καστοριανός που ίδρυσε δισκογραφική εταιρία στο Παρίσι

Ο Καστοριανός Βαγγέλης Παυλίδης, που μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στο Παρίσι, παραχώρησε συνέντευξη στον Μπέτσκα μιλώντας για τις πολλές και δημιουργικές ασχολίες του, καθώς και για την δισκογραφική εταιρεία που ίδρυσε πρόσφατα.

1) Ποιος είναι ο κύριος τομέας ενδιαφερόντων σου;

– Ίδρυσα μια δισκογραφική εταιρεία πού ονομάζεται Sanit Mils Records, με έδρα το Παρίσι. Πρίν από αυτό, δούλευα στα μέσα ενημέρωσης και την μουσική βιομηχανία.

2) Ποιο είναι το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται η εταιρεία σου;

– Το Sanit Mils Records εντοπίζει καλλιτέχνες, κλείνει συμβόλαια, διανέμει τη μουσική τους ψηφιακά (streaming) και σε υλική μορφή(CD, βινύλιο). Επίσης, φροντίζει για την προώθηση και τό μάρκετινγκ.

3) Γιατί επέλεξες την ίδρυση μίας δικής σου εταιρείας αντί να συνεργαστείς με μία ήδη υπάρχουσα;

– Χρονιά ήθελα νά ξεκινήσω αυτήν την επιχείρηση, αλλά περίμενα να συγκεντρώσω την κατάλληλη εμπειρία που χρειαζόμουν.

Η διαχείριση των υποθέσεων και της τύχης της δικής μου εταιρίας μου επιτρέπει να είμαι ελεύθερος όσον αφορά τις αποφάσεις και τη μοίρα μου.

4) Ποια είναι η συνεισφορά της μουσικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και στη Γαλλία και ποιες οι προοπτικές της;

– Σήμερα δε μπορείς να ζήσεις χωρίς μουσική, οπότε η μουσική είναι ένα τεράστιο ασυνείδητο κομμάτι της ζωής του καθενός και αυτό μπορεί να γίνει αισθητό στην Ελλάδα, η οποία είναι μια πραγματικά ζωντανή και παθιασμένη χώρα.

Από την άλλη πλευρά, η μουσική δεν είναι αυτή που ήταν στη δεκαετία του ’60 ή του ’70, με μεγάλους σημαντικούς παραγωγούς που καπνίζουν πούρα στον τελευταίο όροφο πολυόροφων γραφείων. Με την άφιξη των υπηρεσιών λήψης, πειρατείας και συνεχούς ροής, όλο το τοπίο άλλαξε. Η μουσική έπρεπε να προσαρμοστεί σε ένα νέο μοντέλο και να κρατήσει χαμηλό προφίλ.

Εδώ και τέσσερα χρόνια η μουσική βιομηχανία ανακάμπτει και έχει μάθει από τα λάθη της. Έτσι κατά τη γνώμη μου, οι σκοτεινές μέρες είναι πίσω μας και το μέλλον μπορεί να φανεί φωτεινό και γεμάτο δυνατότητες.

Ένα από τα τραγούδια που κυκλοφόρησε η εταιρεία του κ.Βαγγέλη Παυλίδη

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Βαγγέλης Παυλίδης, του οποίου η οικογένεια είναι από την Καστοριά, είναι 27 ετών, Γεννήθηκε στο Παρίσι και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, αλλά και του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Ασχολήθηκε με τη διανομή ντοκιμαντέρ, ήταν δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο, αλλά και δημοσιογράφος για ένα μουσικό περιοδικό, ασχολήθηκε με το τμήμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την Le Figaro, ψηφιακό μάρκετινγκ στη Warner Music France και συνέβαλε στην κυκλοφορία δύο κυκλοφοριών μίας black metal δισκογραφικής εταιρίας (Debemur Morti Productions).

Ζει στο Παρίσι της Γαλλίας.

Αγαπά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά επίσης ακούει μέταλ και παρακολουθεί τηλεοπτικές εκπομπές. Συνοπτικά, ένας καθημερινός Έλληνας.

Sanit Mils Records