5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή ήρθε, η καραντίνα ξεκίνησε, βάλτε μια καλή ταινία παραγγείλτε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε μια απλή Παρασκευή στο απόλυτο movie night.

«Spy» (2015) σε σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ

Κωμωδία, Δράσης – Η Σούζαν Κούπερ είναι μία φιλήσυχη αναλύτρια της CIA, που κάνει κυρίως δουλειά γραφείου και ταυτόχρονα ο αφανής ήρωας πίσω από τις πιο επικίνδυνες αποστολές της Υπηρεσίας. Αλλά όταν ο συνεργάτης της εξαφανίζεται και ένας ακόμη κορυφαίος πράκτορας βρίσκεται σε κίνδυνο, η Σούζαν δηλώνει εθελοντικά συμμετοχή σε μια μυστική αποστολή. Η απρόβλεπτη πράκτορας πρέπει τώρα να αφήσει πίσω το ήσυχο γραφείο της και να εισχωρήσει στον κόσμο ενός θανάσιμου εμπόρου όπλων, έτσι ώστε να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Μελίσα Μακ Κάρθι, Τζουντ Λο, Ρόουζ Μπάιρν.

*Star, Παρασκευή 23/10 στις 21:00

«The Double» (2011) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπραντ

Δράσης – Ένας εν αποστρατεία πράκτορας της CIA, καλείται να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την δολοφονία ενός γερουσιαστή. Το έγκλημα μοιάζει να φέρει την «υπογραφή» του Κάσιους, ενός Σοβιετικού επαγγελματία εκτελεστή, που θεωρούνταν νεκρός από τους Αμερικανούς εδώ και χρόνια. Ο Σέπαρντσον αναγκάζεται να συνεργαστεί με το νεαρό πράκτορα του FBI Μπεν Γκίρι για να διαλευκάνουν μαζί το έγκλημα. Κι ενώ έχουν τελείως διαφορετική τοποθέτηση απέναντι στην αποστολή τους, οι έρευνες και τα στοιχεία που έρχονται σταδιακά στο φως, θα οδηγήσουν σε αποκαλύψεις, ικανές να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Τόφερ Γκρέις, Τόμερ Χασάν, Μάρτιν Σιν.

*Open, Παρασκευή 23/10 στις 21:45

«I can only imagine» (2018) σε σκηνοθεσία Erwin Brothers

Δράμα – Η ταινία βασίζεται στην ιστορία πίσω από το διπλά πλατινένιο τραγούδι του συγκροτήματος MercyMe, το I Can Only Imagine, το οποίο έγινε το πιο σύγχρονο χριστιανικό τραγούδι όλων των εποχών. Η ταινία θα επικεντρωθεί γύρω από τον βασικό τραγουδιστή των MercyMe, Bart Millard, και τη σχέση του με τον πατέρα του, τον οποίο έχασε στα 18 του και η οποία ενέπνευσε το τραγούδι. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Andrew Erwin, λέει μια «περίπλοκη ιστορία πατέρα-γιου». Αν και βρήκε πίστη σε νεαρή ηλικία, η ζωή δεν ήταν εύκολη για τον Μπαρτ. Επέλεξε τη μουσική ως απόδραση από μια ταραγμένη ζωή στο σπίτι. Καθώς μεγάλωνε, ο Μπαρτ στράφηκε στο ποδόσφαιρο με την ελπίδα να συνδεθεί κάπως με τον καταχρηστικό πατέρα του. Αλλά ένας τραυματισμός που τελείωσε την καριέρα του – σε συνδυασμό με το όραμα ενός δασκάλου που είδε απεριόριστες δυνατότητες – έβαλε τον Μπαρτ σε ένα μουσικό μονοπάτι….

Παίζουν: J. Michael Finley, Madeline Carroll, Trace Adkins, Priscilla Shirer, Cloris Leachman , Dennis Quaid.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 23/10 στις 22:00

«Moonlight» (2016) σε σκηνοθεσία Μπάρι Τζένκινς

Δράμα (Αξιολόγηση 7,4/10 – 266.446 ψήφοι) Μια διαχρονική ιστορία ανθρώπινης επαφής κι αυτογνωσίας, το «Moonlight» εξιστορεί τη ζωή ενός άντρα από την παιδική του ηλικία έως και την ενηλικίωση, καθώς παλεύει να βρει τη θέση του στον κόσμο. Ένα ζωτικό πορτρέτο, σε τρία κεφάλαια, της σύγχρονης ζωής ενός Αφροαμερικανού κι ένας ποιητικός διαλογισμός επάνω στην ταυτότητα, την οικογένεια, τη φιλία, την αγάπη, πλημμυρισμένος με βαθιά συμπόνοια και καθολικές αλήθειες. Το συγκλονιστικό όραμα του Μπάρι Τζένκινς συγκινεί με την απεικόνιση των στιγμών, των ανθρώπων και των αγνώστων δυνάμεων που πλάθουν τη ζωή μας και μας καθορίζουν. Το «Moonlight» είναι μια παγκόσμια ιστορία αγάπης, οικογένειας και συμφιλίωσης, που έρχεται να απελευθερώσει οποιονδήποτε έχει νοιώσει παράταιρος ή μόνος, ή έχει νοιώσει παγιδευμένος στα συναισθήματά του και λαχταρά την αλλαγή.

Παίζουν: Μαχερσάλα Αλί, Ναόμι Χάρις, Άλεξ Χίμπερτ, Σαρίφ Ερπ, Τζανέλ Μονέ, Ντουάν Σάντερσον, Τρέβαντ Ρόουντς, Άστον Σάντερς.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 23/10 στις 23:00

«Ο Υποκινητής» (2006) σε σκηνοθεσία Σπάικ Λι

Περιπέτεια – Ένα φαινομενικά ήρεμο πρωινό ένα φορτηγάκι με τέσσερις επιβάτες σταματά έξω από το κεντρικό υποκατάστημα μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Μανχάταν. Τα τέσσερα άτομα μπαίνουν στην τράπεζα και με αστραπιαίες κινήσεις θέτουν εκτός λειτουργίας το σύστημα παρακολούθησης και εκτός μάχης τους φύλακες. Οι άτυχοι πελάτες και το προσωπικό οδηγούνται στο υπόγειο, όπου υποχρεώνονται να φορέσουν φόρμες ίδιες με εκείνες των ληστών. Παράλληλα, συναγερμός σημαίνει στην αστυνομία, που στέλνει επί τόπου τον έμπειρο διαπραγματευτή Κιθ Φρέιζερ και πολλές ακόμη δυνάμεις. Όπως είναι φυσικό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της ληστείας δείχνει και ο πρόεδρος της τράπεζας, που αναθέτει στη μεσίτρια Μάντλιν Γουάιτ να φροντίσει για τη διασφάλιση των συμφερόντων του. Τελικά πρόκειται για την τέλεια ληστεία τράπεζας ή κάποιος θέλει να παραπλανήσει κάποιον; Και ενώ οι ληστές παίζουν τη γάτα με το ποντίκι με τον Φρέιζερ, αλλάζοντας εκ περιτροπής ρόλους, η εμπλοκή της Μάντλιν,  θα κάνει ακόμα πιο ασταθή την όλη κατάσταση, καθώς επεμβαίνει καταλυτικά, χωρίς όμως να αποκαλύπτει σε κανέναν τα πραγματικά συμφέροντά της…

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κλάιβ Όουεν, Τζόντι Φόστερ, Κρίστοφερ Πάλμερ, Γουίλεμ Νταφόε.

*Star, Παρασκευή 23/10 στις 23:30