Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας σε αυτοκίνητα, σε πιλοτές και αυλές

Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας σε αυτοκίνητα, αυλές σπιτιών και πιλοτές πολυκατοικιών.

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα τεθούν σε ισχύ από τα ξημερώματα του Σαββάτου στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» και το «κόκκινο» ή αλλιώς το 3ο και 4ο επίπεδο.

Από αύριο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού, χωρίς ωστόσο, να έχουν δοθεί όλες οι διευκρινίσεις για τη χρήση της.

Πώς θα γίνει η χρήση μάσκας στα ΙΧ

Η χρήση της μάσκας στα ταξί είναι υποχρεωτική, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για τα ΙΧ αυτοκίνητα. Αν μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητο βρίσκονται μέλη της ίδιας οικογένειας που διαμένουν και στο ίδιο σπίτι, η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική. Αν όμως στο αυτοκίνητο οι επιβάτες δεν είναι μέλη οικογένειας, δεν έχει διευκρινιστεί αν θα πρέπει να φορούν μάσκα ή όχι.

Στις κίτρινες περιοχές ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων σε ΙΧ είναι τα 4 άτομα, ενώ στις κόκκινες τα 3.

Η χρήση μάσκας στις πιλοτές και τις αυλές

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε διευκρινίσει πως στις ιδιωτικές αυλές σπιτιών επιτρέπεται η παραμονή ατόμων χωρίς μάσκα. Ωστόσο αν στον ίδιο χώρο υπάρχουν περισσότερα άτομα, πέραν της οικογένειας του σπιτιού, τότε και εκεί η μάσκα γίνεται υποχρεωτική.

Για τις πιλοτές πολυκατοικιών, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική όπως σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο, εσωτερικό ή εξωτερικό. Ακόμα και ένα άτομο να βρίσκεται στο σημείο, θα πρέπει να φοράει μάσκα.