9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποιος είπε ότι το βράδυ του Σαββάτου δεν μπορείς να χαλαρώσεις στο σπίτι βλέποντας μια ταινία; Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε εννιά ταινίες που θα προβληθούν στη μικρή οθόνη σήμερα το βράδυ:

«Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» (1969) σε σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Δράμα – Την ημέρα του γάμου μιας νεαρής δασκάλας με τον αγαπημένο της κηρύσσεται ο πόλεμος. Αυτός φεύγει για το μέτωπο, όπου και θα σκοτωθεί. Τα χρόνια περνούν, εκείνη ξαναπαντρεύεται, αλλά την ημέρα της απελευθέρωσης επιστρέφει ξαφνικά ο ‘νεκρός’ πρώτος σύζυγός της.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Παντελής Ζερβός, Άγγελος Αντωνόπουλος, Σπύρος Καλογήρου.

*Ant1, Σάββατο 24/10, στις 21:00

«Ο Γιός του Μεγαλοπατούσα» (2017) σε σκηνοθεσία Τζέρεμι Ντεγκρουσόν, Μπεν Στάσεν 

Animation – Ο νεαρός Άνταμ ξεκινά ένα επικό, παράτολμο ταξίδι για να ξετυλίξει το μυστήριο πίσω από τον χαμένο, για χρόνια, πατέρα του, που δεν είναι άλλος από τον θρυλικό Μεγαλοπατούσα! Κρυμμένος βαθιά μέσα στο δάσος για πολύ καιρό ώστε να προστατέψει τον εαυτό του και την οικογένειά του από την HairCo, μία εταιρεία-κολοσσό, που θέλει να κάνει πειράματα χρησιμοποιώντας το μοναδικό του DNA, θα πρέπει να επανασυνδεθεί με το γιο του και, μαζί, να προετοιμαστούν για τον επερχόμενο κίνδυνο. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

*Star, Σάββατο 24/10, στις 21:00

«Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ» (2017) σε σκηνοθεσία Χοακίμ Ρόνινγκ, Έσπεν Σάνμπεργκ

Περιπέτεια – Μαθημένος πια στις αναποδιές της ζωής, ο Τζακ Σπάροου δεν εκπλήσσεται όταν διαπιστώνει ότι άλλη μια απειλή αρχίζει να ρίχνει πάνω του τη βαριά σκιά της. Πιο δυσοίωνη από τις προηγούμενες, η σκιά αυτή έχει το σχήμα του φοβερού και τρομερού Κάπταιν Σαλαζάρ, που επικεφαλής μιας στρατιάς ναυτικών- φαντασμάτων- έχουν ξεχυθεί από το Τρίγωνο του Διαβόλου με αποστολή να εξοντώσουν όλους τους πειρατές που πλέουν πάνω στους πέντε ωκεανούς. Καθώς ο Τζακ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας –οι εκκρεμότητες από το παρελθόν του δεν τελειώνουν ποτέ – ο Τζακ πρέπει σύντομα να βρει τρόπο να αμυνθεί.  Η μυθική -αλλά χαμένη οριστικά εδώ και αιώνες- τρίαινα του Ποσειδώνα, φαίνεται να είναι η μόνη ασπίδα του απέναντι στον κίνδυνο που αρχίζει να τον περιζώνει. Στο μάτι του κυκλώνα όμως, θα βρεθεί και η Καρίνα Σμιθ, μια δαιμόνια όσο και γοητευτική αστρονόμος, αλλά και ο Χένρυ, ένας περιπετειώδης ναύτης του βασιλικού ναυτικού, που είχαν την… τύχη να βρεθούν από την αρχή στο πλάι του Τζακ, προκειμένου να τον βοηθήσουν. Χωρίς να γνωρίζουν, φυσικά, τι ακριβώς τους περιμένει.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μπρέντον Τουέιτς, Κάγια Σκοντελάριο, Κέβιν ΜακΝάλλυ, Τζέφρι Ρας.

*Alpha, Σάββατο 24/10, στις 22:00

«Η συνάντηση» (2015) σε σκηνοθεσία Stephen Belber 

Δραματική κομεντί – Ο πνευματώδης Τόμπι Πάουελ είναι κορυφαίος δάσκαλος χορού στο Julliard με μια ζωή γεμάτη αναμνήσεις, έχοντας ταξιδέψει στον κόσμο ως διάσημος χορογράφος. Αλλά όταν του παίρνει συνέντευξη ένα νεαρό ζευγάρι, η Λίζα (Carla Gugino) και ο Μάικ (Μάθιου Λίλαρντ), ο Τόμπι αναπάντεχα αναγκάζεται να αντιμετωπίσει οδυνηρές αποφάσεις που πίστευε ότι είχε αφήσει στο παρελθόν. Έτσι οι τρεις τους αγωνίζονται να βρουν ένα αληθινό κοινό έδαφος, αβέβαιο εάν η σύντομη, αλλά έντονα οικεία τους σύνδεση θα οδηγήσει σε καταστροφή και λύπη ή σε θεραπεία και απελευθέρωση.

Παίζουν: Patrick Stewart, Carla Gugino, Matthew Lillard.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 24/10, στις 22:30

«Μαμάδες με κακή διαγωγή» (2016) σε σκηνοθεσία Τζον Λούκας, Σκοτ Μουρ 

Κωμωδία – Έχοντας φτάσει στα όριά της προσπαθώντας να διατηρήσει τα πάντα στην εντέλεια, μια εξαντλημένη μητέρα ενώνει τις δυνάμεις της με δύο άλλες στρεσαρισμένες μανάδες για μια αποστολή, που έχει στόχο να τις απελευθερώσει. Αποτέλεσμα; Μία γερή δόση ξέφρενης διασκέδασης, κραιπάλης και απαγορευμένων απολαύσεων, που τις φέρνει σε τροχιά σύγκρουσης με την καθώς πρέπει επικεφαλής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων…

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Κρίστεν Μπελ, Κάθριν Χαν, Κριστίνα Άπλγκεϊτ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ.

*Star, Σάββατο 24/10, στις 22:50

«Ζωολογικός Τύπος» (2011) σε σκηνοθεσία Φρανκ Κοράσι 

Κωμωδία – Αφού ο αγαθούλης φύλακας ζωολογικού κήπου Γκρίφιν καταλαβαίνει ότι τα ζώα που προσέχει μπορούν να μιλήσουν τη γλώσσα των ανθρώπων, αρχίζει να ακολουθεί τις συμβουλές τους για να κλέψει την καρδιά της αγαπημένης του Στέφανι.

Παίζουν: Κέβιν Τζέιμς, Ροζάριο Ντόουσον, Λέσλι Μπιμπ.

*Ant1, Σάββατο 24/10, στις 23:00

«Περιπλάνηση» (1979) σε σκηνοθεσία Χριστόφορος Χριστοφής 

Δράμα – Ένας δικηγόρος, γόνος αστικής οικογένειας Αιγυπτιωτών, προσπαθεί να βρει τα ίχνη ενός συγγενή του. Ξεκινώντας από την Αλεξάνδρεια, θα ταξιδέψει στους χώρους και τους χρόνους της ελληνικής διασποράς, από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Παίζουν: Μίμης Φωτόπουλος, Δέσποινα Τομαζάνη, Ολυμπία Καράγιωργα, Ηλίας Λογοθέτης, Λευτέρης Βογιατζής.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 24/10, στις 00:00

«Χωρίς Διέξοδο» (1993) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Χάρμον 

Δράσης – Ο Σαμ Γκίλεν, κατάδικος που εκτίει μια σκληρή ποινή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, κατορθώνει να αποδράσει από τη φυλακή. Μετά την απόδρασή του βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της Κλάιντι, μιας χήρας με δύο παιδιά, την οποία τρομοκρατεί ένας αδίστακτος επιχειρηματίας με αποκλειστικό κίνητρο το κέρδος.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Ροζάνα Αρκέτ, Κίραν Κάλκιν, Τεντ Λεβίν

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 24/10, στις 00:30

«Faith Under Fire» (2018) σε σκηνοθεσία Βόντι Κέρτις-Χαλλ

Δράμα – Έχοντας κερδίσει επτά φορές βραβείο Γκράμι, η Τόνι Μπράξτον υποδύεται την Αντουανέτ Ταφ, μια δυναμική ανύπαντρη μητέρα από τη Τζόρτζια των ΗΠΑ, που καταφέρνει να αποτρέψει ηρωικά μια τραγωδία, σώζοντας εκατοντάδες ζωές, καθώς πείθει έναν ένοπλο που εισβάλει σε δημοτικό σχολείο να παραδοθεί. Η Αντουανέτ εργάζεται ως λογίστρια σε ένα δημοτικό σχολείο. Όταν στις 20 Αυγούστου του 2013 φτάνει στη δουλειά της, έρχεται αντιμέτωπη με τον Μάικλ Χιλ (Τρέβορ Μόργκαν), έναν νεαρό ψυχασθενή, ο οποίος εισβάλει στον χώρο οπλισμένος και ζωσμένος με εκρηκτικά. Καθώς το σχολείο μπαίνει σε καραντίνα, η Αντουανέτ είναι η μόνη που καλείται να αντιμετωπίσει έναν ψυχικά διαταραγμένο άνθρωπο, που απειλεί επανειλημμένα να τους σκοτώσει όλους. Τι είναι αυτό που θα της δώσει το κουράγιο να τον πείσει να παραδοθεί;

Παίζουν: Τόνι Μπράξτον, Τρέβορ Μόργκαν, Γιάγια ΝταΚόστα.

*Mega, Σάββατο 24/10, στις 00:50