Ο πιο γρήγορος κουρέας στον κόσμο είναι Έλληνας – Μπήκε στα ρεκόρ Guinness

Κομμωτήριο. Μία από τις αγαπημένες στιγμές χαλάρωσης που όλοι στερηθήκαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. 56 ημέρες περιμέναμε μέρα- νύχτα για το πότε θα ανοίξουν οι μπαρμπέρηδες μας. Άλλοι έβαζαν φίλους, έτερον ήμισυ και γονείς να τους κουρέψουν γι αυτό εξάλλου έγινε και της μόδας το γουλί.

Όμως, ήμασταν και εμείς που αναμέναμε πάνω από το τηλέφωνο, για το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού. Μετρούσαμε τα λεπτά για να φτάσει η ώρα του makeover μας, αφού το μαλλί και τα μούσια είχαν φτάσει στο γόνατο.

Αν ο κομμωτής σου, όμως, ήταν ο Κωνσταντίνος Κουτούπης, τα παραπάνω προβλήματα θα λύνονταν σε λιγότερο από ένα λεπτό. Με ρεκόρ ταχύτητας 47.17 δευτερόλεπτα, ο Κωνσταντίνος έχει μία θέση στα βραβεία Guinness world record, για το πιο γρήγορο κούρεμα στον κόσμο.

«Πάντα ήμουν γρήγορος. Αυτό είναι κάτι έμφυτο. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι πόσο θα το εξελίξεις. Εγώ άρχισα να δουλεύω παρατηρώντας το τότε αφεντικό μου και προσπαθώντας να κυνηγήσω τους καλοκαιρινούς στόχους για παραπάνω χρήματα. Στα δύο χρόνια εργασίας βρισκόμουν στα δύο λεπτά ανά κούρεμα. Στη συνέχεια άρχισα να παρακολουθώ έναν Αμερικανό από το Texas στο Youtube, ο οποίος κούρευε σε ένα λεπτό. Έτσι παρατήρησα τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει και άλλαξα την μέχρι τότε τεχνική μου. Με την Α’ τεχνική ήμουν στο 01:55 δευτερόλεπτα, ενώ με την Β’ τεχνική (χτένα και μηχανή), που έχω κρατήσει έως τώρα έφτασα στους σημερινούς χρόνους.» αναφέρει.

Για να κατακτήσεις το ρεκόρ στα Guinness πρέπει να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση σε ένα ανδρικό κούρεμα τα μαλλιά να έχουν 7 πόντους και να είναι στεγνά στο πάνω μέρος και 2,5 πόντους στα πλαινά. Δεν γίνεται να είναι λιγότερο. Και μάλιστα πρέπει να κουρέψεις τουλάχιστον 2 πόντους μαλλιών σε όλο το κεφάλι. Φυσικά υπάρχουν δύο χρονόμετρα που αναγράφουν μέχρι και τα δευτερόλεπτα. Μάρτυρες κομμωτές, αλλά και τρείς κριτές.

Guinness World Records

«Τυχαία είδα πως υπάρχει ρεκόρ του πιο γρήγορου κουρέματος στον κόσμο. Αναζητούσα στο Google και έτσι έπεσα πάνω σε αυτή την είδηση»

«Έτσι λοιπόν έκανα την αίτηση! Και τον Φεβρουάριο του 2017 έσπασα το παγκόσμιο ρεκόρ του ταχύτερου κομμωτή!» – «Αυτή ήταν η πιο δυνατή στιγμή που έχω ζήσει μέχρι σήμερα στο επαγγελματικό τομέα».

Με χρόνο 00.47”.17, τηρώντας αυστηρά όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, πήρε το διαβατήριο και μπήκε επίσημα στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness World Records. Αξιοσημείωτο είναι πως στο βιβλίο των Guinness δεν περιλαμβάνονται όλοι οι νικητές, παρά μόνο στο site.

Σχετικά με τον αν διατηρεί μέχρι σήμερα τον καλύτερο χρόνο σε όλο τον κόσμο ο ίδιος επισημαίνει: «Δεν μπορείς να γνωρίζεις αν κάποιος έσπασε το ρεκόρ σου. Δεν σε ενημερώνει κάποιος. Αν το ξεπεράσουν, φαντάζομαι και εγώ τυχαία θα το μάθω αν το ψάξω».

Στο κομμωτήριο μου όλοι κουρεύονται γρήγορα. Γύρω στα πέντε λεπτά. Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που ζητάνε να τους κουρέψω και σε ένα λεπτό. Αρκετά συχνά έρχονται και άνθρωποι που εργάζονται σε τράπεζες και ζητάνε να τους κουρέψω, για να προλάβουν γρήγορα τις δουλειές τους.

Όσον αφορά το αν ένα γρήγορο κούρεμα ισοδυναμεί με μία καλή εικόνα ο ίδιος απαντάει: «Το κούρεμα του λεπτού είναι απλό. Δεν υπάρχουν λάθη. Ή μπορεί και να υπάρξει μία στο εκατομμύριο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με κάποιον που κουρεύει σε μισή ώρα.

Αν κάποιος έχει συνηθίσει να τον περιποιούνται πολύ ώρα και έρθει σε εμένα, μπορεί να πιστέψει πως δεν ασχολήθηκα μαζί του. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει.»

Το τελευταίο διάστημα προσπαθεί πέρα από το να είναι γρήγορος, να κουρεύει και με κλειστά μάτια.

«Οι ιστορίες που ακούω καθημερινά από τους πελάτες, ίσως είναι τα πιο περίεργα περιστατικά που έχω ζήσει». Θυμάμαι μία φορά μία πελάτισσα με κάλεσε για να μου πει πως δεν θέλει να παντρευτεί ο γιός της.

«Με την συγκεκριμένη νίκη μου στο Guinness δεν κέρδισα κόσμο στο μαγαζί μου αλλά φήμη μέσω της διαφήμισης και της τηλεόρασης και αυτό που θέλω να κάνω είναι να εκμεταλλευτώ την ταχύτητα που έχω όταν κουρεύω και να βοηθήσω κόσμο φιλανθρωπικά. Όπως λέει ο ίδιος: «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη σε εκείνους που υποφέρουν. Ό,τι και αν κατορθώνουμε να κάνουμε στη ζωή μας γίνεται πολύ λίγο όταν δεν έχουμε κάνει μια καλή πράξη για τον συνάνθρωπό μας.»

Έτσι ο Κωνσταντίνος συμμετέχει σε φιλανθρωπικές κινήσεις της UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ για τους αστέγους και συγκεντρώνει τρόφιμα στο κομμωτήριό του για να τους τα προσφέρει. Μάλιστα o ίδιος μαζί με την ομάδα του, προσέφεραν δωρεάν τις κομμωτικές τους υπηρεσίες στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

parallaximag