9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Ο Ηλίας του 16ου» (1959) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Κωμωδία – Τρεις φίλοι, ο Θύμιος, ο Θωμάς και ο Βαγγέλης, που η φτώχεια και η ανέχεια τους έχει φτάσει στο απροχώρητο, αποφασίζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα: Να κλέψουν το αφεντικό του Βαγγέλη, τον κυρ-Λάμπρο, που έχει ένα μπαράκι και είναι και ενεχυροδανειστής και κλεπταποδόχος….Στη «σύσκεψη» για το σχεδιασμό της κλοπής, που γίνεται μέσα στο μπαρ, αποφασίζεται ο μεν Βαγγέλης να μη λάβει μέρος στην επιχείρηση και να βρίσκεται εκείνη την ώρα στο μπαρ για να έχει άλλοθι, επειδή κανονικά πρώτα σ αυτόν θα πέσουν οι υποψίες, ο Ηλίας να ντυθεί αστυφύλακας για να κρατάει τσίλιες, δήθεν περιπολώντας, ο δε Θωμάς να μπει στο σπίτι του κυρ-Λάμπρου, που μέσα σε μιαν αρβύλα κρύβει τα προϊόντα των παράνομων συναλλαγών του και να τα κλέψει….Την ίδια ώρα, στο μπαρ, μπαίνει ένα ζευγάρι και δίνει στον κυρ-Λάμπρο σαν ενέχυρο ένα δαχτυλίδι, επειδή το βράδυ θα έπαιζαν χαρτιά στο σπίτι τους…. Έτσι αργά το βράδυ ο Θωμάς, πηδάει τον τοίχο της μάντρας, κι απέξω ο Ηλίας, ντυμένος αστυφύλακας περιπολεί δήθεν, κρατώντας τσίλιες…Μα εκείνη ακριβώς τη στιγμή, μια κυρία από το διπλανό σπίτι, του ζητάει να έρθει να κάνει έρευνα στην υπηρέτρια του σπιτιού, επειδή υποψιάζεται ότι έχει κλέψει το δαχτυλίδι που έχει χάσει.

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Θανάσης Βέγγος, Μαρίκα Κρεββατά, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Καίτη Θεοχάρη, Γιώργος Γαβριηλίδης, Αλίκη Γεωργούλη, Σταύρος Ξενίδης, Λαυρέντης Διανέλλος, Αλέκος Τζανετάκος, Θανάσης Τζενεράλης, Ζωή Φυτούση

*Star, Κυριακή 25/10 στις 21:00

«Ρατατούης» (2007) σε σκηνοθεσία Μπραντ Μπερντ

Animation – Η υψηλή γαστρονομία είναι στο DNA όλων των Γάλλων, και όταν λέμε όλων, εννοούμε ακόμα και των… αρουραίων τους! Δε φαίνεται καθόλου παράλογο λοιπόν, που ο Ρεμί ονειρεύεται να γίνει ένας σπουδαίος σεφ, παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του και το γεγονός ότι είναι… αρουραίος – κάτι απαγορευτικό όταν πρόκειται για κουζίνες! Τυχερός όμως μέσα στην ατυχία του, σύντομα θα βρεθεί από τον υπόνομο στην… κουζίνα ενός διάσημου εστιατορίου και μέσω ενός μαθητευόμενου μάγειρα, του Λιγκουίνι, θα αρπάξει την ευκαιρία να ξετυλίξει τις μαγειρικές του ικανότητες. Στο δρόμο του θα βρεθεί ο μικρός Αλφρέντο, ο ραδιούργος Σκίνερ, αλλά και ο φοβερός και τρομερός κριτικός εστιατορίων, Άντον Ίγκορ. Ο Ρεμί, όμως, ξέρει καλύτερα από όλους τα υλικά της επιτυχίας και πώς να τα… μαγειρέψει. Μετά από όλα αυτά, ο γαλλικός χάρτης των γεύσεων δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος!

Φωνές μεταγλώττισης: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φώτης Σπύρου, Γιώργος Κοτανίδης, Ηλίας Μαμαλάκης (Φωνές αγγλικής έκδοσης: Πάτον Όσβαλτ, Ίαν Χολμ, Λου Ρομάνο, Τζανίν Γκαρόφαλο, Πίτερ Ο Τουλ).

*Alpha, Κυριακή 25/10 στις 21:00

«Ο Πιτ και ο Δράκος του» (2016) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λόουερι 

Φαντασίας, δράση, παραμύθι – Η περιπέτεια ενός ορφανού αγοριού, του Πιτ και του καλύτερού του φίλου, του Έλιοτ, που απλώς τυχαίνει να είναι… δράκος! Για χρόνια ο ξυλογλύπτης, κύριος Μίτσαμ, μαγεύει με τις ιστορίες του τα παιδιά μιας ήσυχης κωμόπολης με πρωταγωνιστή έναν δράκο που ζει μέσα στο δάσος. Η κόρη του, Γκρέις, που εργάζεται ως δασοφύλακας, βρίσκει αυτές τις ιστορίες διασκεδαστικά γεννήματα της φαντασίας του. Θα αλλάξει γνώμη όμως, όταν συναντήσει τον Πιτ, ένα μυστηριώδες δεκάχρονο αγόρι χωρίς οικογένεια και σπίτι. Ο Πιτ υποστηρίζει ότι ζει μόνος του μέσα στο δάσος. Όχι, όμως, ακριβώς μόνος του. Ο Πιτ έχει έναν φίλο, τον Έλιοτ, που τυχαίνει να είναι ένας τεράστιος, πράσινος δράκος. Το πιο παράξενο, ωστόσο, σε αυτή την ιστορία είναι ότι ο δράκος αυτός μοιάζει πολύ με εκείνον στις διηγήσεις του κύριου Μίτσαμ…

Παίζουν: Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Όουκς Φέγκλεϊ, Γουές Μπέντλεϊ, Καρλ Έρμπαν, Οόνα Λόρενς

*Open, Κυριακή 25/10 στις 21:00

«Ταξίδι με ένα 303» (2018) σε σκηνοθεσία Hans Weingartner

Ρομαντικό δράμα – Όταν η 24χρονη Γιουλ, φοιτήτρια βιολογίας, ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος ξεκινά ένα ταξίδι από το Βερολίνο προς την Πορτογαλία στο παλιό της τροχοκινούμενο όχημα τύπου 303, για να το πει στον φίλο της Άλεξ. Έξω από το Βερολίνο παίρνει μαζί της τον 24χρονο Γιαν, φοιτητή πολιτικών επιστημών, ο οποίος κάνει οτοστόπ προς την Ισπανία για να βρει τον βιολογικό του πατέρα, που δεν τον έχει ξανασυναντήσει ποτέ. Καθώς και στους δύο αρέσει να συζητούν, σύντομα αρχίζουν να μιλούν για την ανθρώπινη φύση, τον έρωτα και τις σχέσεις, για το νόημα της ζωής.

Παίζουν: Mala Emde, Anton Spieker, Arndt Schwering-Sohnrey.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 25/10 στις 22:30

«Επτά Ζωές» (2008) σε σκηνοθεσία Γκαμπριέλε Μουτσίνο

Δράμα – Ο Μπεν Τόμας, εφοριακός υπάλληλος με σκοτεινό παρελθόν που βαραίνει τη συνείδησή του, επιλέγει εφτά άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους και προσπαθεί να τους βοηθήσει για να εξιλεωθεί.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Ροζάριο Ντόουσον, Γούντι Χάρελσον.

*Ant1, Κυριακή 25/10 στις 23:00

«Ένοχο μυστικό» (2000) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις 

Μεταφυσικό θρίλερ – Ο Νόρμαν, ένας επιστήμονας γενετιστής στο Βερμόντ ζει μια ήσυχη ζωή με τη γυναίκα του, Κλερ, στο ειδυλλιακό σπίτι τους δίπλα σε μια λίμνη. Η ήρεμη ζωή τους όμως αναστατώνεται αναπάντεχα όταν η Κλερ αρχίζει να ακούει μυστηριώδεις φωνές και να βλέπει το όραμα μιας γυναίκας. Αρχικά, ο Νόρμαν, προσπαθεί να την καθησυχάσει επιστρατεύοντας τη λογική. Όσο όμως η Κλερ επιμένει, τόσο πιο πολύ και ο ίδιος αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι όλα αυτά μπορεί να συνδέονται μυστηριωδώς με μια εξωσυζυγική σχέση που είχε στο παρελθόν, για την οποία η Κλερ δεν έμαθε κάτι ποτέ. Αυτό όμως τώρα φαίνεται ότι μάλλον αλλάζει. Ατμόσφαιρα αγωνίας και μεταφυσική από ένα κλασικό στο είδος του θρίλερ που μετατρέπει την ενοχή στον απόλυτο τρόμο. Υπήρξε η δέκατη πιο επικερδής ταινία της χρονιάς που προβλήθηκε.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Μισέλ Φάιφερ, Νταϊάνα Σκάργουιντ.

*Alpha, Κυριακή 25/10 στις 23:15

«Success Story» (2017) σε σκηνοθεσία Νίκος Περάκης 

Κωμωδία – Ο ψυχίατρος και συγγραφέας Παναγής Πάνδωρας συναντά στα εγκαίνια του οικογενειακού πολιτιστικού κέντρου, τη νεαρή και φιλόδοξη απόφοιτο της σχολής του εθνικού Τζωρτζίνα Τζελέπη και ξεκινάει, κόντρα στα προγνωστικά, ένας «άνισος» έρωτας, δύο κόσμων που δύσκολα εφάπτονται.Όταν οι αυταπάτες και των δύο ματαιώνονται και τα παιχνίδια εξουσίας διαδέχονται το αρχικό τους πάθος, οι ήρωές μας φτάνουν στα όριά τους. Στην αποδόμησή τους βοηθούν ο υπερφίαλος φαφλατάς δικηγόρος, μια Αλβανίδα «σταρ Ελλάς» με τραύμα στο πόδι σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ένας γόνος που από πλήξη βουλιάζει στις καταχρήσεις, η σύζυγός του που αναζητά συγκινήσεις σε «ενεργειακές» συνεδρίες, μία άσπονδη συμφοιτήτρια της Τζορτζίνας που διεκδικεί με πείσμα τον ρόλο της, δύο σωματοφύλακες σε λάθος ρόλο και λάθος timing, ένας Γεωργιανός εκτελεστής με υπαρξιακές αναζητήσεις και οι εκκεντρικοί και απρόβλεπτοι συγγενείς. Αυτά είναι κάποια από τα εκρηκτικά συστατικά του «Success Story», μίας ιστορίας που παίρνει αναπάντεχη τροπή, όταν ο πρωταγωνιστής της, Παναγής Πάνδωρας, μαθαίνει πως μια βόμβα απειλεί τη ζωή του, τη στιγμή που ανακοινώνει την κάθοδό του στην πολιτική.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φιόνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Τζένη Θεωνά, Πάνος Μουζουράκης, Βάσω Καβαλιεράτου

*ΕΡΤ2, Κυριακή 25/10 στις 00:00

«Καλύτερα δεν Γίνεται» (1997) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μπρουκς 

Αισθηματική κομεντί – Ο Μέλβιν Γιούνταλ είναι ένας πετυχημένος συγγραφέας και ζει στη Νέα Υόρκη. Υποφέρει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή που μαζί με την αντικοινωνική του συμπεριφορά, εκνευρίζει τους γείτονές του και όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί του. Τρώει πρωινό στο ίδιο τραπέζι, στο ίδιο εστιατόριο κάθε μέρα χρησιμοποιώντας πλαστικά μαχαιροπίρουνα τα οποία φέρνει μαζί του εξαιτίας της μικροβιοφοβίας του. Η μόνη σερβιτόρα που τον ανέχεται είναι η Κάρολ Κόνελι.  Μια μέρα, ο γείτονάς του Σάιμον Μπίσοπ, ένας ομοφυλόφιλος ζωγράφος, δέχεται επίθεση. Ο Μέλβιν αναγκάζεται να πάρει υπό την προστασία του, τον σκύλο του Βερντέλ όσο καιρό ο Σάιμον θα νοσηλεύεται. Αν και στην αρχή βρίσκει το σκύλο ανυπόφορο, στη συνέχεια δένεται μαζί του και ταυτόχρονα παίρνει όλο και περισσότερη προσοχή από την Κάρολ. Όταν η Κάρολ αποφασίζει να πάρει μια δουλειά που να βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι της ώστε να περνάει περισσότερη ώρα με το γιο της που πάσχει από άσθμα, ο Μέλβιν κανονίζει να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα του γιου της. Φοβούμενη ότι η Κάρολ χρωστάει στον Μέλβιν κάτι, παίρνει το τραίνο με προορισμό το διαμέρισμά του στη μέση της νύχτας για να του ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κοιμηθεί μαζί τους.

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Έλεν Χαντ, Γκρεγκ Κινίαρ.

*Ant1, Κυριακή 25/10 στις 00:15

«Ο Πατριός» (2009) σε σκηνοθεσία Νέλσον Μακ Κόρμικ 

Θρίλερ – Όταν ο Μάικλ Χάρντινγκ επιστρέφει σπίτι του από το στρατό, βρίσκει την μητέρα του τρελά ερωτευμένη με τον Ντέιβιντ, τον νέο της γοητευτικό φίλο, με τον οποίο μάλιστα συγκατοικούν. Αρχικά εκείνος δείχνει ιδανικός σύζυγος και καλός πατριός. Όταν όμως ο Μάικλ και η αγαπημένη του αρχίζουν να ψάχνουν το παρελθόν του επίδοξου πατριού, ανακαλύπτουν τη σκοτεινή και επικίνδυνη πλευρά του.

Παίζουν: Πεν Μπάτζλι, Ντίλαν Γουόλς, Σέλα Γουάρντ, Άμπερ Χιρντ, Σέρι Στρίνγκφιλντ.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 25/10 στις 00:30