Τεράστιες ουρές για δωρεάν τεστ στη Θεσσαλονίκη – Θέμα ωρών τα μέτρα

“Πλημμύρισε” κόσμο η Νέα Παραλία από πολίτες που επιθυμούν να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.

Συγκλονιστικές εικόνες στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης αυτή την ώρα, καθώς έχει σχηματιστεί μία τεράστια ουρά από κόσμο που περιμένει να κάνει δωρεάν τεστ κορωνοϊού. Ειδικότερα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται δίπλα στο Βασιλικό Θέατρο, πάνω από το Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται από νωρίς το πρωί. Η ουρά από κόσμο ξεπερνάει τις Ομπρέλλες του Ζογγολόπουλου και τηρεί τις αποστάσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, δήλωσε πως «μας ανησυχεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη». «Τα λύματα δείχνουν πως θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και τις επόμενες ημέρες. Η κατάσταση είναι δύσκολη και στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Λαμβάνονται παντού μέτρα για lockdown σε περιοχές που είναι 5 και 10 φορές χειρότερα από εμάς, για αυτό κι εμείς συζητούμε με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων», σημείωσε ο ίδιος ενώ τα τεστ έχουν ξεκινήσει από τις 10.00 το πρωί και θα συνεχιστούν έως τις 20.00 το βράδυ.

Εξετάζονται με rapid τεστ 60 με 100 άτομα ανά ώρα και τα αποτελέσματα βγαίνουν εντός 15 λεπτών. Οι πολίτες θα ενημερωθούν με SMS για το αποτέλεσμα εντός 2 με 3 ώρες.

5177555