4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Δουνκέρκη» (2017) σε σκηνοθεσία Κρίστοφερν Νόλαν- ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Πολεμικό – Με φόντο την τεταμένη πολεμική ατμόσφαιρα, το συμπαγές σκοτάδι που απλώνεται πάνω από κάθε εμπόλεμη ζώνη και τον φόβο στο βλέμμα των στρατιωτών, ο Christopher Nolan αφηγείται μια από τις πιο μαύρες σελίδες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η μάχη της Δουνκέρκης αφορά την σύγκρουση ανάμεσα στις δυνάμεις της Ναζιστικής Γερμανίας και των στρατευμάτων της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Βελγίου, στα πλαίσια Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι δυνάμεις του Χίτλερ περικύκλωσαν τα συμμαχικά στρατεύματα με αποτέλεσμα άλλοι να εγκαταλείψουν, άλλοι να συλληφθούν αιχμάλωτοι και εκατοντάδες να πεθάνουν. Συνολικά έγινε κατορθωτό να διαφύγουν 338.226 στρατιώτες και διασώθηκαν φθάνοντας στην Αγγλία μέσω θαλάσσης.Οι Γάλλοι που απέμειναν ένιωσαν εγκαταλελειμμένοι, τόσο από τους Βρετανούς που αποχώρησαν, όσο και από τους Βέλγους που παραδόθηκαν.

Παίζουν: Φιόν Γουάιτχεντ, Τομ Γκλιν-Κάρνι, Τζακ Λόουντεν, Χάρι Στάιλς, Ανιουρίν Μπαρνάρντ, Τζέιμς Ντ’Αρσι, Μπάρι Κέογκαν, Κένεθ Μπράνα. 

*Star, Πέμπτη 29/10, στις 21:00

«Διά πυρός και σιδήρου» (2004) σε σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης – Βασισμένο εν μέρει σε αληθινή ιστορία και ίσως η καλύτερη ταινία με την υπογραφή του Τόνι Σκότ, το Δια Πυρός Και Σιδήρου περιγράφει την ιστορία του Τζον Κρίζι, πρώην δολοφόνου της CIA, ο οποίος ταξιδεύει στο Μεξικό για να προστατέψει ένα μικρό εννιάχρονο κοριτσάκι, την Πίτα. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια ζεστή σχέση η οποία διακόπτεται απότομα όταν κάποιοι καταφέρνουν να απάγουν την μικρή, προκαλώντας την οργή του Κρίζι, ο οποίος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σώσει την μικρή και να εκδικηθεί αυτούς που είχαν σχέση με την απαγωγή!

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κρίστοφερ Ουόκεν, Ντακότα Φάνινγκ.

*Open, Πέμπτη 29/10, στις 21:45

«Ο Κύκλος των Αναμνήσεων» (2013) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Τεπλίτσκι 

Βιογραφία – Ο Έρικ Λόμαξ ήταν ένας από τους χιλιάδες αιχμαλώτους πολέμου, που αναγκάστηκαν να εργαστούν για την κατασκευή του σιδηρόδρομου, που θα ένωνε την Ταϊλάνδη με τη Βιρμανία κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Οι εμπειρίες του τον τραυμάτισαν βαθιά και τον έκαναν να αποκοπεί από τον κόσμο. Πολλά χρόνια αργότερα, γνωρίζει σε ένα τρένο την πανέμορφη νοσοκόμα Πάτι και την ερεωτεύεται κεραυνοβόλα. Η Πάτι γρήγορα αντιλαμβάνεται πως ο Έρικ βασανίζεται ακόμα από τις άσχημες αναμνήσεις του πολέμου και είναι αποφασισμένη να τον βοηθήσει να απαλλαγεί από τους δαίμονες του. Ανακάλύπτει ότι ο νεαρός Ιάπωνας, που στοίχειωνε τους εφιάλτες του Έρικ, ήταν ακόμη ζωντανός. Και τότε βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο δίλημμα: θα του πει την αλήθεια ώστε να έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί και να ζήσει την προσωπική του λύτρωση; Θα μπορέσει να τον στήριξει σε οποιαδήποτε απόφαση πάρει με όποιο κόστος;

Παίζουν: Κόλιν Φερθ, Τζέρεμι Ίρβαϊν, Νικόλ Κίντμαν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Χιρογιούκι Σανάντα.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 29/10, στις 22:00

«Lucy» (2014) σε σκηνοθεσία Λουκ Μπεσόν

Περιπέτεια – Η Λούσι, μια νεαρή γυναίκα, βρίσκεται άθελα της στη δίνη μιας σκοτεινής συμφωνίας. Προτού καταλάβει καν πού έχει βρεθεί μπλεγμένη, η Λούσι βρίσκεται όμηρος της κινέζικης μαφίας και μάλιστα με μια πολύ επικίνδυνη ναρκωτική ουσία εμφυτευμένη στην κοιλιά της. Αρχικά είναι ανήμπορη να αντιδράσει σε όσα συμβαίνουν αλλά όταν το υλικό διαχέεται στην κοιλιά της, η Λούσι αποκτά ξαφνικά υπερφυσικές δυνάμεις, που την αλλάζουν για πάντα και μεταμορφώνεται σε έναν ανελέητο πολεμιστή, πέρα από την ανθρώπινη λογική…

Παίζουν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Μόργκαν Φρίμαν, Μιν Σικ Τσόι, Άναλι Τίμπτον.

*Star, Πέμπτη 29/10, στις 23:15