Αρνητικά και τα σημερινά rapid test σε σχολείο της Καστοριάς

Πολύ καλά κύλησε η δεύτερη μέρα διενέργειας προληπτικών rapid tests σε σχολικές μονάδες της Κοζάνης και της Καστοριάς από τον ΕΟΔΥ. Πραγματοποιήθηκαν 247 και ήταν για όλα αρνητικά με τη συμμετοχή να αγγίζει το 25%.Να θυμίσουμε ότι την Τρίτη η συμμετοχή δεν ξεπερνούσε το 10% και τα 228 τεστ της ημέρας ήταν επίσης όλα αρνητικά. Η διαδικασία πιθανόν να συνεχιστεί και σε άλλε ς σχολικές μονάδες από την επόμενη βδομάδα μετά τα 475 των δύο πρώτων ημερών.

Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ πήγε στο 18ο δημοτικό σχολείο Κοζάνης, το 6ο δημοτικό σχολείο Πτολεμαΐδας, το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης , το 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, το 1ο δημοτικό σχολείο Καστοριάς και το δημοτικό σχολείο Δρεπάνου που ήταν εκτός λίστας.

Την Πέμπτη στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο, το 3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, το 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς , σε λύκειο της Πτολεμαΐδας, ενώ την Παρασκευή οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν στο 3ο ΓΕΛ Καστοριάς, το 3ο δημοτικό σχολείο Σιάτιστας, το 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης και το Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας.

Στόχος είναι η ανταπόκριση μαθητών και εκπαιδευτικών να αγγίξει το 30% και ο αριθμός να φτάσει τουλάχιστον τα 750 ώστε να διαπιστωθεί μετά από έρευνα σε πραγματικές συνθήκες αν τα σχολεία μπορούν να λειτουργούν σε περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο 4-αυξημένου κινδύνου. Ασφαλώς τα πρώτα δείγματα είναι θετικά με τη συμμετοχή να είναι προαιρετική μετά από συγκατάθεση γονέων και τις σχολικές μονάδες να έχουν ενημερωθεί πλήρως από τον ΕΟΔΥ επί της διαδικασίας .

Ιωάννα Παπαδημητρίου – prlogos