6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή ήρθε! Βάλε μια καλή ταινία και μετατρέψτε μια απλή Παρασκευή στο απόλυτο movie night.

«Ο Σκοτεινός Ιππότης» (2008) σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν 

Περιπέτεια – Ο Μπάτμαν είναι αποφασισμένος να πατάξει  το έγκλημα και με τη βοήθεια του υπαρχηγού Τζιμ Γκόρντον και του εισαγγελέα, Χάρβεϊ Ντεντ, επιχειρούν να διαλύσουν όσες εγκληματικές οργανώσεις έχουν απομείνει και μαστίζουν την πόλη. Η συνεργασία αποδεικνύεται αποτελεσματική, αλλά σύντομα, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν έναν ανερχόμενο εγκληματικό εγκέφαλο, γνωστό στους τρομοκρατημένους κατοίκους της Γκόθαμ, ως Τζόκερ…

Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Κρίστιαν Μπέιλ, Γκάρι Όλντμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Χιθ Λέτζερ.

*Star, Παρασκευή 30/10 στις 21:00

«Η Λίζα και η Άλλη» (1961) σε σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Κωμωδία – O ιδιοκτήτης ενός παλαιοπωλείου βρίσκει ένα πρωί στο μαγαζί του μια άστεγη κοπέλα, τη Λίζα, να κοιμάται. Νομίζοντας ότι η Λίζα είναι κλέφτρα, τη στέλνει στο αυτόφωρο. Εκεί, ένας περαστικός δικηγόρος συμπαθεί την Λίζα και αφού την αθωώνει, την παίρνει να μείνει σπίτι του. Παράλληλα, η Μίτση, κόρη του βιομηχάνου Μικέ Γαβριήλογλου, το σκάει από το σπίτι της για να αναγκάσει τον πατέρα της να δεχθεί το γάμο της με έναν νεαρό. Ο πατέρας της δίνει αμοιβή σε όποιον την βρει, και μόλις ο δικηγόρος διαπιστώνει την εκπληκτική ομοιότητα της Λίζας με την Μίτση, την οδηγεί στον Γαβριήλογλου και ο τελευταίος αποφασίζει να τη χρησιμοποιήσει ως δόλωμα για να βρει την κόρη του.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιώργος Πάντζας, Παντελής Ζερβός, Θανάσης Βέγγος, Γιώργος Λευτεριώτης, Τζόλυ Γαρμπή, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιάννης Μαλούχος, Βασίλης Μαλούχος, Γιάννης Βογιατζής, Βασίλης Μαυρομάτης, Δημήτρης Νικολαϊδης, Μαργαρίτα Αθανασίου, Λάμπρος Κοτσίρης, Κάτια Αθανασίου, Ορφέας Ζάχος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κωνσταντίνου.

*Mega, Παρασκευή 30/10 στις 22:00

«Βουτιά στη ζωή» (2019) σε σκηνοθεσία Ingo Rasper 

Δραματική κομεντί – Όταν ο Πέτερ εγκαταλείπει τη Σουζάνε μετά από 30 χρόνια γάμου, εκείνη το κρύβει από τους συναδέλφους της στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και κλείνεται στον εαυτό της. Η επτάχρονη Ζαφίρ, κόρη της καινούργιας, θορυβώδους γειτόνισσας της Σουζάνε, της Κιμ, θα γίνει το κλειδί ώστε η Σουζάνε να ξαναβουτήξει στη ζωή, όπως έκανε παλιότερα ως πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Παίζουν: Steffi Kühnert, Zoë Valks, Theodora Tetzlaff.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 30/10 στις 22:00

«Πρωινό Ξύπνημα» (2010) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Μισέλ

Κομεντί – Μια ανερχόμενη τηλεοπτική παραγωγός αναλαμβάνει το πρωινάδικο ενός καναλιού και προσπαθεί να πείσει έναν βετεράνο, σοβαρό και βραβευμένο δημοσιογράφο να το συμπαρουσιάσουν.

Παίζουν: Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Χάρισον Φορντ, Νταϊάν Κίτον.

*Open, Παρασκευή 30/10 στις 22:00

«Γαλλική Σουίτα» (2014) σε σκηνοθεσία Σαούλ Ντιμπ 

Πολεμικό δράμα – Γαλλία 1940: H Γαλλική Σουίτα διηγείται την ιστορία της όμορφης Λουσίλ, που περιμένει νέα από τον άντρα της- κρατούμενο πολέμου, ενώ ζει με την αυταρχική πεθερά της. Η ζωή της γίνεται άνω κάτω όταν θα φτάσουν μετανάστες από το Παρίσι, ακολουθούμενοι από ορδές Γερμανών στρατιωτών. Δεν μπορεί να αγνοήσει το Μπρούνο, τον όμορφο αξιωματικό που μένει στο σπίτι τους. Μια αγάπη γεννιέται μέσα στην τραγωδία του πολέμου.

Παίζουν: Μισέλ Γουίλιαμς, Κριστίν Σκοτ-Τόμας, Ματίας Σέναρτς, Σαμ Ράιλι, Ρουθ Γουίλσον, Μάργκο Ρόμπι.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 30/10 στις 23:00

«Ο Τιμωρός» (2003) σε σκηνοθεσία Γκάρι Γκρέι

Περιπέτεια – Ο Σον Βέτερ και ο συνεργάτης του, Ντιμίτριους Χικς, αστυνομικοί στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Καλιφόρνια, έχουν αναλάβει την εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, στα σύνορα μεταξύ Η.Π.Α. και Μεξικού. Σε μια αιφνιδιαστική έρευνα, συλλαμβάνουν έναν από τους αρχηγούς του παράνομου καρτέλ ναρκωτικών, τον Λουτσέρο, όμως ένας επικίνδυνος εγκληματίας με το ψευδώνυμο El Diablo παίρνει τη θέση του. Όταν η γυναίκα του Βέτερ σκοτώνεται σε μια αποτυχημένη ενέδρα του Diablo, ο σκληροτράχηλος αστυνομικός ορκίζεται να πάρει εκδίκηση, ακροβατώντας επικίνδυνα ανάμεσα στη δικαιοσύνη και την αυτοδικία…

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Λάρενζ Τέιτ, Τίμοθι Όλιφαντ.

*Star, Παρασκευή 30/10 στις 00:15