Πως θα μείνετε ασφαλείς από τον κορωνοϊό στο αυτοκίνητο

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να αυξάνονται συνεχώς, ας δούμε πως μπορούμε να μείνουμε ασφαλείς όταν μετακινούμαστε με το αυτοκίνητό μας.

Το αυτοκίνητο είναι ο ασφαλέστερος τρόπος μετακίνησης την περίοδο του κορωνοϊού, αφού με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται φαινόμενα συγχρωτισμού που τυχόν μπορεί να συμβούν σε ένα λεωφορείο, τρένο, αεροπλάνο κ.λπ.

Από την Τρίτη θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.  Ας δούμε τι θα πρέπει να προσέξουμε και σε ένα ταξίδι, μακρύ ή πιο κοντινό.

Όπως λοιπόν τονίζουν οι ειδικοί, ένα αυτοκίνητο είναι τόσο ασφαλές απέναντι στον κορωνοϊό, όσο τα μέτρα που παίρνουν οι επιβάτες του.

Έτσι λοιπόν, καλύτερα θα είναι αυτή την περίοδο και ιδίως εάν σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε κάποιο ταξίδι που θα απαιτήσει πολλές ώρες διαμονής στο αυτοκίνητο, να ταξιδέψετε με μέλη της οικογένειάς σας.

Στην αντίθετη περίπτωση, όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν απαραιτήτως προστατευτική μάσκα.

Προστατευτική μάσκα θα πρέπει να φορά ο οδηγός και κάθε φορά που σταματά στα διόδια για να πληρώσει. Τυχόν χρήση πομποδέκτη (e-pass) διοδίων συνίσταται.

Είναι πολύ σημαντικό επίσης να προσέξουμε ιδιαίτερα όταν σταματήσουμε σε κάποιον σταθμό εξυπηρέτησης. Πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας αμέσως μετά τη χρήση της τουαλέτας, κρατάμε τις αποστάσεις, φοράμε τη μάσκα μας και χρησιμοποιούμε ειδικό αντισηπτικό πριν πιάσουμε πάλι το τιμόνι.

Η ίδια διαδικασία τηρείται και όταν σταματήσουμε για να βάλουμε βενζίνη. Καλό θα είναι να μην ακουμπήσουμε την αντλία του καυσίμου.

Οι ειδικοί συνιστούν επίσης όσο το δυνατόν λιγότερες στάσεις, όμως στην περίπτωση μακρύτερων ταξιδιών θα πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιήσουμε τις απαιτούμενες στάσεις για ξεκούραση και σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη και αυτές τις δύσκολες εποχές τηρούμε πίσω από το τιμόνι τα όρια ταχύτητας, όλους τους κανόνες ασφαλείας κ.ο.κ.

Τέλος, σημειώστε ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να καθαρίζετε το αυτοκίνητο και με κάποιο καθαριστικό ή μαντηλάκια και να απολυμαίνετε τις επιφάνειες που ακουμπάτε πιο συχνά. Μην ξεχάσετε επίσης τις πόρπες των ζωνών ασφαλείας, καθώς και τα κουμπιά και την οθόνη του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού.

newsAuto