Πώς θα επηρεάσει το δεύτερο lockdown τις ερωτικές σχέσεις

Από σήμερα το πρωί η χώρα μπήκε και επίσημα στη δεύτερη καραντίνα. Αυτό σημαίνει ότι οι μετακινήσεις μας θα περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες και οι επικοινωνίας μας θα γίνεται μέσω Zoom, FaceTime, Instagram, Facebook και με όποια άλλη εφαρμογή έχει εξοικείωση η καθεμιά μας. Από τη μια η συνθήκη αυτή θα πιέσει τα ζευγάρια που θα αναγκαστούν να περιοριστούν και πάλι στο σπίτι αλλά και αυτούς που δεν έχουν σχέση ή μόλις είχαν ξεκινήσει. Μπορεί ψυχολογικά να μας βρίσκει το δεύτερο lockdown περισσότερο έτοιμες αλλά τι θα γίνει με τις ερωτικές μας σχέσεις; Πώς θα διατηρήσουμε τη σπίθα αν δεν είμαστε σε φάση να μετακομίσουμε με το νέο μας αμόρε;

Το να σκεφτούμε δημιουργικούς τρόπους για δώσουμε συνέχεια στο ειδύλλιό μας μέσα στην πανδημία δεν είναι και το πιο εύκολο. Αν μένεις ή αποφασίσεις να μείνεις στην καραντίνα με τον σύντροφό σου τότε τα πράγματα είναι πιο απλά. Θα πρέπει να ανακαλύψεις τρόπους να κάνεις τη συμβίωση πιο ενδιαφέρουσα και να αφιερώνεται χρόνο ο ένας στον άλλο. Αν η σχέση σου είναι τόσο καινούργια που δεν θες να κάνεις το επόμενο βήμα, προσπάθησε να τη δεις με άλλη οπτική. Η περίοδος που ακολουθεί θα λειτουργήσει ως δοκιμασία για να σας ενώσει ή να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις με τον άνθρωπο αυτόν.

Αν έχεις την τύχη να μένετε στην ίδια περιοχή μπορείς να αξιοποιήσεις την μετακίνηση 6 ή τη συνάντηση στο σπίτι, τηρώντας φυσικά τα απαραίτητα μέτρα. Αν αποφασίσετε να υπάρχει αποστασιοποίηση σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας μπορείτε τις “συναντήσεις” να τις κάνετε μέσω video call. Μαγειρέψτε, βάλτε κρασί και απολαύστε το γεύμα σας μαζί αλλά από απόσταση.

Παρόλο βέβαια που πολλά πράγματα μπορείς να τα κάνεις από διαφορετικά σπίτια με τη βοήθεια της τεχνολογίας, υπάρχει κι ένα βασικό στοιχείο σε μια σχέση που δεν είναι άλλο από το σεξ. Μπορείς να επιλέξεις να κάνεις ένα διάλειμμα κι εκεί ή να αξιοποιήσεις εναλλακτικούς τρόπους για να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες σου. Άλλωστε οι ειδικοί λένε ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας το σεξ περνάει πολύ περισσότερο από ο μυαλό μας. Σύμμαχος και πάλι θα είναι η τεχνολογία.

Το να μείνεις μακριά από αυτόν που σου αρέσει για τρεις εβδομάδες έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλειά σας δεν θα είναι και τόσο δύσκολο. Θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία για να τον ξαναδείς και θα χτίσει ανάμεσά σας τα όρια, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό.

marieclaire