Αυτό ήταν το λάθος μας – Πως περιγράφουν καρέ – καρέ τη στιγμή της σύλληψής τους

Δύο εβδομάδες μετά την απελευθέρωσή τους από τις φυλακές της Αδριανούπολης,, έρχονται στο φως οι καταθέσεις που έδωσαν οι δύο στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης στο ΓΕΣ. Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης κατέθεσε στον γενικό επιθεωρητή Στρατού μόλις την περασμένη Τετάρτη (29.08.2018) και ο λοχίας Κούκλατζης την επομένη.

Όπως αποκαλύπτει ο εφημερίδα Real News, από τις καταθέσεις προκύπτει ότι οι δύο στρατιωτικοί υποστηρίζουν τη θεωρία του λάθους, που τους οδήγησε λίγα μέτρα μέσα στο τουρκικό έδαφος.

Τι κατέθεσε ο Άγγελος Μητρετώδης

Ο ανθυπολοχαγός Άγγ. Μητρετώδης, στην κατάθεσή του στον γενικό επιθεωρητή ΓΕΣ υποστηρίζει ότι μαζί με τον λοχία Κούκλατζη εντόπισαν ίχνη στο χιόνι. Αποφάσισε να τα ακολουθήσουν, πιστεύοντας ότι πρόκειται για ίχνη μεταναστών. Απορροφημένος, όπως ήταν, άκουσε ξαφνικά ΑΛΤ!

Είδε δύο Τούρκους στρατιώτες να τον σημαδεύουν και εξηγεί γιατί μετά από αυτό δεν οπισθοχώρησαν στο ελληνικό έδαφος:

“Αποφάσισα να μην οπισθοχωρήσω άμεσα, γιατί δεν γνώριζα αν ο λοχίας Κούκλατζης μπορούσε να με ακολουθήσει”. Ο ανθυπολοχαγός φέρεται να έχει παραδεχθεί στην κατάθεσή του ότι ίσως ήταν λάθος ο τρόπος που αντέδρασε.

Τι είπε ο Δημήτρης Κούκλατζης

Στην ίδια περίπου γραμμή κινήθηκε και η κατάθεση του λοχία Δημ. Κούκλατζη και επιβεβαιώνει όσα είπε ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης.

Με τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών κλείνει η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), αμέσως μετά τη  αιχμαλωσία τους.

 Real News