6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Χορεύτρια» (2016) σκηνοθεσία Στεφανί Ντι Τζούστο

Βιογραφία – Τίποτα από το παρελθόν και την ιστορία της Αμερικανίδας χορεύτριας Λόι Φούλερ δεν προμήνυε ότι θα γινόταν σύμβολο της Μπελ Επόκ, πόσο μάλλον χορεύτρια στην Όπερα του Παρισιού. Ακόμη και μπροστά στο φόβο του μόνιμου τραυματισμού ή της τύφλωσης, η φλογερή Λόι δεν σταματούσε σε τίποτα, προκειμένου να τελειοποιήσει το χορό της. Η συνάντησή της με την Ισιδώρα Ντάνκαν, μια ταλαντούχα και φιλόδοξη νεαρή χορεύτρια, θα σημάνει την αρχή της πτώσης της. Η ταινία, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζιοβάνι Λίστα, πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 69ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, συμμετέχοντας στο Τμήμα: «Ένα Κάποιο Βλέμμα». Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Στεφανί ντι Τζιούστο, κερδίζει τις εντυπώσεις καθώς μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη τη ζωή της πρωτοπόρου Αμερικανίδας χορεύτριας, Λόι Φούλερ. Το φιλμ της Γαλλίδας δημιουργού, είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζιοβάνι Λίστα και αποτελεί ένα ενδιαφέρον βιογραφικό μουσικό δράμα.

Παίζουν: Σοκό, Γκασπάρ Ουλιέλ, Μελανί Τιερί, Λίλι-Ρόουζ Ντεπ, Φρανσουά Ντεμιέν, Λουί Ντο ντε Λενκεσένγκ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 10/11, στις 22:00

«Ένας Μάγκας στα Σαλόνια» (1969) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Αισθηματική – Σε κάποιο νησί, ένας νεαρός ψαράς, ο Πετρής, σώζει από βέβαιο θάνατο την Έλενα, την κακομαθημένη κόρη του εφοπλιστή Γεράσιμου Νικολάου που έχει έρθει στο νησί για να αγοράσει την ψαριά. Όμως, η δουλειά χαλάει και ο Πετρής αναγκάζεται να πάει στην Αθήνα και να ζητήσει τη βοήθεια της Έλενας, ώστε να μη μείνουν απούλητα τα ψάρια. Η Έλενα βρίσκει ευκαιρία να τον ταπεινώσει και να κολακέψει τον εγωϊσμό της, ενώ ο Πετρής υποκύπτει. Πιασμένος στα δίχτυα της, ξεχνάει ακόμα και την αρραβωνιαστικιά του, τη Βιολέτα. Στη συνέχεια κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας, αλλά τη γλιτώνει, χάρη στην κατάθεση της Έλενας, η οποία έχει συνειδητοποιήσει το κακό που του έκανε και, μεταμελημένη, τον αφήνει να γυρίσει στο νησί, στην αγαπημένη του Βιολέτα και στον πατέρα του.

Παίζουν: Γιάννης Βόγλης, Μέμα Σταθοπούλου, Θανάσης Μυλωνάς, Μαρίκα Κρεββατά, Νέλλη Παππά, Λαυρέντης Διανέλλος, Χρήστος Τσαγανέας, Μάκης Δεμίρης, Νάσος Κεδράκα.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 10/11, στις 22:00

«Rocky» (1976) σκηνοθεσία Τζον Αβίλντσεν

Δράμα – Η ταινία ξεκινά σε μια ιταλική γειτονιά της Φιλαδέλφεια, το 1975. Η ιστορία εστιάζει στη ζωή του Ρόκυ Μπαλμπόα, ενός ερασιτέχνη πυγμάχου που ζει σε μια φτωχογειτονιά και βιοπορίζεται εισπράττοντας οφειλές για λογαριασμό του τοπικού “τοκογλύφου” Γκάτσο, ενώ παλεύει σε μια τοπική λέσχη όπου βγάζει και εκεί ένα μικρό μερίδιο. Μια μέρα πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών, ο Απόλο Κριντ σκέφτηκε να δώσει μια ευκαιρία σε έναν ερασιτέχνη πυγμάχο, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο Ρόκυ. Ο Ρόκυ νιώθει ανασφάλεια, αλλά ωστόσο δέχεται. Ο βετεράνος πυγμάχος και νυν προπονητής Μίκι Γκόλντμιλ, αναλαμβάνει την προπόνηση του Ιταλοαμερικανού μποξέρ. Του αναθέτει να κάνει σκληρή γυμναστική και αναπτερώνει τη δύναμη της θέλησής του. Με όλα αυτά, ο αρχικά επιφυλακτικός Ρόκυ αναθαρρεί και αγωνίζεται επάξια.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μπαρτ Γιάνγκ, Καρλ Γουέδερς.

*Open, Τρίτη 10/11, στις 22:30

«Υπό το Μηδέν» (2013) σκηνοθεσία Σκοτ Γουόκερ

Αστυνομική – Όταν η 17χρονη Σίντι καταφέρνει να δραπετεύσει από τα χέρια του κατά συρροή δολοφόνου Ρόμπερτ Χάνσεν, ο ντετέκτιβ Τζακ Χάλμπον αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να δει τον ψυχοπαθή δολοφόνο επιτέλους στο εδώλιο. Το γεγονός ότι μετά από τόσες δολοφονίες γυναικών, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ασύλληπτος εδώ και 13 χρόνια τρομοκρατώντας την πόλη Άνκορατζ της Αλάσκας, είναι κάτι που ο Τζακ δεν μπορεί να διανοηθεί ότι μπορεί να συνεχίζεται. Είναι πια έτοιμος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να τον συλλάβει, ακόμα και να βάλει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του. Όμως, ο στόχος του γνωρίζει πολύ καλύτερα το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Τουλάχιστον, μέχρι τώρα… Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του σίριαλ κίλερ Ρόμπερτ Κρίστιαν Χάνσεν, που το 1983 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζον Κιούζακ, Βανέσα Χάτζενς, Κάθριν ΛαΝάσα.

*Alpha, Τρίτη 10/11, στις 23:00

«Spiderman 2» (2004) σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι

Επιστημονικής Φαντασίας – Ο Πίτερ Πάρκερ πρέπει να καταπιέσει τα συναισθήματά του προς την αγαπημένη του Μαίρη Τζέιν, ώστε να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του ως Άνθρωπος Αράχνη και να νικήσει το νέο του εχθρό.

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Κίρστεν Ντανστ, Άλφρεντ Μολίνα.

*Ant1, Τρίτη 10/11, στις 00:45

«Στενά περιθώρια» (2012) σκηνοθεσία Άσγκερ Λεθ

Δράσης – Ο Νικ Κάσιντι, ένας πρώην αστυνομικός, βλέπει τη ζωή του να ταλαντεύεται κυριολεκτικά στο περιθώριο. Βρίσκεται έξω από ένα παράθυρο ξενοδοχείου στο κέντρο του Μανχάταν και απειλεί να βουτήξει στο κενό. Οι κραυγές μίας γυναίκας φέρνουν στη σκηνή την αστυνομία, την πυροσβεστική αλλά και ειδικές μονάδες αντιμετώπισης τέτοιων περιπτώσεων. Η ψυχολόγος της αστυνομίας, που έχει αναλάβει να τον μεταπείσει, φαίνεται σιγά – σιγά να κερδίζει την εμπιστοσύνη του. Το παρελθόν του Νικ όμως είναι σκοτεινό και τα πράγματα δεν είναι πάντα, όπως φαίνονται. Είναι τελικά ο στόχος του να βάλει ένα τέλος στη ζωή του ή μήπως αποτελεί απλά έναν αντιπερισπασμό για να τραβήξει τα βλέμματα, αλλά και τις δυνάμεις της αστυνομίας από τον πραγματικό του στόχο;

Παίζουν: Σαμ Γουόρθινγκτον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζέιμι Μπελ, Τζένεσις Ροντρίγκεζ.

*Star, Τρίτη 10/11, στις 00:50