8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες περιπέτεια ή δράση; Θες δράμα; Θες κομεντί; Θες ταινία τρόμου; Θες ελληνικό κινηματογράφο; Από όλα έχει ο τηλεοπτικός μπαξές απόψε:

«Οι Αναλώσιμοι 3» (2014) σε σκηνοθεσία Πάτρικ Χιούζ

Περιπέτεια – Ο Μπάρνεϊ, ο Κρίστμας και τα υπόλοιπα μέλη της θρυλικής ομάδας, έρχονται αντιμέτωποι με τον Κόνραντ Στόουνμπανκς, ο οποίος πριν από αρκετά χρόνια, συνίδρυσε τους Αναλώσιμους μαζί με τον Μπάρνεϊ. Ο Κόνραντ όμως  στη συνέχεια έγινε ένας αδίστακτος έμπορος όπλων και  ο Μπάρνεϊ αναγκάστηκε να τον σκοτώσει … ή έτσι νόμιζε. Ο Κόνραντ ξέφυγε ήδη μία φορά από τα δίχτυα του θανάτου και τώρα έχει βάλει ένα και μόνο στόχο: να αποτελειώσει για πάντα τους Αναλώσιμους. Ο Μπάρνεϊ όμως έχει εντελώς διαφορετικά σχέδια. Για να αντιμετωπίσει όμως η ομάδα τον νέο κίνδυνο, θα χρειαστεί ενισχύσεις και νέο αίμα στους κόλπους της.  Μια νέα εποχή ξεκινά για τους Αναλώσιμους καθώς προσλαμβάνονται άτομα, που είναι νεότερα, πιο γρήγορα, πιο ευέλικτα και βεβαίως πλήρως προσαρμοσμένα στον εξοπλισμό της προηγμένης τεχνολογίας. Σε αυτή την τα αποστολή, η κλασική παλιά σχολή συνυπάρχει με την τεχνογνωσία της υψηλής τεχνολογίας, στην πιο προσωπική μάχη των Αναλώσιμων, που έγινε ποτέ…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Τζετ Λι, Αντόνιο Μπαντέρας, Χάρισον Φορντ, Μελ Γκίμπσον, Γουέσλι Σνάιπς, Ντολφ Λούντγκρεν.

*Star, Παρασκευή 13/11 στις 21:00

«Τα Κίτρινα Γάντια» (1960) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Κωμωδία – ‘Eνας παθολογικά ζηλιάρης σύζυγος, ο Ορέστης Καλλιγαρίδης κάνει μαρτύριο τη ζωή της γυναίκας του Ρένας . Η σχέση της υπηρέτριάς τους με τον Λέανδρο, τον σωφέρ, ρίχνει λάδι στη φωτιά, αλλά το μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται όταν η Ρένα δανείζει στη φίλη της Άννα ένα φόρεμα κι ένα ζευγάρι κίτρινα γάντια. Ο Ορέστης βρίσκει τα κίτρινα γάντια κάτω από ένα τραπέζι, σε κάποιο εξοχικό καφενεδάκι όπου προηγουμένως είχε πάει η Άννα με τον μνηστήρα της, και η ζήλια του φουντώνει. Παρά τις προσπάθειές του δεν καταφέρνει να ξετρυπώσει τους παράνομους εραστές. Ακολούθως έχει μια έντονη φιλονικία με τον Λέανδρο, τον οποίο θεωρεί εραστή της γυναίκας του, και δεν πιστεύει στα αυτιά του όταν ο σωφέρ τού λέει πως ήρθε να ζητήσει το χέρι της υπηρέτριας. Μια σειρά από τυχαία περιστατικά και από παρεξηγήσεις υφαίνουν μια ίντριγκα, ικανή να κλονίσει το νευρικό σύστημα του ζηλιάρη συζύγου. Τα πράγματα όμως ξεκαθαρίζουν σύντομα, η αθωότητα της συζύγου αποδεικνύεται περίτρανα, κι οι υποψίες του ζηλιάρη συζύγου περνούν σε προσωρινή ύφεση.

Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης , Μίμης Φωτόπουλος , Μάρω Κοντού, Μάρθα Βούρτση, Παντελής Ζερβός, Γιάννης Γκιωνάκης.

*mega, Παρασκευή 13/11 στις 22:00

«13 Ώρες: Οι Μυστικοί Στρατιώτες της Βεγγάζης» (2016) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης – Το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου του 2012, στην 11η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, μια ομάδα ισλαμιστών επιτίθεται στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής καθώς και σε ένα παράρτημα της CIA στη Βεγγάζη της Λιβύης. Τέσσερις Αμερικανοί, ανάμεσά τους και ο Πρέσβης των ΗΠΑ, χάνουν τη ζωή τους στην επίθεση. Οι μόνοι οι οποίοι μπορούν να υπερασπιστούν τους Αμερικανούς που κατάφεραν να επιβιώσουν είναι τα μέλη μιας εξαμελούς ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων.

Παίζουν: Τζον Κραζίνσκι, Πάμπλο Σράιμπερ, Τζίμς Μπατζ Ντέιλ, Ντέιβιντ Ντένμαν.

*Open, Παρασκευή 13/11 στις 22:00

«Ακλόνητη σχέση» (2016) σε σκηνοθεσία Nicole Weegmann

Δράμα – Από τα παιδικά της χρόνια, η Νάντια ένιωθε υπεύθυνη για την ψυχικά διαταραγμένη και πρόσφατα άστεγη μητέρα της, την Ιρένε. Για ένα διάστημα η Νάντια είχε κόψει κάθε επαφή με την Ιρένε και προσπαθεί να ζήσει τη ζωή της, μέχρι που η Ιρένε εμφανίζεται ξαφνικά μεθυσμένη στον γάμο του γιου της, του Μίκι. Η Νάντια βυθίζεται ξανά σ αυτόν τον κυκεώνα αγάπης και μίσους, ευθύνης, ενοχών και ντροπής. Μαζεύει τις δυνάμεις της για να βρει στη μητέρα της μία στέγη ενώ ταυτόχρονα κρύβει απ τον σύντροφό της τον Γιάν το γεγονός ότι η μεθυσμένη γυναίκα στον γάμο του αδερφού της ήταν η μητέρα της. Αλλά κανείς δεν μπορεί να καταδυναστεύσει την Ιρένε, πόσο μάλλον η κόρη της.

Παίζουν: Gisela Aderhold, Volker Bruch, Jennifer Frank.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 13/11 στις 22:00

«Βραδιά Για Ερασιτέχνες» (2016) σε σκηνοθεσία Λίζα Αντάριο, Τζόι Σιρακούζε

Κομεντί – Κάθε δουλειά έχει θετικά και τα αρνητικά της. Έχοντας επείγουσα ανάγκη για δουλειά, ένας αρχιτέκτονας (ο Τζέισον Μπιγκς που αγαπήσαμε στο «American Pie» σε μια ακόμη απολαυστική ερμηνεία) απαντά σε μια αγγελία για οδηγό. Αυτό που δεν περίμενε ήταν ότι η δουλειά αυτή θα τον έμπλεκε με τον κόσμο της νύχτας, όπου δεν επιβιώνεις χωρίς ευτράπελα αν είσαι ερασιτέχνης!

Παίζουν: Τζέισον Μπιγκς, Τζάνετ Μοντγκόμερι, Τζένι Μόλεν, Άσλει Τίσντειλ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 13/11 στις 23:00

«Το Μεγάλο Κόλπο» (2008) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Περιπέτεια – O Τέρι, οικογενειάρχης, πωλητής αυτοκινήτων με σκοτεινό παρελθόν, επιστρέφει στα παλιά μονοπάτια της παρανομίας μετά από μια δελεαστική πρόταση της Μάρτιν, πρώην μοντέλου και παλιάς του φίλης. Για πρώτη φορά του δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει πολλά χρήματα και να εξασφαλίσει το μέλλον τόσο της δικής του ζωής όσο και της οικογένειάς του, αν δεχθεί να οργανώσει και να φέρει σε πέρας, μαζί με τους φίλους του μια ληστεία σε θυρίδες τράπεζας του Λονδίνου. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ο πραγματικός στόχος της ληστείας και τα κίνητρα, που κρύβονται πίσω από την πρόταση της Μάρτιν. Η βασιλική οικογένεια, ανώτερα στελέχη της μυστικής αστυνομίας και επιφανείς πολίτες εμπλέκονται σε μια υπόθεση που τα έχει όλα, από ροζ σκάνδαλα, μέχρι εμπόριο ναρκωτικών και αντιεξουσιαστική δράση…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Σάφρον Μπάροουζ, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Ντάνιελ Μέις, Ντέιβιντ Σάτσετ, Πίτερ Ντε Τζέρσεϊ, Τζέιμς Φόκνερ, Άλκι Ντέιβιντ.

*Star, Παρασκευή 13/11 στις 23:30

«Υπόθεση 39» (2009) σε σκηνοθεσία Κρίστιαν Άλβαρτ 

Τρόμου – Μία κοινωνική λειτουργός προσπαθεί να προστατεύσει ένα μικρό κορίτσι από τους γονείς της οι οποίοι καθώς φαίνεται την κακοποιούν με εξαιρετικά άσχημους τρόπους. Στην πορεία όμως θα αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες που ώθησαν τους γονείς σε αυτή τη συμπεριφορά.

Παίζουν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Τζοντέλ Φέρλαντ, Ίαν ΜακΣέιν, Μπράντλει Κούπερ, Σίνθια Στίβενσον.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 13/11 στις 00:30

«Δράκουλας» (1992) σε σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα 

Τρόμου – Ταινία βασισμένη στο βικτωριανό μυθιστόρημα τρόμου του 1897 από τον Μπραμ Στόκερ. Ο Δράκουλας αναζητά τη μοναδική του αγάπη και επιδιώκει την αιώνια ένωση μαζί της. Ταξιδεύει από την Τρανσιλβανία στο Λονδίνο για βρει μία γυναίκα που μοιάζει εκπληκτικά στην αγαπημένη που έχασε αιώνες πριν.

Παίζουν: Γκάρι Όλντμαν, Γουινόνα Ράιντερ, Κιάνου Ριβς.

*Ant1, Παρασκευή 13/11 στις 00:45