Οικολογικό έγκλημα στην Καστοριά

Το έγκλημα κατά της υγείας των πολιτών της Καστοριάς ξεκίνησε από προχθές, Δευτέρα, στην περιοχή “Τέρνα” όπου στεγάζεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς. Ο αέρας μυρίζει καμένο πλαστικό και ο καπνός που βγαίνει από τα καμένα υλικά έχει φτάσει σχεδόν σε όλο τον νομό.

Μετά από καταγγελία περιοίκων και όπως προκύπτει από φωτογραφίες  που δημοσιοποιούμε, από προχθές στην περιοχή “Τέρνα” όπου στεγάζεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς,  βγαίνει πυκνός καπνός από καύση  πλαστικών, στρωμάτων, κάδων, λάστιχων και άλλων υλικών, ο οποίος φτάνει από την Καστοριά ως το Άργος Ορεστικό. Τα συσσωρευμένα εδώ και μήνες απορρίμματα κάποιοι αποφάσισαν να τα κάψουν, χωρίς να διαχωρίσουν τα πλαστικά από τα ξερόχορτα.

Επικοινωνήσαμε με τη πυροσβεστική υπηρεσία η οποία μας πληροφόρησε ότι η ενημέρωση που έχει από τον δήμο, είναι ότι στην περιοχή καίγονται ξερόχορτα.

Ο δήμος τέτοια εποχή μας καλεί, με ανακοινώσεις του, να προσέχουμε και να μην ρίχνουμε τις στάχτες από τις σόμπες και τα τζάκια στους κάδους και προειδοποιεί για τις σοβαρές επιπτώσεις με την έκλυση τοξικών ουσιών που παράγονται από την ανεξέλεγκτη καύση πλαστικών και απορριμμάτων.

Τι ισχύει τελικά;!

Ως γνωστόν, η ανεξέλεγκτη καύση πλαστικών και σκουπιδιών απαγορεύεται από το νόμο, αλλά δεν είναι μόνο το νομικό σκέλος. Εδώ πρόκειται για μείζον θέμα δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος.

*Οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν 17/11 και η φωτιά εξακολουθούσε να καίει μέχρι και σήμερα 18/11