6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και ήρθε η στιγμή να χαλαρώσεις έπειτα από μία κουραστική εβδομάδα! Εμείς έχουμε επιλέξει έξι ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα στη μικρή σου οθόνη.

«Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε» (2018) σκηνοθεσία Χουάν Αντόνιο Μπαγιονά 

Περιπέτεια φαντασίας – Τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε, που το θεματικό πάρκο του Jurassic World καταστράφηκε ολοσχερώς από τους δεινοσαύρους, που το έσκασαν από τα κλουβιά τους. Η νήσος Νούμπλαρ έχει εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, ενώ οι εναπομείναντες δεινόσαυροι τρέφονται με ό,τι υπάρχει στη ζούγκλα. Όταν το ανενεργό ηφαίστειο του νησιού αρχίζει να ξυπνά, ο Όουεν και η Κλερ, ηγούνται μιας αποστολής διάσωσης, στην προσπάθειά τους να σώσουν τους εναπομείναντες δεινοσαύρους από την επερχόμενη καταστροφή ώστε να μην εξαλειφθεί το είδος τους. Φτάνοντας στο νησί και ενώ η λάβα αρχίζει να ξεχύνεται, αποκαλύπτεται μια φοβερή συνωμοσία, που θα μπορούσε να διαταράξει τη φυσική τάξη ολόκληρου του πλανήτη Γη…

Παίζουν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τεντ Λεβάιν, Τόμπι Τζόουνς.

*Star, Παρασκευή 20/11, στις 21:00

«Τζένη, Τζένη» (1965) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Κωμωδία – Στο νησί που εκτυλίσσεται η ιστορία, η φοιτήτρια Φιλολογίας Τζένη Σκούταρη, κόρη του τοπικού κομματάρχη Κοσμά Σκούταρη, χρησιμοποιεί συχνά την προσωπική βιβλιοθήκη του εφοπλιστή Μίλτου Κασσανδρή, ο οποίος όμως ετοιμάζει για πολιτική καριέρα τον ανιψιό του Νίκο Μαντά και θέλει να τον κατεβάσει υποψήφιο βουλευτή στις προσεχείς εκλογές. Ο Μαντάς είναι παιδικός φίλος της Τζένης Σκούταρη και έλειπε στο εξωτερικό για σπουδές. Υπάρχει φόβος να χάσει τις εκλογές από τον ανθυποψήφιό του Γκόρτσο, που τον υποστηρίζει φανατικά ο Σκούταρης, ο οποίος έχει τεράστια δύναμη να επηρεάζει την κοινή γνώμη στο νησί, όμως έχει και πολλά οικονομικά προβλήματα. Ο Κασσανδρής το ανακαλύπτει και υποχρεώνει την Τζένη να παντρευτεί με λευκό γάμο τον ανιψιό του με αντάλλαγμα να ξελασπώσει οικονομικά τον πατέρα της, προκειμένου να εξασφαλίσει και να πετύχει την εκλογή του Μαντά.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Ανδρέα Μπάρκουλη, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

*Ant1, Παρασκευή 20/11, στις 22:00

«Ρόκυ Νο 4: Η Γιγαντομαχία» (1985) σκηνοθεσία Σιλβέστερ Σταλόνε 

Δράμα – Το 1985, ο Ρώσος πυγμάχος Ιβάν Ντράγκο φτάνει στις ΗΠΑ μαζί με την σύζυγό του, Λουντμίλα Ντράγκο, που ήταν χρυσή ολυμπιονίκης στην κολύμβηση. Με αυτό τον τρόπο η Σοβιετική Ένωση κάνει δυναμική είσοδο στο χώρο της επαγγελματικής πυγμαχίας. Ο Ιβάν έχει απίστευτη δύναμη, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις σύμφωνα με τις οποίες έχει δύναμη 1850. Ο προπονητής του, Νικολάι Κολόφ δηλώνει: “Ότι χτυπάει, το καταστρέφει.” Ο πυγμάχος Απόλλο Κριντ θέλει να αγωνιστεί μαζί του και ο Ρόκι τον προπονεί, παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς του. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ενόψει του αγώνα, προκαλείται ένταση ανάμεσα στους εκπροσώπους του Κριντ και του Ντράγκο. Ο αγώνας λαμβάνει χώρα στο MGM Grand Hotel του Λας Βέγκας. Ο Απόλλο Κριντ κάνει δυναμική είσοδο με τον τραγουδιστή Τζέιμς Μπράουν να ερμηνεύει το τραγούδι “Living in America” με τη συνοδεία χορευτριών. Στον πρώτο γύρο αρχίζει ιδανικά ο Κριντ, με ωραία χτυπήματα πάνω στον Ντράγκο. Όταν ο προπονητής του Ρώσου Σεργκέι Ρίμσκυ του έδωσε εντολή να χτυπήσει, άρχισαν τα δύσκολα για τον Απόλλο καθώς δέχτηκε ολέθρια χτυπήματα, ακόμα και όταν το καμπανάκι ήχησε για το τέλος του πρώτου γύρου. Ο γύρος έληξε δραματικά υπέρ του Ρώσου με έναν ματωμένο Απόλλο Κριντ. Ο προπονητής του Απόλλο, ο Ντιουκ και ο Ρόκι τον παρακαλάνε να σταματήσει τον αγώνα, αλλά ο Απόλλο είπε ότι “είναι εδώ για να παλέψει”. Ο Ρώσος σφυροκοπά ανελέητα τον Κριντ και στον δεύτερο γύρο και ο Ντιουκ ικετεύει τον Ρόκι να ρίξει πετσέτα ώστε να διακοπεί ο αγώνας.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντολφ Λούντγκρεν, Μπριγκίτε Νίλσεν.

*Open, Παρασκευή 20/11, στις 22:00

«Το Μούτρο» (2011) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ 

Δράσης – Ο Άρθουρ Μπίσοπ είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος, ένας στυγνός επαγγελματίας, ένας ψυχρός εκτελεστής. Ιδανικός θα έλεγε κανείς για ένα τέτοιο φύσης «επάγγελμα». Είναι απόλυτα αποστασιοποιημένος από κάθε συμβόλαιο που αναλαμβάνει, ενώ το έχει σαν αρχή να μη δημιουργεί οποιουδήποτε είδους σχέση με τα θύματά του. Για εκείνον είναι μία δουλειά σαν όλες τις άλλες και κάποιος πρέπει να την κάνει. Όλα αυτά αλλάζουν όμως όταν ο μέντοράς του, στο επάγγελμα αυτό, δολοφονείται. Ο Άρθουρ πλέον ζητάει εκδίκηση, ψάχνει να βρει τους υπεύθυνους για τη δολοφονία και να επιβάλλει ο ίδιος τον νόμο,  η υπόθεση είναι πιο προσωπική από ποτέ. Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω όταν ο γιός του δολοφονημένου βρίσκει τον Άρθουρ και του ζητάει να τον εκπαιδεύσει για να σκοτώσουν μαζί τους υπεύθυνους για τον θάνατο του πατέρα του.

Παίζουν: Μπεν Φόστερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέισον Στέιθαμ, Μίνι Άντεν.

*Star, Παρασκευή 20/11, στις 23:40

«Κάρι Πίλμπι: Ένα Διαφορετικό Κορίτσι» (2016) σκηνοθεσία Σούζαν Τζόνσον 

Δραματική κομεντί – Βασισμένη στο ομότιτλο best-seller της Κάρεν Λίσνερ, η δροσερή και συναισθηματική αυτή κομεντί αφηγείται την ιστορία της 19άχρονης Κάρι Πίλμπι, μιας μικρής ιδιοφυΐας που ζει στη Νέα Υόρκη και έχει ήδη αποφοιτήσει από το Χάρβαρντ, τέσσερα χρόνια νωρίτερα από τους συνομήλικούς της. Συνειδητοποιώντας απόλυτα την ιδιαιτερότητά της και ζώντας ανάμεσα σε ανθρώπους που θεωρεί κατώτερούς της, η Κάρι θα καταλήξει μόνη της, χωρίς φίλους, χωρίς ερωτική σχέση και άνεργη. Ο ψυχολόγος της θα της ετοιμάσει μια λίστα από στόχους, τους οποίους θα πρέπει να πετύχει μέχρι το τέλος του χρόνου: 1. Nα βγει ραντεβού 2. Να αποκτήσει φίλους 3. Να περάσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με παρέα 4. Να αποκτήσει κατοικίδιο 5. Να κάνει κάτι που την ευχαριστούσε όταν ήταν παιδί 5. Να διαβάσει ένα αγαπημένο της βιβλίο. Η Κάρι στην αρχή απορρίπτει την ιδέα, στην πορεία όμως θα δει τον εαυτό της να αλλάζει με τρόπο που ποτέ δεν πίστευε ότι θα ήταν δυνατόν.

Παίζουν: Μπελ Πάουλι, Νέιθαν Λέιν, Γκάμπριελ Μπερν, Βανέσα Μπάγιερ, Τζέισον Ρίτερ, Κόλιν Ο Ντόναχιου, Ουίλιαμ Μόζλι.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 20/11, στις 00:00

«Μπάτσοι από τον Πάγκο» (2010) σκηνοθεσία Άνταμ ΜακΚέι 

Κωμωδία – Οι ντετέκτιβ Κρίστοφερ Ντάνσον και Πι-Κέι Χάισμιθ είναι οι πιο ικανοί και αγαπητοί μπάτσοι στη Νέα Υόρκη. Λίγα γραφεία πίσω από τα δικά τους κάθονται οι Άλεν Γκαμπλ και Τέρι Χόιτζ, οι οποίοι δεν ανήκουν στους ήρωες, είναι από τους «άλλους τύπους». Όμως για κάθε μπάτσο εμφανίζεται κάποια μέρα η ευκαιρία να αναδειχθεί… Έτσι οι Γκαμπλ και Χόιτζ αναλαμβάνουν μία φαινομενικά απλή υπόθεση, με την οποία κανείς άλλος δεν καταδέχεται να ασχοληθεί, η οποία όμως μπορεί να αποδειχθεί ως το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της Νέας Υόρκης. Σίγουρα είναι η ευκαιρία της ζωής τους, έχουν όμως τα προσόντα να την εκμεταλλευτούν;

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Γουίλ Φερέλ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ντουέιν Τζόνσον, Εύα Μέντες, Μάικλ Κίτον, Λίντσεϊ Σλόαν, Ρέι Στίβενσον, Πάρις Χίλτον, Αν Χεκ, Στιβ Κούγκαν.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 20/11, στις 00:30