8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες περιπέτεια ή δράση; Θες δράμα; Θες κομεντί; Θες ταινία τρόμου; Θες ελληνικό κινηματογράφο; Θες Animation; Θες περιπέτεια φαντασίας; Από όλα έχει ο τηλεοπτικός μπαξές απόψε:

«Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη» (2006) σε σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνι

Animation – Η Εποχή των Παγετώνων φτάνει στο τέλος της και οι πάγοι αρχίζουν να λιώνουν. Όλα τα ζώα του πλανήτη υποδέχονται ενθουσιασμένα το νέο τους περιβάλλον: έναν κόσμο γεμάτο υδάτινα πάρκα και πίδακες νερού! Όταν όμως ο Μάνι, ο Σιντ, και ο Ντιέγκο ανακαλύπτουν ότι το νερό από τους πάγους, που λιώνουν, μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες, πρέπει να ειδοποιήσουν όλους τους κατοίκους της κοιλάδας τους και, κυρίως, να βρουν έναν τρόπο σωτηρίας από τον επερχόμενο κατακλυσμό…

*Star, Σάββατο 21/11 στις 21:00

«Ένας Ιππότης για τη Βασούλα» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κομεντί – Η Βασούλα είναι μια φτωχή κοπέλα, γραμματέας, συνοδός και αναγνώστρια της ιδιότροπης ηλικιωμένης κυρίας Κλειώς, που λατρεύει τα ιπποτικά μυθιστορήματα και ζει απομονωμένη στη βίλα της, μαζί με τον πιστό της υπηρέτη Αριστείδη. Μια μέρα, που η κυρία Κλειώ λείπει, η Βασούλα δέχεται την επίσκεψη της Πόπης και του αγαπημένου της Μήτσου, ενός φιλικού της ζευγαριού, που της ζητούν να τους φιλοξενήσει. Η ξαφνική επιστροφή της κυρίας της, αναγκάζει τη Βασούλα να συστήσει τον φίλο της Πόπης σαν άντρα της, που λείπει συχνά επειδή είναι ναυτικός. Όταν η κυρία Κλειώ πεθαίνει και αφήνει την περιουσία της στη Βασούλα, «σύζυγο Δημητρίου Μπεζεσταίνη», αρχίζουν και τα προβλήματα.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Φαίδων Γεωργίτσης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μαρία Φωκά, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Χρόνης Εξαρχάκος, Μαρία Μπονέλλου, ΓΙώργος Μεσσάλας.

*Ant1, Σάββατο 21/11 στις 21:00

«Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος» (2013) σκηνοθεσία Άλαν Τέιλορ

Περιπέτεια φαντασίας – Ο Θορ καλείται να σώσει τη Γη και τους Εννέα Κόσμους από έναν εχθρό, που τον καλύπτει ένα αρχαίο πέπλο μυστηρίου, παλαιότερο και από τους αιώνες. Όταν αρχίσει να κάνει αισθητή την απειλητική παρουσία της μια φυλή με αρχηγό τον εκδικητικό Μάλεκιθ, που έχει σκοπό να σπείρει παντού το χάος, ο Θορ καλείται να μπει στο πιο επικίνδυνο μέχρι τώρα προσωπικό μονοπάτι του. Άλλωστε, ούτε ο θεός Όντιν, ούτε ο Άσγκαρντ θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Σε αυτό το μονοπάτι, όμως, θα επανασυνδεθεί με την Τζέιν Φόστερ, αλλά και με μια απρόβλεπτη διάσταση των γεγονότων, που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Νάταλι Πόρτμαν, Τομ Χίντλστον, Άντονι Χόπκινς, Ίντρις Έλμπα, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ρενέ Ρούσο, Κρίστοφερ Έκλεστον.

*Alpha, Σάββατο 21/11 στις 22:00

«Πως να ξεφορτωθείς μια μαμά» (2017) σκηνοθεσία Franziska Buch

Δράμα – Όταν η πάμφτωχη πια διάσημη πρώην σοπράνο Ανελίζε Μπέρενς αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της και αφού καταρρέει σε μία υπόγεια διάβαση αναζητώντας καταφύγιο να κοιμηθεί, μαθαίνει στο νοσοκομείο ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο και χρειάζεται 24ωρη παρακολούθηση. Παρόλο που δεν έχουν καμία απολύτως επαφή μεταξύ τους, θα την φιλοξενήσει η κόρη της, όμως εκείνη έχει κλείσει χριστουγεννιάτικες διακοπές με την οικογένειά της στην Ταϊλάνδη και η μόνη λύση είναι να πάρει τη μητέρα της μαζί. Εκεί μέσα από διάφορες περιπέτειες, οι δυο τους θα έρθουν πιο κοντά και θα ανακαλύψουν πράγματα η μία για την άλλη, αλλά και για τον εαυτό τους.

Παίζουν: Hannelore Elsner, Anneke Kim Sarnau, Marcel Mohab, Lina Hüesker.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 21/11 στις 22:30

«Οι γαμπροί της Ευτυχίας» (2014) σε σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Κωμωδία – Ο Βαγγέλης, είναι ένας παραδοσιακός Κρητικός οικογενειάρχης παντρεμένος με τη Λίνα. Δυστυχώς δεν μπορεί να χαρεί την γυναίκα του, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, αφού μαζί τους μένει η γεροντοκόρη και εκκεντρική αδερφή του Ευτυχία. Ο μόνος τρόπος για να φύγει η Ευτυχία από το σπίτι και να την ξεφορτωθεί μια για πάντα είναι να την παντρέψει. Ποιος όμως θα είναι ο ήρωας, που θα δεχθεί να παντρευτεί την Ευτυχία; Αναζητώντας τον κατάλληλο γαμπρό, ο Βαγγέλης καταλήγει σ? ένα συνεργάτη του, τον Μένη. Ο Μένης είναι ένας άνδρας στο χείλος της καταστροφής, χτυπημένος από την οικονομική κρίση και ίσως ο μόνος, που θα μπορούσε να κάνει τη θυσία. Και ενώ το προξενιό δείχνει να έχει πάρει τον δρόμο του, εμφανίζεται ένας δεύτερος γαμπρός, που διεκδικεί την Ευτυχία, ο Κούλης…

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Αναστασοπούλου

*Star, Σάββατο 21/11 στις 22:50

«Fun with Dick and Jane: ‘Oλα τα Λεφτά» (2005) σε σκηνοθεσία Ντιν Πάρισοτ

Κωμωδία – Ο Ντικ Χάρπερ, υψηλόβαθμο στέλεχος μίας εταιρείας – κολοσσού και η νεαρή γοητευτική γυναίκα του, Τζέιν, ζουν μία άνετη, πολυτελή ζωή. . Έκαναν ένα παιδί, του εξασφάλισαν «ακριβή» μόρφωση, αγόρασαν ένα ονειρεμένο σπίτι…  Βέβαια, τα έξοδά τους είναι περισσότερα από τα έσοδα, κάτι που συσσωρεύει χρέη, ποντάρουν, όμως, στην μεγάλη προαγωγή που αναμένεται να πάρει ο Ντικ. Μέσω αυτής όλα τους τα προβλήματα πιστεύουν ότι θα λυθούν μια και καλή. Και όντως, ο Ντικ παίρνει την πολυπόθητη προαγωγή! Η χαρά του, όμως, κρατάει μόλις… έξι ώρες! Ο πρόεδρος της εταιρίας, Τζακ Μακ λιστερ, μέσω κομπίνας, την οδηγεί σε χρεοκοπία, από την οποία βγαίνει ο ίδιος κατά πολλά εκατομμύρια δολάρια κερδισμένος! Κι αυτό επηρεάζει κατά πολύ την οικογένεια Χάρπερ. Η Τζέιν, όντας βέβαιη για τον καινούργιο, παχυλό μισθό του Ντικ, έχει παραιτηθεί από τη δουλειά της, οπότε μένουν και οι δυο τους άνεργοι!  Όταν ημερομηνίες λογαριασμών και δόσεων αρχίζουν να… λήγουν, ο Ντικ και η Τζέιν καταφεύγουν στην παρανομία: γίνονται ένα από τα πιο εκκεντρικά ζευγάρια ληστών στην ιστορία του εγκλήματος! Παράλληλα, προσπαθούν να ξεσκεπάσουν το μεγάλο οικονομικό εταιρικό σκάνδαλο, κυνηγώντας τον υπεύθυνο για τη δυστυχία τους.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Τέα Λεόνι, Άλεκ Μπάλντουιν.

*Ant1, Σάββατο 21/11 στις 23:00

«Η Αποπλάνηση Ενός Ξένου» (2007) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Φόλεϊ

Θρίλερ – ‘Οταν η ρεπόρτερ Ροβένα Πράις μαθαίνει ότι ο φόνος της φίλης της σχετίζεται με τον πανίσχυρο ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρίας Χάρισον Χιλ,αποφασίζει να κινηθεί υπόγεια για να βρει την αλήθεια. Προσλαμβάνεται λοιπόν στην εταιρία του Χιλ και από την άλλη φλερτάρει μαζί του στο διαδίκτυο, περικυκλώνοντάς τον από παντού. Γρήγορα όμως συνειδητοποιεί ότι δεν είναι μόνη σε αυτό το παιχνίδι ταυτοτήτων. ‘Οσο πιο πολύ αγγίζει την αλήθεια, βλέπει τι μπορεί να κάνει κανείς για να την κρύψει.

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Μπρους Γουίλις, Τζιοβάνι Ριμπίζι.

*Mega, Σάββατο 21/11 στις 23:50

«Ραντεβού στον αέρα» (2009) σε σκηνοθεσία Τζέισον Ράιτμαν 

Δραματική – Ένας σύμβουλος “επαγγελματικής μετάβασης”, δηλαδή υπεύθυνος απολύσεων, ζει 320 ημέρες το χρόνο ταξιδεύοντας αεροπορικώς. Αποφεύγει συστηματικά κάθε είδους δέσμευση, όμως η γνωριμία του με δύο διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες θα αλλάξει την προσωπική και την επαγγελματική του ζωή.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Βέρα Φαρμίγκα, Άννα Κέντρικ, Τζέισον Μπέιτμαν.

*ΣΚΑΪ , Σάββατο 21/11 στις 00:30