5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Το πιο λαμπρό αστέρι» (1967) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Αισθηματική – Η Κατερίνα δουλεύει μαζί με τον πατέρα της στην ψαραγορά. Είναι αγαπητή σε όλους γιατί τους διασκεδάζει με τα λαϊκά τραγούδια που τους τραγουδά. Όλοι τη θαυμάζουν, εκτός από τον Ανδρέα, τον νεαρό σπουδαστή κλασικής μουσικής, που απεχθάνεται τα λαϊκά τραγούδια. Η Κατερίνα πιάνει δουλειά σε ένα νυχτερινό κέντρο, την ίδια μέρα που αρχίζει να δουλεύει εκεί ο Ανδρέας ως σερβιτόρος. Αμέσως θα γίνει το πιο λαμπρό αστέρι, ερμηνεύοντας, χωρίς να το γνωρίζει, τραγούδια που έγραψε ο Ανδρέας.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

*Alpha, Τρίτη 24/11, στις 22:00

«Ιστορία Αγάπης και Σκότους» (2015) σε σκηνοθεσία Νάταλι Πόρτμαν

Βιογραφικό δράμα – Είναι η ιστορία του συγγραφέα Άμος Οζ και των παιδικών του χρόνων στην Ιερουσαλήμ στο τέλος της Βρετανικής κυριαρχίας στην Παλαιστίνη και στα πρώτα χρόνια του κράτους του Ισραήλ. Ο αγώνας που έκανε η μητέρα του Φάνια για να τον μεγαλώσει μέσα σ έναν γάμο όλο ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην ενσωμάτωσή της στην ξένη χώρα. Η Φάνια παλεύει με τους εσωτερικούς της δαίμονες και οραματίζεται έναν καλύτερο κόσμο για το γιο της.

Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Αμίρ Τέσλερ, Γκιλάντ Καχάνα, Τόμερ Καπόν, Οχάντ Νόλερ, Σίρα Χάας, Μάκραμ Κούρι, Αλεξάντερ Πέλεγκ, Γιόνατον Σιράι.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 24/11, στις 22:00

«Ρόκι 5» (1990) σε σκηνοθεσία Τζον Αβίλντσεν

Δράμα – Ο Ρόκυ επιστρέφει νικητής από τη Σοβιετική Ένωση, βαριά τραυματισμένος στο κεφάλι, στον αγώνα με τον Ντράγκο. Επίσης, ανακαλύπτει ότι όλη του η περιουσία έχει χαθεί, από κακοδιαχείριση του λογιστή του. Έτσι μένει πάμφτωχος και αρνούμενος να εκμεταλλευτεί τη δόξα του, επιστρέφει στη γειτονιά από όπου ξεκίνησε. Εκεί άνοιξε το γυμναστήριο του παλιού του προπονητή, του Μάικ Γκόλντμιλ, προπονώντας νεαρούς πυγμάχους. Ο πιο άξιος από πολλούς που προπονούνται μαζί του είναι ο Τόμυ Γκαν, ένας νεαρός πυγμάχος ο οποίος, έχοντας αποκτήσει την πείρα του Ρόκυ, έχει ένα σκορ νικών 23-0-0. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ο ίδιος έχοντας θυμώσει, καθώς όλοι τον θεωρούσαν ως το “Ρομποτάκι του Ρόκυ”, προκάλεσε μια μάχη μεταξύ αυτού και του πρώην δασκάλου του.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μπαρτ Γιάνγκ, Τάλια Σάιρ, Τόμμυ Μόρισσόν.

*Open, Τρίτη 24/11, στις 22:30

«Νομοταγής Πολίτης» (2009) σκηνοθεσία Φ. Γκάρι Γκρέι

Θρίλερ – Ο Κλάιντ Σέλτον, ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, θα βρεθεί στη δραματική θέση να χάσει τη σύζυγο και την κόρη του από άγρια δολοφονία κατά τη διάρκεια μιας ληστείας στο σπίτι τους. Όταν οι δολοφόνοι συλλαμβάνονται, την υπόθεση αναλαμβάνει ο Νικ Ράις, ένας ματαιόδοξος εισαγγελέας της Φιλαδέλφειας. Κάποιοι άστοχοι χειρισμοί στην υπόθεση, όμως, θα οδηγήσουν τον Σέλτον να θεωρήσει ότι αδικείται και να πάρει ο ίδιος τη δικαιοσύνη στα χέρια του, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με τον Νικ. Όταν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου, ο φόβος κυριεύει την Φιλαδέλφεια καθώς οι στόχοι του Σέλτον δολοφονούνται άγρια ο ένας μετά τον άλλο και οι αρχές είναι ανίκανες να τον σταματήσουν. Μόνο ο Νικ μπορεί να βάλει τέλος σε όλο αυτό, αλλά για να το κάνει πρέπει να σκεφτεί πιο γρήγορα από τον πανέξυπνο αντίπαλό του. Καθώς η δική του πλέον οικογένεια βρίσκεται στο στόχαστρο του Σέλτον, ο Νικ παλεύει με το χρόνο έχοντας απέναντί του έναν δύσκολο αντίπαλο που βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από αυτόν.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζέιμι Φοξ, Κολμ Μίνι.

*Alpha, Τρίτη 24/11, στις 23:00

«Ronin» (1998) σε σκηνοθεσία Τζον Φρανκενχάιμερ

Δράσης – Ρόνιν ονομάζονται οι σαμουράι που έμειναν χωρίς αφέντη… Σε ανάλογη μοίρα βρίσκονται πέντε, άνεργοι πλέον, πρώην μυστικοί πράκτορες, μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου. Ο Σαμ που δούλευε για την CIA και ο Γκρεγκόρ που είχε θητεύσει στην KGB, είναι οι επικεφαλής της πεντάδας, που αναλαμβάνει να κλέψει μια μυστηριώδη βαλίτσα για λογαριασμό μιας αινιγματικής Ιρλανδέζας. ‘Oμως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζαν Ρενό, Νατάσα ΜακΙλόουν.

*Ant1, Τρίτη 24/11, στις 00:45