Σκέψεις για κοινωνικό μέρισμα 2020 – Oι δύο κατηγορίες δικαιούχων

Στο παραπέντε του 2020 η κυβέρνηση εξετάζει να δοθεί ένα τύπου κοινωνικό μέρισμα – έκτακτο δώρο Χριστουγέννων σε δύο κατηγορίες πολιτών. Ποιοι είναι αυτοί; Οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι υγειονομικοί που κάνουν τεράστιο αγώνα για την συγκράτηση του φονικού ιού.

Η παράταση του lockdown για μία εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανεβάζει τον λογαριασμό καθώς η παρατάσεις στις αναστολές εργασίας θα είναι μαζικές και έτσι το κράτος θα κληθεί να πληρώσει και μέρος του Δεκεμβρίου με το επίδομα 800 ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά η προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών για εξεύρεση πόρων για έκτακτο δώρο Χριστουγέννων – Κοινωνικό μέρισμα δεν έχει εγκαταλειφθεί. Τι ισχύει όμως με τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους υγειονομικούς.

  • Όσον αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους υπάρχει ζήτημα με όσους δεν πήραν αναδρομικά. Ένα σενάριο θέλει το έκτακτο δώρο Χριστουγέννων να δίνεται σε όσους έχουν απωλέσει το ΕΚΑΣ ή στους δικαιούχους της σύνταξης γήρατος.
  • Η κατάσταση στα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι δύσκολα με τους υγειονομικούς να είναι στη πρώτη γραμμή της μάχης και πλέον η κυβέρνηση ψάχνει να βρει πόρους ώστε να ανακοινώσει μία έκτακτη ενίσχυση όπως αυτή που δόθηκε το Πάσχα.