3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τρεις ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μαθήματα Ζωής» (2011) σε σκηνοθεσία Τόνι Κέι

Δράμα – Ο Χένρι Μπαρθς είναι ένας αναπληρωτής καθηγητής που αποφεύγει συστηματικά οποιαδήποτε συναισθηματική σύνδεση με συναδέλφους και μαθητές. Μια χαμένη ψυχή σε διαρκή πάλη με ένα τραυματικό παρελθόν, ο Μπαρθς θα κληθεί να καλύψει κάποια κενά διδασκαλίας σε μια από τις πιο ζόρικες περιοχές της Νέας Υόρκης. Οι καθηγητές δεν έχουν καμιά όρεξη να ασχοληθούν με το εκπαιδευτικό τους έργο, ενώ οι μαθητές δείχνουν παντελώς αδιάφοροι στη γνώση που τους προσφέρεται. Η διαφορετική στάση του Χένρι απέναντί τους θα αλλάξει την απαθή συμπεριφορά των μαθητών, οι οποίοι θα αρχίσουν σιγά-σιγά να δένονται με τον αναπληρωτή καθηγητή τους. Όταν χτυπά το κουδούνι, όμως, ο Χένρι καλείται να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα.

Παίζουν: Άντριεν Μπρόντι, Κριστίνα Χέντρικς, Σάμι Γκέιλ, Τζέιμς Κάαν, Μάρσα Γκέι Χάρντεν, Λούσι Λιου, Μπλάιθ Ντάνερ, Μπέτι Κέι.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 30/11 στις 22:00

«28 Μέρες Μετά» (2002) σε σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ

Θρίλερ – Μια ομάδα ακτιβιστών οικολόγων απελευθερώνει άθελά της από ένα ερευνητικό εργαστήριο μια ομάδα πειραματόζωων, τα οποία όμως είναι φορείς ενός επικίνδυνου ιού. Καθώς δεν υπάρχει ένδειξη θεραπείας, μέσα σε 28 ημέρες ο επικίνδυνος ιός μπορεί να έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Βρετανία. Ο πληθυσμός αποδεκατίζεται ενώ ολόκληρη η χώρα έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο. Μια οµάδα επιζώντων προσπαθεί να επιβιώσει, ωστόσο αγνοούν ότι οι επιθέσεις που δέχονται από τα µολυσµένα άτομα δεν είναι το µόνο πρόβλημα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν…

Παίζουν: Κίλιαν Μέρφι, Ναόμι Χάρις, Κρίστοφερ Έκλεστον, Μέγκαν Μπερνς, Μπρένταν Γκλέσον.

*Alpha, Δευτέρα 30/11 στις 23:00

«Η Αιχμάλωτη» (2014) σε σκηνοθεσία Άτομ Εγκογιάν

Ψυχολογικό θρίλερ – Οκτώ χρόνια μετά την περίεργη εξαφάνιση της 9χρονης Κασσάνδρας, έρχονται στην επιφάνεια ορισμένα στοιχεία, που δείχνουν ότι η κοπέλα ενδέχεται να είναι ακόμη ζωντανή. Η αστυνομία, οι γονείς της και μέλη της τοπικής κοινωνίας θα προσπαθήσουν και πάλι να ξεδιαλύνουν το μυστήριο, που καλύπτει την εξαφάνισή της, προκειμένου αυτή -αν πράγματι είναι ζωντανή- να καταφέρει να επιστρέψει στο οικογενειακό της περιβάλλον. Ενώ οι Αρχές διερευνούν την πιθανότητα απαγωγής της, ο πατέρας της Μάθιου, απογοητευμένος από την έλλειψη προόδου στις έρευνες αλλά και εξοργισμένος από τις υποψίες ότι εκείνος έπαιξε κάποιο ρόλο στην εξαφάνιση της, αρχίζει να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του… Ο Ατόμ Εγκογιάν βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που συγκλόνισε τον Καναδά πριν από πολλά χρόνια.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Κέβιν Ντουράντ, Σκοτ Σπίντμαν, Ροζάριο Ντόσον.

*Star, Δευτέρα 30/11 στις 23:30