9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και αφού το βράδυ σε βρίσκει σπίτι, δες τις κινηματογραφικές επιλογές σου επί της οθόνης:

«Η Παριζιάνα» (1969) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης 

Κωμωδία – Η Πελαγία, μοδίστρα στα προάστια, ύστερα από την προτροπή της αδελφής της, μιας μοντέρνας κοπέλας, αποφασίζει να ανοίξει οίκο μόδας στο Κολωνάκι και παρέα με δυο τρελάρες φίλους τους φτάνουν στη Μύκονο για μια φωτογράφηση μόδας. Εκεί όμως η Πελαγία γνωρίζει έναν πάμπλουτο Ελληνοαμερικανό, ο οποίος γοητεύεται από αυτή. Παντρεύονται, αλλά στο ταξίδι του μέλιτος αυτός σκοτώνεται. Θλιμμένη χήρα, επιστρέφει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα της κολεξιόν. Τότε είναι που εμφανίζεται ζωντανός ο….μακαρίτης.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Έρρικα Μπρόγιερ, Κώστας Καρράς, Δημήτρης Καλλιβωκάς.

*Mega, Παρασκευή 4/12, στις 21:00

«Wonder Woman» (2017) σε σκηνοθεσία Πάτι Τζέκινς

Φαντασίας – Πριν να γίνει γνωστή ως η Γουόντερ Γούμαν, ήταν η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αμαζόνων, εκπαιδευμένη να είναι μια ανίκητη πολεμίστρια. Μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο από τον κόσμο, παραδεισένιο νησί, η ζωή της αλλάζει, όταν ένας Αμερικάνος πιλότος πέφτει στις ακτές του νησιού της και της λέει για ένα μεγάλο πόλεμο (το 1ο παγκόσμιο πόλεμο) που εξαπλώνεται στον έξω κόσμο. Η Νταϊάνα θα αποφασίσει να αφήσει τον κόσμο της, πεπεισμένη ότι μπορεί να σταματήσει την απειλή. Πολεμώντας δίπλα στους ανθρώπους, σε έναν πόλεμο χωρίς προηγούμενο, η Νταϊάνα θα ανακαλύψει το εύρος των δυνάμεων της… και μαζί το πραγματικό της πεπρωμένο.

Παίζουν: Γκαλ Γκαντότ, Κρις Πάιν, Κόνι Νίλσεν, Ρόμπιν Ράιτ.

*Star, Παρασκευή 4/12, στις 21:00

«Ραντεβού στην Κέρκυρα» (1960) σε σκηνοθεσία Ντίμης Δαδήρας 

Κωμωδία – Ένας γυναικάς δικηγόρος ο Ανδρέας περνάει τις διακοπές του στο ξενοδοχείο της μητέρας του στην Κέρκυρα. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι του έχει στηθεί μια ολόκληρη παγίδα από τη μητέρα του Ελένη και τον επιχειρηματία Λανίτη, προκειμένου να μάθει επιτέλους τι σημαίνει αληθινή αγάπη. Το δόλωμα θα είναι η όμορφη και τετραπέρατη κόρη του επιχειρηματία Ντιάνα η οποία υποδύεται και τη δύστροπη υπάλληλο στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, ονόματι Μίρκα, η οποία προσπαθεί να κατακτήσει με την αξία της και όχι με τα πλούτη του μπαμπά της, την καρδιά του αγαπημένου της.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Ελένη Χαλκούση, Λυκούργος Καλλέργης, Βαγγέλης Πλοιός, Αλίκη Γκρέκα, Μαριέττα Κουτσοπούλου.

*Ant1, Παρασκευή 4/12, στις 22:00

«Οι Καταφερτζήδες» (2013) σε σκηνοθεσία Shawn Levy

Κωμωδία – Ο Μπίλι και ο Νικ, δύο απολυμένοι πλασιέ, που ψάχνουν να βρουν μια ευκαιρία για δεύτερη καριέρα, κάνουν αίτηση για δοκιμαστούν ως εκπαιδευόμενοι στην Google. Τελείως απροσδόκητα θα βρεθούν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια ως «Νούγκλερς», για να διαγωνιστούν ανάμεσα στις μεγαλύτερες διάνοιες του πλανήτη για μια θέση στο ειδυλλιακό εργασιακό περιβάλλον της.

Παίζουν: Vince Vaughn(Billy McMahon), Owen Wilson(Nick Campbell), Rose Byrne(Dana), Aasif Mandvi(Mr. Chetty).

*Open, Παρασκευή 4/12, στις 22:00

«Άλμπερ Καμύ» (2010) σε σκηνοθεσία Laurent JAOUI 

Βιογραφία – Η ζωή του Αλμπέρ Καμύ μέσα από τα μάτια των γυναικών του. Από τον «Επαναστατημένο άνθρωπο» ως τον «Πρώτο άνθρωπο», περνώντας από την «Πτώση», τα θυελλώδη δέκα τελευταία χρόνια του Καμύ. Σε αυτά τα 10 χρόνια, ο «πιστός-άπιστος» που αποδείχτηκε σωστός σε πολλά, έζησε την παγκόσμια αναγνώριση ενώ περνούσε τη μεγαλύτερη υπαρξιακή του κρίση. Τον έσωζε η αγάπη, αλλά τον ισοπέδωνε ο παραλογισμός. Η ταινία μας δείχνει τον αληθινό Καμύ. Τον ακέραιο και ανήσυχο ανθρωπιστή.

Παίζουν: Stιphane FREISS, Anouk GRINBERG, Guillaume DE TONQUEDEC.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 4/12, στις 22:00

«Δωμάτιο Πανικού» (2002) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Θρίλερ – Αμέσως μετά το διαζύγιό της, η Μεγκ με την έφηβη κόρη της Σάρα, μετακομίζουν σ ένα τετραώροφο σπίτι στο Μανχάταν. Το πρώτο κιόλας βράδυ που περνούν εκεί, έρχονται αντιμέτωπες με αδίστακτους διαρρήκτες και οχυρώνονται σ ένα μυστικό δωμάτιο «υψίστης ασφαλείας», εξοπλισμένο με κάμερες παρακολούθησης και ατσάλινη πόρτα. Δυστυχώς, οι εισβολείς ψάχνουν κάτι που βρίσκεται σε αυτό το δωμάτιο… και δεν θα σταματήσουν αν δεν το βρουν!

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Φόρεστ Γουίτακερ.

*Mega, Παρασκευή 4/12, στις 23:00

«Η Δασκάλα» (2018) σε σκηνοθεσία  Γιαν Χρέμπεκ

Κοινωνική δραματική κομεντί – Μπρατισλάβα, δεκαετία του 80. Μία φαινομενικά ευχάριστη και καλόκαρδη δασκάλα μπαίνει στην καινούργια της τάξη και συστήνεται στους μαθητές της. Όταν έρθει η δική τους ώρα να συστηθούν, η δασκάλα τους ζητεί να αναφέρουν επίσης τι δουλειά κάνουν οι γονείς τους. Ανάλογα με την επαγγελματική θέση του καθενός, η δασκάλα θα αρχίσει να ζητεί χάρες και να χειραγωγεί τους ενήλικες και τα παιδιά για το προσωπικό της συμφέρον. Ποιος, εξάλλου, θα καταγγείλει μια γυναίκα με τόσο στενούς δεσμούς με το κυρίαρχο κομμουνιστικό κόμμα; Ανήσυχοι για την ακαδημαϊκή πορεία των παιδιών τους, οι περισσότεροι γονείς υποκύπτουν στην πίεση και θέτουν εαυτούς στην υπηρεσία της δασκάλας για κάθε είδους εξυπηρετήσεις: της αγοράζουν τρόφιμα, της παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, καθαρίζουν το διαμέρισμά της, υπομένουν ακόμη και τις ερωτικές της κρούσεις. Ένα τραγικό συμβάν θα οδηγήσει τρεις οικογένειες να πάρουν την απόφαση να αντισταθούν. Σε συνεργασία με τη διευθύντρια του σχολείου και τους υπόλοιπους γονείς, οργανώνουν μια μυστική συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύπτεται η καταστρεπτική δράση της δασκάλας σε όλο της το μεγαλείο. Θα καταφέρουν να την αντιμετωπίσουν;

Παίζουν: Ζουζάνα Μορέρι, Σονγκόρ Κασάι, Πέτερ Μπέμπτζακ, Ζουζάνα Κονέκνα, Ταμάρα Φίσερ, Μάρτιν Χαβέλκα, Ίνκα Γκογκάλοβα.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 4/12, στις 23:00

«Κόναν ο Bάρβαρος» (2011) σε σκηνοθεσία Μάρκους Νίσπελ

Δράσης – Μια αναζήτηση, που ξεκινά ως προσωπική βεντέτα για τον άγριο πολεμιστή Κόναν, σύντομα μετατρέπεται σε μια επική μάχη. O Κόναν αναζητά εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα του και τη σφαγή των συγχωριανών του. Μόνος του ενάντια σε θανάσιμους αντιπάλους, τρομακτικά τέρατα και αντίξοες συνθήκες,  ο Κόναν συνειδητοποιεί ότι είναι η μοναδική ελπίδα για τη σωτηρία  των μεγάλων εθνών της Ιμπόρια, που απειλούνται από έναν βασιλιά, που διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις του κακού.

Παίζουν: Τζέισον Μομόα, Ρον Πέρλμαν, Ρόουζ Μακ Γκόουαν, Στίβεν Λανγκ, Ρέιτσελ Νίκολς.

*Star, Παρασκευή 4/12, στις 00:00

«Νύχτες με τον Εχθρό μου» (1991) σε σκηνοθεσία Τζόσεφ Ρούμπεν

Θρίλερ – Μια νεαρή γυναίκα προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεφύγει από τον εφιαλτικό γάμο της και την κακοποίηση που υποφέρει από το σύζυγό της. Έτσι, αποφασίζει να οργανώσει η ίδια τον ψεύτικο «θάνατό» της. Σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να ξεφύγει από την επιρροή του δυνάστη της.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Πάτρικ Μπέργκιν, Κέβιν Άντερσον, Ελίζαμπεθ Λόρενς.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 4/12, στις 00:30