Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και στα νησιά του Αιγαίου, τοπικές ομίχλες τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, μέτριοι άνεμοι στα πελάγη και μετά το απόγευμα ισχυροί στο Ιόνιο, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Για το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με σταδιακή εξασθένηση το φαινομένων μετά το μεσημέρι, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Η ορατότητα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 10 βαθμούς), 11 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 21 βαθμούς στην Κρήτη, 14 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το απόγευμα ισχυροί 6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Καστοριά

ΩΡΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΝΕΜΟΣ bf ΥΓΡΑΣΙΑ
11:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 8 °C 1 ΝΑ ΝΑ 81 %
14:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 11 °C 3 ΝΑ ΝΑ 60 %
17:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 8 °C 2 ΝΑ ΝΑ 76 %
20:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 6 °C 2 Α Α 92 %
23:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 7 °C 2 Α Α 87 %
02:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 6 °C 2 Α Α 91 %

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και αυξημένη υγρασία τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές ομίχλες κυρίως τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στη Θράκη.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 4 με 6 και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί και από το βράδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.