9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις σινεμά από τον καναπέ σου.

«Μόνος στο Σπίτι» (1990) σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους

Κωμωδία – Είναι Χριστούγεννα και η πολύτεκνη οικογένεια των Μακάλιστερ φεύγει για διακοπές. Ξεχνούν όμως πίσω κάτι…. τον 8χρονο γιο τους, Κέβιν! Ο Κέβιν, μόλις συνειδητοποιεί ότι έχει μείνει μόνος στο σπίτι, αποφασίζει να κάνει ό,τι θέλει για να περάσει καλά. Όμως θα έχει να αντιμετωπίσει δύο διαρρήκτες, που θα αποφασίσουν να εισβάλουν στο σπίτι…

Παίζουν: Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν.

*Star, Τετάρτη 23/12, στις 21:00

«Mr. & Mrs. Smith» (2005) σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν

Περιπέτεια  – Ο κύριος και η κυρία Σμιθ  ο John και η Jane, έχουν αρκετά προβλήματα με το γάμο τους, τα οποία ούτε ο οικογενειακός τους σύμβουλος μπορεί να τους βοηθήσει να τα αντιμετωπίσουν. Τα προβλήματα αυτά φτάνουν στο αποκορύφωμα, όταν αντιλαμβάνονται ο ένας για τον άλλον ότι είναι πληρωμένοι δολοφόνοι, για διαφορετική ο καθένας εταιρία. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι εντολές που φτάνουν από ψηλά προστάζουν ο John να σκοτώσει την Jane και αντιστρόφως.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Αντζελίνα Τζολί, Βινς Βον.

*Open, Τετάρτη 23/12, στις 21:45

«Ψάχνοντας τον Νέμο» (2003) σκηνοθεσία Άντριου Στάντον, Λι Ούνκριχ

Animation – Ο Μάρλιν και ο γιος του Νέμο, δύο τροπικά ψαράκια, ζουν σε μια ασφαλή γειτονιά του ωκεανού. Κάποια μέρα όμως, ο Νέμο ξεφεύγει από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του και εξερευνά την απέραντη θάλασσα, καταλήγοντας… στο ενυδρείο ενός οδοντιάτρου! Απελπισμένος ο Μάρλιν προσπαθεί να τον βρει, ξεκινώντας μια πραγματική οδύσσεια με δεκάδες εμπόδια και κινδύνους. Ευτυχώς γι’ αυτόν, στο δρόμο του θα γνωρίσει την Ντόρι, το πιο καλόκαρδο, αλλά και το πιο αφηρημένο ψάρι του πλανήτη, που θα τον πείσει ότι όλα γίνονται όπως τα θέλουμε εμείς, αρκεί να το πιστεύουμε πραγματικά…

Φωνές μεταγλώττισης: Θοδωρής Αθερίδης, Ντίνος Σούτης, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σωκράτης Ντούνης (Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Άλμπερτ Μπρουκς, Έλεν ΝτεΤζένερις, Αλεξάντερ Γκουλντ, Γουίλεμ Νταφόε, Τζέφρυ Ρας).

*Alpha, Τετάρτη 23/12, στις 22:00

«Η Ολοκαίνουργια… Καινή Διαθήκη!» (2015) σκηνοθεσία Ζακό Βαν Ντορμέλ

Κωμωδία – Σ αυτή τη σουρεαλιστική κωμωδία, ο Θεός είναι ένα υπαρκτό, καθημερινό πρόσωπο, σαν όλα τα άλλα και ζει στο Βέλγιο. Στη Γη, ωστόσο, ο Θεός δεν είναι τίποτα άλλο από ένας μικρόψυχος δειλός, αντιπαθής ακόμα και στην ίδια του την οικογένεια. Από την άλλη, η δεκάχρονη κόρη του Εά πλήττει αφόρητα και «πνίγεται» που είναι κλειδωμένη σ ένα μικρό διαμέρισμα, στις βαρετές Βρυξέλλες. Μέχρι που μια μέρα, η Εά επαναστατεί ενάντια στον πατέρα της, χακεύει τον υπολογιστή του και διαρρέει σε όλο τον κόσμο την ημερομηνία που πρόκειται ο καθένας να πεθάνει. Σύντομα, όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν με τις ημέρες, μήνες, χρόνια που τους έχουν απομείνει… Ο πολυβραβευμένος Βέλγος δημιουργός Ζακό Βαν Ντορμέλ επιστρέφει στην πατρίδα του γι αυτή τη σουρεαλιστική, μαύρη κωμωδία. Στο σύμπαν του αιρετικού σκηνοθέτη, όπου ο Θεός είναι υπαρκτό πρόσωπο και πατέρας μιας δεκάχρονης κόρης, η παιδικότητα και η ουσιαστική αγάπη βρίσκονται στο επίκεντρο.

Παίζουν: Πίλι Γκρόιν, Μπενουά Πελβούρντ, Κατρίν Ντενέβ, Γιολάντ Μορό, Φρανσουά Νταμιέν.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 23/12, στις 22:00

«Μια νύχτα στο μουσείο» (2006) σκηνοθεσία Σον Λέβι

Κωμωδία – Ο διαζευγμένος Λάρι προσλαμβάνεται ως νυχτοφύλακας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, για να ανακαλύψει ότι το βράδυ τα εκθέματα ζωντανεύουν εξαιτίας μιας μαγικής αιγυπτιακής πλάκας. Όταν η μαγεία, η οποία «ξυπνά» τα εκθέματα του μουσείου αρχίζει να εξασθενεί, ο Λάρι αποφασίζει να συγκεντρώσει τους αγαπημένους του φίλους, απ όλο το φάσμα της παγκόσμιας ιστορίας, και να τους οδηγήσει σε ένα αξέχαστο ταξίδι ως την άλλη άκρη του κόσμου! Θα καταφέρουν άραγε οι ήρωές μας να διασώσουν τη μαγική δύναμη, που τους χαρίζει ζωή, ή θα πρέπει να επιστρέψουν όλοι μαζί πίσω στη μονότονη καθημερινότητα, που είχαν ως εκθέματα;

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Κάρλα Γκουτζίνο, Ρόμπιν Γουίλιαμς.

*ΣΚΑΙ, Τετάρτη 23/12, στις 23:00

«Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς 

Περιπέτεια – Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη του 1926. Ένα μυστηριώδες πλάσμα σκορπάει την καταστροφή στους δρόμους της πόλης, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να αποκαλυφθεί η μυστική κοινότητα των μάγων στους μη μάγους. Μια ομάδα φανατικών, που είναι αποφασισμένοι να εξολοθρεύσουν τους μάγους, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, που επικρατεί. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, καταφθάνει στην πόλη ο Νιουτ Σκαμάντερ, ένας νεαρός Άγγλος μάγος, που έχει ως αποστολή του την έρευνα και τη διάσωση των μαγικών πλασμάτων

Παίζουν: Έντι Ρέντμεϊν, Κάθριν Γουότερστον, Άλισον Σουντόλ, Νταν Φόγκλερ, Έζρα Μίλερ, Σαμάνθα Μόρτον, Κόλιν Φάρελ, Ρον Πέρλμαν, Γιόν Βόιτ, Κάρμεν Ετζόγκο, Τζεν Μάρεϊ, Φέιθ Γουντ-Μπλαγκρόουβ, Ρόναν Ράφτερι, Τζος Κάουντερι.

*Star, Τετάρτη 23/12, στις 23:15

«Καλώς Ήρθατε στη Ζούγκλα» (2003) σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Κωμωδία – Η καινούρια αποστολή του Μπεκ, κυνηγού επικηρυγμένων, τον στέλνει στα βάθη του Αμαζονίου, στη μικρή πόλη Ελντοράντο. Εκεί θα διαπιστώσει ότι ο στόχος του δεν είναι κάποιος δραπέτης, όπως νόμιζε, αλλά ο γιος μιας γνωστής οικογένειας, που ψάχνει για χρυσάφι. Οι δυο τους θα συνεργαστούν στην αναζήτηση ενός χαμένου χρυσωρυχείου, προκαλώντας την οργή του αδίστακτου «άρχοντα» της πόλης…. Μια εκρηκτική περιπέτεια δράσης με πολύ χιούμορ, εξωτικές τοποθεσίες και αριστοτεχνικές σκηνές μάχης.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον (The Rock), Ροζάριο Ντόσον, Σον Γουίλιαμ Σκοτ,Κρίστοφερ Γουόκεν.

*Mega, Τετάρτη 23/12, στις 23:50

«Καλά Χριστούγεννα, Κύριε Λώρενς» (1982) σκηνοθεσία Ναγκίσα Όσιμα

Πολεμικό – Ιάβα, 1942. Μια σύγκρουση πολιτισμών, μια δοκιμασία για το ανθρώπινο πνεύμα. Ο Βρετανός λοχίας Τζον Λώρενς είναι αιχμάλωτος σ ένα γιαπωνέζικο στρατόπεδο συγκέντρωσης, το οποίο διοικείται από τον Γιονόϊ , έναν αυστηρό άντρα με αρχές, στα μάτια του οποίου οι φυλακισμένοι είναι δειλοί που προτίμησαν να παραδοθούν παρά να αυτοκτονήσουν. Ο Τζον Λώρενς αποτελεί αίνιγμα ανάμεσα στους συγκρατούμενους του καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να έχει ένα είδος επικοινωνίας με τους Ιάπωνες δεσμώτες του και μοιάζει ν αντιλαμβάνεται την κουλτούρα τους. Οι Ιάπωνες το γνωρίζουν και τον προκαλούν φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με το σύστημα αξιών τους. Οι συνθήκες δυσκολεύουν όταν φέρνουν αιχμάλωτο τον σκληρό, υπερήφανο και θαρραλέο Λοχαγό Τζακ Σέλιερς. Ο Λώρενς ξέρει πως οι φύλακες θα προσπαθήσουν να σπάσουν το ηθικό του Σέλιερς και θα κάνουν τα πάντα γι αυτό. Αυτό που θ  ακολουθήσει δεν είναι απλά μια μάχη για επιβίωση είναι κάτι πολύ περισσότερο. Ο Τζον Λώρενς γίνεται μάρτυρας της σύγκρουσης δύο διαφορετικών κοσμοθεωριών, αλλά και αυτής του συγκρατούμενού του Τζακ Σέλιερς με τον διοικητή Γιονόι.

Παίζουν: Ντέιβιντ Μπάουι, Τομ Κόντι, Ρουίτσι Σακαμότο, Τακέσι Κιτάνο, Τζακ Τόμσον.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 23/12, στις 00:00

«Ένας άγγελος για τα Χριστούγεννα» (2017) σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Γουόλς

Ρομαντική κομεντί – Η Ρέιτσελ Μπόστον είναι η Γκάμπι, ένας φύλακας άγγελος των ανθρώπων και τα φετινά Χριστούγεννα έρχεται στη γη με μια αποστολή, να βοηθήσει ώστε να αναβιώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια μικρή πόλη. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι θα γνωρίσει την αγάπη. Ένας εθελοντής πυροσβέστης έρχεται στο δρόμο της Γκάμπι και της δείχνει πως είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι από έναν άνθρωπο, συναισθήματα που τόσο καιρό θαύμαζε αλλά δεν είχε βιώσει ποτέ της..

Παίζουν: Ρέιτσελ Μπόστον, Πολ Γκριν, Μπο Μπρίτζες, Άλισον Χόσακ.

*Alpha, Τετάρτη 23/12, στις 00:00