Θετικοί πέντε ιερείς στην Κοζάνη – Ανησυχία για μεγάλη διασπορά

Φόβοι για μεγάλη διασπορά του κορονοϊού μετά από χειροτονία σε Μονή σε χωριό της Κοζάνης. Πέντε ιερείς βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Ιδιαίτερα ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στην Κοζάνη, όπου εντοπίστηκε ακόμα μία εστία υπερμετάδοσης μετά από χειροτονία σε Μονή.

Εκεί παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού καθώς βρέθηκε αρκετός κόσμος χωρίς να τηρεί τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, με τους πρώτους φόβους να επιβεβαιώνονται από τα πέντε κρούσματα που εντοπίστηκαν από τη χειροτονία που έγινε στο χωριό Εμπόριο Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, μετά τη χειροτονία διακόνου στην Ιερά Μονή Κοσμά του Αιτωλού στην Άρδασσα και σύμφωνα με όσα είπε και ο δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, πέντε στελέχη του κλήρου μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι ιερωμένοι της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι στην εκκλησιαστική εκδήλωση βρέθηκε πλήθος κόσμου, υπάρχει έντονη ανησυχία για εκτεταμένη διασπορά του κορονοϊού στους κατοίκους της κοινότητας και της πόλης.

news247