12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και αφού το βράδυ σε βρίσκει σπίτι, δες τις κινηματογραφικές επιλογές σου επί της οθόνης:

«Οι Ρυθμιστές -The Adjustment Bureau» (2011) σε σκηνοθεσία Τζορτζ Νόλφι

Επιστημονικής Φαντασίας – Ο Ντέιβιντ, ένας ικανότατος και πολλά υποσχόμενος, νέος πολιτικός, γνωρίζει τυχαία μια πανέμορφη μπαλαρίνα και την ερωτεύεται παράφορα. Τότε εμφανίζονται από το πουθενά κάποιοι μυστηριώδεις άντρες, οι οποίοι φαίνεται πως συνωμοτούν προκειμένου να τους κρατήσουν χώρια. Ο Ντέιβιντ μαθαίνει τελικά, πως οι άντρες αυτοί ονομάζονται «Ρυθμιστές» και είναι απεσταλμένοι της Μοίρας με αποστολή τους να εμποδίσουν, με κάθε τρόπο, τη σχέση μεταξύ των δύο νέων, καθώς κάτι τέτοιο θα ανέτρεπε τη ροή της Αμερικανικής Ιστορίας και όχι μόνο! Ο Ντέιβιντ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει πειθήνια το πεπρωμένο, που οι άλλοι έχουν προδιαγράψει για εκείνον ή αν θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή και θα ρισκάρει τα πάντα, αδιαφορώντας για το όποιο κόστος…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Έμιλι Μπλαντ, Λίζα Θόρεσον, Μάικλ Κέλι, Τέρενς Σταμπ, Τζον Σλέιτερι.

*Star, Παρασκευή 8/1, στις 21:00

«Η Ζηλιάρα» (1968) σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Κωμωδία – Μία παθολογική ζηλιάρα, η Ρένα Παντελιά, έχει κάνει δύσκολη τη ζωή στον άντρα της Αργύρη, ο οποίος τώρα κινδυνεύει να χάσει την υγεία του, ακόμα και τη δουλειά του. Η φαντασία της οργιάζει ασύστολα κι ανακαλύπτει παντού απιστίες. Σε μία από τις προσπάθειές της να τον τσακώσει μαζί με τη φίλη της Ζωζώ, συνειδητοποιεί τις υπερβολές της, αλλά η αγορά ενός μπέιμπι-ντολ από την Πιπίτσα, τηλεφωνήτρια της διαφημιστικής εταιρείας όπου εργάζεται ο Αργύρης, κάνει τη ζήλια της να ξαναφουντώσει. Το ζευγάρι βρίσκεται στα πρόθυρα του διαζυγίου. Όμως η Ρένα είναι έγκυος. Όλο το κλίμα και οι διαθέσεις της αλλάζουν, γεγονός που θα επανενώσει τους δύο συζύγους.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Γιώργο Κωνσταντίνου, Άννα Μαντζουράνη.

*Mega, Παρασκευή 8/1, στις 21:00

«Καζαντζάκης» (2017) σε σκηνοθεσία Γιάννης Σμαραγδής

Βιογραφία – Το θέμα της ταινίας είναι η πραγματική ιστορία του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα του 20ου αιώνα, Νίκου Καζαντζάκη και στηρίζεται πάνω στο έργο του Αναφορά στον Γκρέκο, το οποίο είναι η αυτοβιογραφία του. Είναι μια υπαρξιακή αναζήτηση του συγγραφέα ο οποίος ταξιδεύοντας σε όλο το κόσμο διεκδικεί βιωματικά να κατανοήσει τον Χριστό, τον Βούδα, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα, στην Κρητική Ματιά: «Η ζωή είναι ανήφορος και πρέπει να τον ανέβουμε με αξιοπρέπεια και ανδρεία.» Ανυποχώρητος στις αξίες του, αντιμετωπίζει με στωικότητα και αξιοπρέπεια τις διώξεις του, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει το έργο του, το οποίο υπερασπίζεται την ελευθερία του κάθε ανθρώπου, τις αξίες της ζωής και το Ελληνικό Φως. Η ζωή του Νίκου Καζαντζάκη είναι μια ιστορία αγάπης, πίστης και δύναμης ενός συγγραφέα που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τη βαρβαρότητα της εποχής του και να μείνει το έργο του αιώνιο. Το δημιουργικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη εμπνέει το σήμερα και ενεργοποιεί ευεργετικά το αύριο.

Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Νίκος Αθερίδης , Νίκος Καρδώνης.

*Ant1, Παρασκευή 8/1, στις 22:00

«Αθώα Κόλπα» (2017) σε σκηνοθεσία Αντρέι Γιακιμόφσκι

Δράμα – Ο 10χρονος Στέφεκ μεγαλώνει με τη μεγαλύτερη αδερφή του σε μια ήσυχη πολωνική κωμόπολη. Ένα καλοκαιρινό πρωινό θα δει στο σιδηροδρομικό σταθμό έναν καλοντυμένο άγνωστο για τον οποίο πιστεύει ότι είναι ο πατέρας του που τους εγκατέλειψε όταν ο ίδιος ήταν μωρό. Ο εξάχρονος Στέφεκ προκαλεί την τύχη. Πιστεύει ότι μια αλυσίδα γεγονότων που ενεργοποιεί ο ίδιος θα τον φέρουν πιο κοντά στον πατέρα του, που έχει παρατήσει τη μητέρα του. Η αδερφή του Έλκα, 17 χρόνων, τον βοηθά να μάθει πώς να «δωροδοκεί» τη μοίρα κάνοντας μικρές θυσίες. Τα κόλπα και οι συμπτώσεις φέρνουν σταδιακά τον πατέρα στην πόρτα της μητέρας, αλλά τα πράγματα ανατρέπονται. Απελπισμένος, ο Στέφεκ θα προκαλέσει την καλή του τύχη επιστρατεύοντας το πιο παρακινδυνευμένο απ όλα του τα κόλπα.

Παίζουν: Damian Ul(Stefek), Ewelina Walendziak(Elka), Tomasz Sapryk(Father of Stefek and Elka), Rafal Guzniczak(Jerzy).

*Βουλή, Παρασκευή 8/1, στις 22:00

«Επτάψυχη Σχέση» (2018) σε σκηνοθεσία Susan Gordanshekan

Δράμα – Πρόκειται για δύο ξένους που συναντώνται: η Mina, μια ιρανική γυναίκα που δεν είχε επιλέξει κανέναν για σύζυγό της από τις προτάσεις των γονέων της και o Kian, ένας Ιρανός χειρουργός, που μεγάλωσε στη Γερμανία και είναι απελπισμένος να βρει μια σύζυγο για να ολοκληρώσει τη ζωή του. Μια τέτοια συνάντηση οδήγησε σε ερωτική σχέση και στην συνέχεια σε γάμο. Μια ένωση που γίνεται δυσλειτουργική, έως ότου οι σύντροφοι αρχίσουν να διώχνουν τις φορτισμένες προσδοκίες τους ο ένας από τον άλλον, καθώς και εκείνες του κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

Παίζουν: Pegah Ferydoni, Hadi Khanjanpour, Henrike von Kuick.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 8/1, στις 22:00

«Ο Άνθρωπος του Νοέμβρη» (2014) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

 

Αστυνομική – Ο Πίτερ Ντέβερο, πρώην πράκτορας της CIA, καλείται να μπει ξανά στο παιχνίδι της διεθνούς κατασκοπίας, όταν μια προσωπική ιστορία από το παρελθόν αρχίζει τώρα να σκαρφαλώνει στην επικαιρότητα. Με το κωδικό όνομα «The November Man», η αποστολή του είναι να προστατεύσει την πολύτιμη μάρτυρα Άλις Φουρνιέ, η οποία αποτελεί πρόσωπο-κλειδί πίσω από μια συνωμοσία που τα πλοκάμια της φτάνουν πολλά χρόνια πίσω. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσει ότι αυτή η αποστολή είναι στο στόχαστρο ενός άλλου συναδέλφου της CIA. Οι υποψίες για την ύπαρξη «διπλού πράκτορα» μέσα στην υπηρεσία, τώρα αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά, την ίδια στιγμή που το άγριο κυνήγι γάτας και ποντικού κορυφώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια πολιτική ισορροπία.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Λιουκ Μπρέισι, Olga Kurylenko, Ελίζα Τέιλορ, Γουίλ Πάτον.

*Open, Παρασκευή 8/1, στις 22:00

«Ο Θησαυρός του Μακαρίτη» (1959) σε σκηνοθεσία Νίκος Τσιφόρος

Κωμωδία – Η Θεώνη, μια πονηρή λαϊκή γυναίκα, μένει με την ανιψιά της σε ένα πολύ παλιό σπίτι, και έχουν διαθέσιμα προς ενοικίαση ορισμένα δωμάτια. Τα δωμάτια παραμένουν ξενοίκιαστα, με εξαίρεση ένα το οποίο ενοικιάζεται από μια τραγουδίστρια, τη Ντόλι Ρόζα, με αρκετά χαμηλό ενοίκιο. Στην προσπάθειά τους να βρούν τρόπο να προσελκύσουν ενοικιαστές, σκαρώνουν ένα σχέδιο. Η Θεώνη πουλάει σε ένα βιβλιοπωλείο ορισμένα βιβλία του μακαρίτη του άντρα της, στα οποία όμως πρώτα τοποθετεί αντίγραφα από ένα ψεύτικο γράμμα, στο οποίο λέει ότι υπάρχει θησαυρός στο Κ. Τα βιβλία πωλούνται και σύντομα το σπίτι γεμίζει από επίδοξους θησαυροθήρες.

Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου(Θεώνη) , Βασίλης Αυλωνίτης , Νίκος Ρίζος , Ξένια Καλογεροπούλου , Γιώργος Λευτεριώτης , Στέφανος Ληναίος.

*Alpha, Παρασκευή 8/1, στις 23:00

«Γέννηση» (2004) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Γκλέιζερ

Δράμα – Ένας νεαρός καταρρέει και πεθαίνει την ώρα που κάνει τζόκινγκ στο πάρκο. Την ίδια στιγμή, ένα μωρό γεννιέται. Μήπως το τέλος του ενός ανθρώπου έχει σχέση με την αρχή της ζωής του άλλου; Αρκετά χρόνια μετά το θάνατο του άντρα της, η Άννα πιστεύει ότι έχει αρχίσει να ξεπερνά τον χαμό του. Ερωτεύεται τον Τζόσεφ και μαζί καταστρώνουν τα πλάνα τους για ένα νέο ξεκίνημα. Τη βραδιά των γενεθλίων της μητέρας της και λίγο πριν η Άννα ανακοινώσει την πρόθεσή της να παντρευτεί τον Τζόσεφ, δέχεται μια περίεργη επίσκεψη. Ένα δεκάχρονο αγόρι μπαίνει στο σπίτι και της ανακοινώνει πως δεν πρέπει να γίνει ο γάμος γιατί εκείνο είναι ο (νεκρός) σύζυγός της. Η Άννα αντιμετωπίζει αρχικά το θέμα σαν ένα μακάβριο αστείο, όμως όσο ο νεαρός αναφέρει πρόσωπα και περιστατικά που δεν θα μπορούσε να γνωρίζει κανένας, τότε εκείνη αρχίζει να αμφιταλαντεύεται.

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Κάμερον Μπράιτ, Ντάνι Χιούστον, Λορίν Μπακόλ, Αν Χες.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 8/1, στις 23:00

«Απρόσκλητος Επισκέπτης» (2013) σε σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Δράσης – Ο Φιλ Μπρόκερ, πρώην αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών, έχει πρόσφατα χάσει τη γυναίκα του και μετακομίζει, μαζί με τη 10χρονη κόρη του, σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη. Έχοντας κρατήσει κρυφή την προηγούμενη ταυτότητά του από τους νέους του γείτονες, ο Φιλ είναι αποφασισμένος να κάνει εκεί μια καινούρια αρχή. Ένα τυχαίο γεγονός όμως θα τον κάνει στόχο του Γκάτορ, ενός μεγαλέμπορου ναρκωτικών… Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ο οποίος αρχικά ήθελε να πρωταγωνιστεί αλλά τελικά έδωσε τον ρόλο στον Tζέισον Στέιθαμ.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζέιμς Φράνκο, Γουϊνόνα Ράιντερ, Κέιτ Μπόσγουορθ, Ιζαμπέλα Βίντοβιτς.

*Star, Παρασκευή 8/1, στις 23:15

«Το Νησί Του Φόβου» (2015) σε σκηνοθεσία Σέιν Νταξ Τέιλορ

Θρίλερ – Ένα ζευγάρι που ψάχνει τρόπο να αναθερμάνει τη σχέση του, αποφασίζει να κάνει διακοπές σε ένα απομονωμένο νησί στις Μπαχάμες. Το ονειρικό τοπίο όμως, σύντομα θα δώσει τη θέση του στον εφιάλτη, όταν βρεθούν στο στόχαστρο μιας ομάδας σύγχρονων πειρατών, οι οποίοι θα διεκδικήσουν με άγριο τρόπο να κλέψουν την ταυτότητα, αλλά και την ίδια τους τη ζωή. Η ταινία είναι εμπνευσμένη από πραγματικό γεγονός.

Παίζουν: Ντομινίκ Πουρσέλ, Λουκ Μάμπλι, Στίβεν Λανγκ, Μαρί Αυγερόπουλος.

*Open, Παρασκευή 8/1, στις 00:30

«Johnny English» (2003) σε σκηνοθεσία Πίτερ Χάουιτ

Κωμωδία – Ξεκαρδιστική παρωδία των ταινιών τύπου Τζέιμς Μποντ με πρωταγωνιστή τον Ρόουαν Άτκινσον. Ο Johnny English αν και είναι πράκτορας των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών στην πραγματικότητα είναι αδρανής και ασήμαντος, κρυμμένος πίσω από δουλειά γραφείου.Οταν έπειτα από δικές του απίθανες γκάφες, σκοτώνονται όλοι οι πράκτορες της υπηρεσίας, αναγκαστικά είναι εκείνος, που αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση κλοπής των διαμαντιών του Βασιλικού Στέμματος! Βοηθοί του, ο νεαρός συνεργάτης της του, Bough, και η πρακτορας της Interpol, Λόρνα Κάμπελ.Τα σχέδια όμως του Γαλλου κακοποιού Pascal Sauvage, είναι πολύ πιο φιλόδοξα από μια απλή ληστεία…

Παίζουν: Τζον Μάλκοβιτς, Ρόουαν Άτκινσον, Μπεν Μίλερ, Νάταλι Ιμπρούγκλια.

*Ant1, Παρασκευή 8/1, στις 00:30

«Star Trek» (2009) σε σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Άμπραμς

Επιστημονικής Φαντασίας – Ο Κιρκ είναι ένας τολμηρός και ριψοκίνδυνος νέος που αναζητά σκοπό στη ζωή του. Ο Σποκ, που είναι κατά το ήμισυ γήινης καταγωγής, μεγαλώνει στον πλανήτη Βούλκαν και είναι ο πρώτος του είδους του που γίνεται δεκτός στην Ακαδημία Στάρφλιτ. Ο Κιρκ και ο Σποκ είναι ανάμεσα στους επίλεκτους που θα στελεχώσουν το πλήρωμα του πιο προηγμένου διαστημόπλοιου, του USS Έντερπραϊς.

Παίζουν:  Κρις Πάιν, Ζάκαρι Κουίντο, Σάιμον Πεγκ, Έρικ Μπάνα, Γουινόνα Ράιντερ, κ.ά.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 8/1, στις 00:30