Τι να πίνετε για να έχετε νεότερη επιδερμίδα

8 ροφήματα και ποτά -εκτός από το νερό- που βελτιώνουν άμεσα την εικόνα του προσώπου σας

Ξεχάστε φανταχτερές κρέμες και πανάκριβους ορούς. Αυτές οι πόσιμες επιλογές είναι εγγυημένες από τους δερματολόγους επειδή βοηθούν στην καταπολέμηση της γήρανσης της επιδερμίδας, προωθούν την ενυδάτωση και επαναφέρουν τη χαμένη φωτεινότητα στο πρόσωπό σας. Χωρίς να αμελείτε την κατανάλωση έως και 8 ποτηριών νερού, βάλτε στο ημερήσιο πρόγραμμά σας και αυτά τα 8 ροφήματα:

-Αποτοξινωτικός χυμός με kale: Οι celebrities ανά την υφήλιο αγαπούν αυτόν τον πράσινο χυμό, επειδή περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης Α, η οποία βοηθά στην κυτταρική αναδόμηση του δέρματος και επιτυγχάνει άμεση σύσφιξη των ιστών, ενώ η υψηλή παρουσία βιταμίνης C και μετάλλων, προάγουν την φυσική λάμψη και την υγεία του προσώπου.

-Γάλα σόγιας: Περιέχει ισοφλαβόνες, οι οποίες συμβάλλουν στην προστασία του κολλαγόνου του δέρματός σας και αποτρέπουν τις ρυτίδες.

-Πράσινο τσάι: Μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, η οποία προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία, μειώνοντας παράλληλα τις φλεγμονές της επιδερμίδας του προσώπου.

-Χυμός ροδιού: Αυτός ο σούπερ καρπός περιέχει πάνω από δύο φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι και θεωρείται από τους επιστήμονες ως η πλέον αποτελεσματική λύση για μείωση των λεπτών ρυτίδων έκφρασης, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει τον τόνο του δέρματος.

-Χυμός καρότου: Περιέχει υψηλά φορτία βήτα-καροτίνης, που ενισχύει τη φυσική λάμψη του δέρματός σας. Μόλις μπει στο στομάχι σας, αυτό το απαραίτητο αντιοξειδωτικό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α (ρετινόλη), γεγονός που βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης της επιδερμίδας.

-Τσάι Matcha: Ένα βότανο με δεκαπλάσια παρουσία αντιοξειδωτικών συγκριτικά με το πράσινο τσάι, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά ότι προστατεύει την επιδερμίδα από τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο (βλέπε μελάνωμα).

-Γάλα αμυγδάλου: Περιέχει βιταμίνη Ε, η οποία βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες, καθώς και βιταμίνες Β2 και Β3, που βοηθούν στην ενυδάτωση και την ομαλή μικροκυκλοφορία του ευαίσθητου δέρματος.

-Κόκκινο κρασί: Περιέχει προανθοκυανιδίνες (τα φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα κουκούτσια και στον φλοιό των κόκκινων σταφυλιών), τα οποία βοηθούν στην πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων, των ρυτίδων και πιθανώς του καρκίνου του δέρματος.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ