12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Οι Ευχούληδες» (2016) σκηνοθεσία Μάικ Μίτσελ, Γουόλτ Ντορν 

Animation – Οι υπερβολικά αισιόδοξοι Ευχολύληδες ζουν σε έναν πολύχρωμο, φανταστικό κόσμο, όπου διαρκώς χορεύουν και τραγουδούν και κινδυνεύουν από τους κωμικά απαισιόδοξους Μπέργκεν, που είναι ευχαριστημένοι μόνο όταν κυνηγούν τους Ευχούληδες! Μετά μια ακόμη εισβολή των Μπέργκεν στο χωριό των Ευχούληδων, η Πόπη, ο πιο χαρούμενος Ευχούλης, που γεννήθηκε ποτέ και ο γκρινιάρης Κλωνάρης, ξεκινούν ένα ταξίδι με στόχο τη διάσωση των φίλων τους. Η αποστολή τους είναι γεμάτη περιπέτεια και ανατροπές, καθώς οι δύο αταίριαστοι σύντροφοι προσπαθούν στην πραγματικότητα να ανεχθούν ο ένας τον άλλον, ώστε να καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους. Μέσα από την αναγκαστική συνεργασία τους θα μάθουν πολλά για την αναζήτηση της ευτυχίας, όπως και το τι μπορεί να κάνουν κάποιοι για να την αποκτήσουν.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

*Star, Σάββατο 9/1 στις 21:00

«Χτυποκάρδια στο Θρανίο» (1963) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελάριος

Αισθηματική – Μια μαθήτρια γυμνασίου (Αλίκη Βουγιουκλάκη) ερωτεύεται ένα γιατρό (Δημήτρης Παπαμιχαήλ). Πηγαίνουν στην Πόλη για το γαμήλιο ταξίδι αλλά, όταν επιστρέφουν, εκείνη νοσταλγεί το σχολείο της και αποφασίζει να επιστρέψει στα θρανία χωρίς να το γνωρίζει ο σύζυγός της. Επειδή δυσκολεύεται με τα μαθήματα, τη βοηθάει ένας καθηγητής (Γιώργος Κωνσταντίνου). Η συχνή απουσία της από το σπίτι εγείρει τις υποψίες του άνδρα της πως τον απατά. Όταν όμως ο σύζυγος καλείται ως κηδεμόνας της γυναίκας του στο σχολείο, καταλαβαίνει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Παίζουν: Βουγιουκλάκη Αλίκη, Παπαμιχαήλ Δημήτρης, Παπαγιανόπουλος Διονύσης, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Κωνσταντινου Γιωργος, Πάνου Καίτη, Γαρμπή Τζόλη, Μορίδης Θεόδωρος, Λαμπροπούλου Καίτη, Νικολαΐδου Δέσποινα.

*Ant1, Σάββατο 9/1 στις 21:00

«Η Μαγεμένη» (2007) σκηνοθεσία Κέβιν Λίμα

Ρομαντική κομεντί – Η πανέμορφη πριγκίπισσα Ζιζέλ ετοιμάζεται να παντρευτεί τον άντρα των ονείρων της. Δε γνωρίζει όμως, ότι η σατανική και φθονερή βασίλισσα Ναρίσσα έχει άλλα σχέδια στο μυαλό της. Θα εξορίσει την πριγκίπισσα από το μαγικό βασίλειο και θα τη στείλει στην… πολύβουη και πεζή πραγματικότητα του σύγχρονου Μανχάταν. Σαστισμένη μέσα σε αυτό το καινούριο και παράξενο περιβάλλον, που δεν θυμίζει σε τίποτα τον χαμένο πια παράδεισό της, η Ζιζέλ περιφέρεται άσκοπα αναζητώντας απεγνωσμένα λίγη μαγεία και αστερόσκονη. Όταν αυτή η μαγεία εμφανιστεί μέσω του… έρωτα στο πρόσωπο ενός γοητευτικού δικηγόρου, αναπόφευκτα στο μυαλό της έρχεται ο άντρας των ονείρων της στο μακρινό βασίλειο, που τόσο άδικα έχασε. Πόσο εφικτό τής είναι όμως να τυλίξει με τη μαγεία του έρωτα έναν υπερδραστήριο δικηγόρο, που δεν μπορεί να δει πέρα από τα όρια της καθημερινότητάς του και της καριέρας του;

Παίζουν: Έιμι Άνταμς, Πάτρικ Ντέμσεϊ, Τίμοθι Σπολ.

*Alpha, Σάββατο 9/1 στις 22:00

«The Impossible» (2012) σκηνοθεσία Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

Δράμα – Η Μαρία, ο Χένρι και τα τρία τους ανήλικα παιδιά, φτάνουν στην Ταϊλάνδη για να απολαύσουν τις χειμερινές τους διακοπές, αναζητώντας λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς και ηρεμίας στον τροπικό παράδεισο με τις εξωτικές παραλίες. Την ημέρα της 26ης Δεκεμβρίου και ενώ η οικογένεια απολαμβάνει ένα ηλιόλουστο πρωινό ακριβώς δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου τους, ένας τρομακτικός θόρυβος αναδύεται από τα έγκατα της γης και διαταράσσει την ηρεμία τους. Δευτερόλεπτα αργότερα, ένας γιγαντιαίος υδάτινος τοίχος θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του, θα χωρίσει τα μέλη της οικογένειας δημιουργώντας έναν Γολγοθά για χιλιάδες ανυποψίαστων ανθρώπων!

Παίζουν: Ναόμι Γουάτς, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Τομ Χόλαντ, Τζέραλντιν Τσάπλιν.

*Star, Σάββατο 9/1 στις 22:50

«Μεταίχμιο» (1994) σκηνοθεσία Πάνος Καρκανεβάτος

Ψυχολογικό δράμα – Δύο αδέρφια, ο Στέλιος και ο Γιάννης, μεγαλώνουν σ ένα χωριό ορυχείων. Ο τόπος σκουριά και πέτρα, δονείται από υπόγειες εκρήξεις. Ο πατέρας, εργάτης στις στοές. Η μάνα έχει πεθάνει. Ο μεγάλος, ο Στέλιος, ανεξάρτητος, ενστικτώδης, παρορμητικός. Δεν τον χωρά ο τόπος. Φεύγει. Αργότερα λιποτακτεί από το στρατό, χάνεται στα νερά της λίμνης, πάνω στα σύνορα. Θεωρείται νεκρός. Ο μικρός, ο Γιάννης, εξαρτημένος από τον μεγάλο, φοβισμένος. Καταλήγει αρχιφύλακας στην αστυνομία, στην πόλη, «κρυμμένος» κάτω από τη στολή. Ανύπαρκτος.

Παίζουν: Παίζουν: Άρης Λεμπεσόπουλος, Χρήστος Καλαβρούζος, Σταύρος Ζαλμάς, Τάκης Μόσχος, Μαρία Κυριάκη, Ντίνος Καρύδης, Γιώργος Μωρογιάννης, Χάρης Γρηγορόπουλος, Έφη Δρόσου, Μπάμπης Τίγγας, Γιάννης Στάθης, Δημήτρης Κολοβός, Γιάννης Κοντραφούρης, Νίκος Κοντογιάννης, Μαρία Ζορμπά.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 9/1 στις 23:00

«Δίψα για Ζωή» (2016) σκηνοθεσία Lorenzo Gabriele

Δράμα – Η Λιζά, μητέρα του 11χρονου Τομά και ενός νεογέννητου κοριτσιού, βυθίζεται σιγά-σιγά στον αλκοολισμό. Αγαπά τα παιδιά της, αλλά το ταμπού γύρω από την ασθένεια καταστρέφει την οικογένειά της. Ο άντρας της, ο Βενσάν, είναι απασχολημένος με την καριέρα του και υποτιμά τη σοβαρότητα της κατάστασης, αποφεύγοντας απλώς το ζήτημα. Ο Τομά φροντίζει μόνος την αδερφή του, ενώ η μητέρα του ενδιαφέρεται μόνο για τον εθισμό της. Πώς θα αντιμετωπίσει ο Τομά, που ως τώρα μεγάλωνε σε μια αγαπημένη οικογένεια, αυτά τα προβλήματα των ενηλίκων; Και πώς η Λιζά θα πάρει τη ζωή της στα χέρια της και θα βρει τη δύναμη να αντιμετωπίσει την ασθένειά της;

Παίζουν: Claire Keim, Grégory Montel, Helie Thonnat.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 9/1 στις 23:00

«Η Γη και η Σκιά» (2015) σκηνοθεσία César Augusto Acevedo

Δράμα – Ενας ηλικιωμένος εργάτης επιστρέφει στο σπίτι του ύστερα από πολλά χρόνια, προκειμένου να βρεθεί δίπλα στον άρρωστο γιο του. Εκεί θα συναντήσει την πρώην γυναίκα του που παραμένει ο αρχηγός της οικογένειας και θα γνωρίσει για πρώτη φορά τη νύφη και τον εγγονό του. Τίποτα δεν είναι ίδιο από την εποχή που τους εγκατέλειψε αναζητώντας μια νέα αρχή στην πόλη, καθώς η δουλειά στα χωράφια γίνεται πλέον υπό την πίεση των αδίστακτων γαιοκτημόνων με τους εργάτες να βρίσκονται συνεχώς σε κατάστασης εξέγερσης, ενώ το τοπίο γύρω από το σπίτι του μοιάζει πλέον με έναν έρημο τόπο που ζωντανεύει μόνο όταν οι στάχτες από τις καύσεις των ζαχαροκάλαμων πέφτουν από τον ουρανό κάθε τόσο σαν μια βροχή έτοιμη να καλύψει τα πάντα με θάνατο.

Παίζουν: Haimer Leal(Alfonso), Hilda Ruiz(Alicia), Edison Raigosa(Geraldo), Marleyda Soto(Esperanza), Jose Felipe Cardenas(Manuel).

*Βουλή, Σάββατο 9/1 στις 23:00

«Άπιστη» (2002) σκηνοθεσία Άντριαν Λιν

Δράμα – Μια τριανταπεντάχρονη παντρεμένη γυναίκα, η Κόνι Σάμνερ, ζει τον ευτυχισμένο γάμο της μέχρι που θα βρεθεί στο δρόμο της ένας άγνωστος γοητευτικός άντρας. Ένας απρόσμενος και θυελλώδης δεσμός με τον όμορφο και αρκετά νεότερό της άντρα θα τινάξει στον αέρα τη σχέση της με τον σύζυγό της Έντουαρντ.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Όλιβιε Μαρτίνεζ.

*Open, Σάββατο 9/1 στις 23:00

«Θα Κλέψω τη Νύφη» (2008) σκηνοθεσία Πολ Γουέιλαντ

Κομεντί – Ο Τομ, επιτυχημένος και σέξι, αποδέχεται διστακτικά να γίνει “ο κύριος επί των τιμών” στο γάμο της κολλητής του Χάνα με έναν Σκοτσέζο. Μόνο που ενώ μέχρι τώρα ο Τομ είχε όποια γυναίκα ήθελε, διαπιστώνει ότι η Χάνα είναι η πραγματική του αγάπη. Το ταξίδι στη Σκοτία, όπου θα γίνει ο γάμος, θα ξεδιαλύνει τα πάντα.

Παίζουν: Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Μισέλ Μόναγκαν, Κέβιν ΜακΚιντ.

*Μακεδονία, Σάββατο 9/1 στις 23:00

«Το Αγόρι της Διπλανής Πόρτας» (2015) σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Θρίλερ – Η Κλερ, δασκάλα γυμνασίου, έχει μόλις χωρίσει από τον άπιστο άντρα της. Όταν ένα όμορφο και χαρισματικό 19χρονο αγόρι, ο Νόα, μετακομίζει στο διπλανό διαμέρισμα,  η Κλερ, σε μια στιγμή αδυναμίας, υποκύπτει στην ερωτική της επιθυμία για εκείνον και περνούν μια νύχτα πάθους μαζί. Όταν εκείνη καταλαβαίνει το λάθος της και επιχειρεί να τερματίσει τη σχέση τους, ο Νόα οδηγείται σε μια επικίνδυνη, βίαιη εμμονή, σπρώχνοντάς την Κλερ εκτός ορίων…

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Τζον Κόρμπετ, Ράιαν Γκούζμαν, Ίαν Νέλσον.

*Ant1, Σάββατο 9/1 στις 23:30

«Το Τραίνο των Μαχητών» (2016) σκηνοθεσία Ντινγκ Σενγκ 

Δράσης – Στην Κίνα του 1941, όπου η χώρα βρίσκεται υπό ιαπωνική κατοχή, ο Μα Γιουάν αναγκάζεται να δουλεύει σκληρά στην κατασκευή σιδηροδρόμων που μεταφέρουν τον οπλισμό των ιαπώνων στα ενδότερα της χώρας. Σύντομα, αποφασίζει μαζί με μια ετερόκλητη ομάδα επαναστατών να παγιδεύσουν ένα στρατιωτικό τρένο που μεταφέρει βαρύ οπλισμό. Το περίτεχνο σχέδιο δράσης είναι δουλεμένο με κάθε λεπτομέρεια και η μικρή ομάδα δράσης έτοιμη να αντιμετωπίσει έναν ολόκληρο στρατό. Όταν όμως διαπιστώνουν τελευταία στιγμή, ότι το τρένο είναι στην πραγματικότητα γεμάτο με προμήθειες τροφίμων που θα μπορούσαν να θρέψουν όλους τους πεινασμένους συμπολίτες τους που λιμοκτονούν, τα πράγματα θα πάρουν μιαν άλλη αναπάντεχη τροπή… Ανατρεπτική πλοκή, θεαματική δράση, χιούμορ και πολεμικές χορογραφίες που κόβουν την ανάσα από τον αειθαλή μάστερ του είδους, Τζάκι Τσαν. Σε έναν από τους ρόλους των επαναστατών συναντάμε και τον γιο του, Τζέσι Τσαν.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Χουάνγκ Ζι Τάο, Τζέισι Χαν, Γουάνγκ Κάι, Γουάνγκ Τα Λου

*Alpha, Σάββατο 9/1 στις 00:15

«Θανάσιμη Εξαπάτηση» (2019) σκηνοθεσία Ρεμπέκα ΜακΚέντρι 

Θρίλερ – Μετά το θάνατο της μητέρας της, το μόνο που μπορεί να κάνει τη Σαμάνθα να νιώσει καλύτερα είναι η σκέψη του παιδιού που περιμένει, και η ανακάλυψη ότι έχει μια γιαγιά εν ζωή, την Κολίν. Η Κολίν μπαίνει γρήγορα στη ζωή της Σαμάνθα και του συζύγου της, παρά τις αμφιβολίες του. Σύντομα όμως το σκοτεινό παρελθόν της Κολίν θα βγει στο φως και η Σαμάνθα θα πρέπει να αγωνιστεί για να σώσει τη ζωή της και την οικογένειά της.

Παίζουν: Ρόμπιν Ράικερ, Μπρουκ Νιούτον, Μάθιου Λόρενς, Τζέικομπ Γιανγκ.

*ΣΚΑΙ, Σάββατο 9/1 στις 00:30