Καστοριά – Aρκούδες ανενόχλητες μέσα στις αυλές σπιτιών

Νέο video που καταγράφηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου, αποδεικνύει ότι το πρόβλημα με τις αρκούδες όχι μόνο συνεχίζει να υφίσταται αλλά ολοένα και μεγαλώνει. Ομοίως αυξάνεται και ο κίνδυνος για τους κατοίκους των οικιών στην περιοχή Πέτρα της Καστοριάς, αλλά οι κάθε λογής ανευθυνουπεύθυνοι φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται τις βαρύτατες ευθύνες που τους βαραίνουν, όσο κι αν οι ίδιοι καμώνονται ότι προστατεύονται από ηλίθιες δικαιολογίες και προσχηματικά άλλοθι.

Γιατί όταν έχεις οριστεί αρμόδιος ή υπεύθυνος για το ζήτημα των αρκούδων, δύο μόνο δρόμους έχεις διαθέσιμους: ή κάνεις αυτά που πρέπει, ή παραιτείσαι και δεν αναλαμβάνεις αυτή την ευθύνη δηλώνοντας το επίσημα και με κάθε τρόπο ότι από τη στιγμή που δεν δύνασαι να ανταπεξέλθεις στο έργο που έχεις αναλάβει…την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια και ανοίγεις το δρόμο να έρθει ο ικανός για να σε αντικαταστήσει.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται μάλλον όλλοι αυτοί οι κύριοι, είναι ότι η ερευνητική διαδικασία έχει ξεκινήσει και κατατίθενται καθε λίγο και λιγάκι σωρεία στοιχείων και καταθέσεων που μάλλον αν τις γνώριζαν, δεν θα κοιμόντουσαν και τόσο…ήσυχοι.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι στα «κάγκελα» εδώ και καιρό μιας και ζουν με το φόβο των αρκούδων που μπαινοβγαίνουν στις αυλές των σπιτιών τους σαν να είναι ζωολογικός κήπος. Και αναρωτιούνται, τι μπορεί να γίνει όταν μωρά παιδιά ποηυ παίζουν στις αυλές των σπιτιών, ή ηλικιωμένοι που επιστρέφουν από την πόλη στο σπίτι τους, βρεθούν «φάτσα κάρτα» με μία από τις τέσσερις αρκούδες που είναι γνωστό σε όλους ότι έχουν εγκατασταθεί στην συγκεκριμένη περιοχή. Πόσο κινδυνεύουν ποδηλάτες και περιπατητές της περιοχής από αυτά τα ζώα που περιφέρονται στους δρόμους αυτούς σαν να πρόκειται για τις κορυφές του Γράμμου.

Η δικαιοσύνη μπορεί να κινείται πολλές φορές με αργούς ρυθμούς για να «δέσει» κάθε υπόθεση, αλλά στο τέλος ο πέλεκυς είναι οδυνηρός.

Γιατί σύμφωνα με τον Πλάτωνα «Οι πολιτείες ευτυχούν όταν οι άδικοι τιμωρούνται»

oladeka