13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή και τι καλύτερο από το να δώσεις ένα τέλος στην εβδομάδα στον καναπέ σου απολαμβάνοντας μια καλή ταινία στην μικρή σου οθόνη.

«Baby Driver» (2017) σκηνοθεσία Έντγκαρ Ράιτ

Περιπέτεια – Γενικά είναι καλό παιδί, αλλά διάολος πίσω από το τιμόνι. Αυτός είναι ο Baby (Άνσελ Έλγκορτ), ένας πιτσιρικάς άσος στην οδήγηση  ειδικός στο να φυγαδεύει ληστές αμέσως μετά τα προγραμματισμένα χτυπήματά τους σε τράπεζες. Χρησιμοποιεί συνεχώς ακουστικά, ακούγοντας παλιά ροκ και σόουλ τραγούδια και σχεδιάζει κάθε απόδραση με βάση τον ρυθμό των τραγουδιών που τρυπώνουν στα αυτιά του. Η δράση “χορογραφείται” πάνω σε αυτά.O Baby δουλεύει για τον Ντοκ (Κέβιν Σπέισι), τον αρχηγό μιας συμμορίας που ληστεύει τράπεζες και αποτελείται από τον πρώην χρηματιστή και νυν εγκληματία Μπάντι (Τζον Χαμ), τη νεαρή, σκανδαλώδη σύντροφό του, Ντάρλινγκ (Έιζα Γκονζάλες) και τον αυθόρμητο, εκρηκτικό Μπατς (Τζέιμι Φοξ), που είναι επιφυλακτικός απέναντι στην αλλόκοτη στάση του νεαρού οδηγού. Όταν όμως ο Baby ερωτεύεται την Ντέμπορα (Λίλι Τζέιμς) μια γλυκιά σερβιτόρα, όλα αλλάζουν ξαφνικά…

Παίζουν: Άνσελ Έλγκορτ, Κέβιν Σπέισι, Τζον Χαμ, Λίλι Τζέιμς,Τζέιμι Φοξ, Έιζα Γκονζάλες.

*Mega, Κυριακή 10/1, στις 21:00

«Για Ποιον Χτυπά η Κουδούνα» (1968) σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Κωμωδία – Ο εργοστασιάρχης Απόστολος Λαμπιρίκος είναι πνιγμένος στα χρέη. Όλοι του ζητούσαν δανεικά, αλλά κανείς δεν του τα επέστρεφε. Απ αυτή τη δύσκολη θέση έρχεται να τον βγάλει ο υπάλληλός του, Κώστας, με ένα τέχνασμα. Ο Κώστας προτείνει στο αφεντικό του να… «αυτοκτονήσει». Ο Λαμπιρίκος, με μια μεγάλη πέτρα δεμένη στο λαιμό του, δήθεν πέφτει στη θάλασσα και για του λόγου το αληθές ο Κώστας τον βγάζει και μια φωτογραφία. Συνεργοί τους στην απάτη, η γυναίκα του Απόστολου Φλώρα και η κόρη του Αλίκη. Ο Κώστας κλείνει το αφεντικό του σε μια παράγκα στην αυλή του σπιτιού του, απ όπου εκείνος βγαίνει μόνο με το συνθηματικό χτύπημα μιας κουδούνας. Ο υποτιθέμενος θάνατος του Λαμπιρίκου γίνεται πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και οι πιστωτές σταματούν να τον πιέζουν, οι χρεώστες πληρώνουν και οι παραγγελίες πηγαίνουν πολύ καλύτερα. Τελικά, η «υποδηματοποιία Λαμπιρίκου» σώζεται. Τα πράγματα περιπλέκονται, όμως, όταν ένας από τους προμηθευτές ζητάει να παντρευτεί τη χήρα Λαμπιρίκου, αλλά ο παμπόνηρος Κώστας «ανασταίνει» τον Τόλη και κερδίζει την Αλίκη, για χάρη της οποίας άλλωστε έκανε όσα έκανε.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Νόρα Βαλσάμη, Άννα Παϊτατζή, Περικλής Χριστοφορίδης, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Χρήστος Δοξαράς.

*Star, Κυριακή 10/1, στις 21:00

«Mamma mia! Here we Go Again» (2018) σκηνοθεσία Ολ Πάρκερ

Μιούζικαλ – Η Σόφι, έχοντας χάσει τη μητέρα της Ντόνα ένα χρόνο πριν, ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το ξενοδοχείο της στο ελληνικό νησί Καλοκαίρι. Δίπλα της, όμως, βρίσκονται μόνο ο Σαμ, ο ένας από τους τρεις πατεράδες της, και η Ρόζι με την Τάνια, οι πιστές φίλες της Ντόνα.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Λίλι Τζέιμς, Αμάντα Σέιφριντ, Κόλιν Φερθ, Σερ.

*Ant1, Κυριακή 10/1, στις 21:00

«Ρόμποκοπ 3» (1993) σκηνοθεσία Φρεντ Ντέκερ

Φαντασίας – Ο μοναδικός αστυνόμος -ρομπότ παίρνει το μέρος των αδικημένων πολιτών σε μια διεφθαρμένη κοινωνία του μέλλοντος επιβάλλοντας την τάξη με τον δικό του μοναδικό τρόπο όταν μια εταιρεία σχεδιάζει να εκκενώσει μία από τις καλύτερες περιοχές της πόλης και να κτίσει έναν γυάλινο πύργο. Για να πετύχουν τον σκοπό τους τα αφεντικά της εταιρείας δε διστάζουν να δολοφονήσουν τους κατοίκους που αντιστέκονται στα σχέδια τους. Μοναδική ελπίδα, ο Ρόμποκοπ…Ο Ρομποκόπ θα είναι ο μόνος που θα βοηθήσει τους κατοίκους στον αγώνα τους εναντίον της κτηματομεσιτικής εταιρίας που θέλει να τους διώξει από τα σπίτια τους.

Παίζουν: Ρόμπερτ Μπερκ, Νάνσι Άλεν, Ριπ Τορν.

*Open, Κυριακή 10/1, στις 21:00

«Toy Story» (1995) σκηνοθεσία Τζον Λάσετερ

Animation – Ο σερίφης Γούντι, είναι ο αρχηγός των παιχνιδιών του μικρού Άντι και έχει κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανος για τη ξεχωριστή του θέση. Τα πράγματα όμως θα αλλάξουν στα τελευταία γενέθλια του Άντι, όταν στη συλλογή του προστεθεί ένας διαστημικός κούκλος, ο αστροναύτης Μπαζ. Πολύ σύντομα, ο Γούντι αισθάνεται ότι τα προνόμιά του απειλούνται, αφού ο Μπαζ γίνεται το αγαπημένο παιχνίδι του Άντι και η αποκλειστική επιλογή του. Προτού η απογοήτευση και η ζήλια καταστρέψουν τη σχέση του με όλους, ο σερίφης Γούντι πρέπει άμεσα να βρει τρόπο να ξανακερδίσει τη παλιά του θέση.

Φωνές: Άλκης Κούρκουλος, Γιώργος Λιάντος, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Μαρία Πλακίδη.

*Alpha, Κυριακή 10/1, στις 21:10

«Μπάρτον και Τέιλορ» (2013) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λάξτον

Δράμα – Ο θυελλώδης έρωτας του Ρίτσαρντ Μπάρτον και της Λίζ Τέιλορ. Το δράμα αφηγείται την ιστορία του πιο λαμπερού ζευγαριού του Χόλιγουντ, του Ρίτσαρντ Μπάρτον και της Ελίζαμπεθ Τέιλορ που συνεργάστηκαν μαζί για τελευταία φορά στο Privet Lives του Νόελ Κάουαρντ. Ένας παράνομος έρωτας, δύο θυελλώδεις γάμοι, χωρισμοί και μπόλικο αλκοόλ, πλαισιώνουν την αληθινή αγάπη δύο λαμπερών σταρ, που αγαπήθηκαν μαζί από το κοινό, όσο λίγοι.

Παίζουν: Ντόμινικ Γουεστ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 10/1, στις 22:00

«Ο Ηλίας του 16ου» (2008) σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας

Κωμωδία – Ο Ηλίας, ο Θωμάς και ο Βαγγέλης, τρεις φίλοι που οι υποχρεώσεις από δάνεια, κάρτες, ασφάλειες κλπ. τους κυνηγούν καθημερινά, αποφασίζουν να κλέψουν τον Λάμπρο, το αφεντικό του Βαγγέλη, ιδιοκτήτη καφετέριας, ενεχυροδανειστή και κλεπταποδόχο. Τη διάρρηξη θα την κάνει ο Θωμάς, ενώ ο Ηλίας ντύνεται αστυφύλακας για περισσότερη… ασφάλεια. Η τύχη όμως τους παίζει ένα παράξενο παιγνίδι, όταν ο δήθεν αστυφύλακας καλείται να διαλευκάνει μία κλοπή κοσμημάτων σε γειτονικό σπίτι.

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Θέμις Μπαζάκα, Τάσος Κωστής, Αντώνης Αντωνίου, Νένα Μεντή, Εριέττα Μουτούση, Υρώ Μανέ.

*Star, Κυριακή 10/1, στις 22:50

«Thor» (2011) σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα

Περιπέτεια – Ο Θορ, ο Βίκινγκ ήρωας της μυθικής Άσγκαρ, οδηγείται στην εξορία από τον πατέρα του, θεό Οντίν, λόγω της αλαζονείας του να ανοίξει πόλεμο με τους Παγωμένους Γίγαντες, τους αιώνιους εχθρούς του. Ως τόπος εξορίας του ορίζεται η Γη, όπου χωρίς μνήμη πια του μεγαλείου του, αναγκάζεται να μάθει να ζει με τους ανθρώπους. Έχοντας τώρα εξοικειωθεί με τους θνητούς, σύντομα θα ερωτευτεί την Τζέιν Φόστερ, μια γοητευτική επιστήμονα, που θα τον βοηθήσει να χρησιμοποιεί την ακατανίκητη δύναμή του μόνο για καλό. Όταν όμως, οι αιώνιοι εχθροί από τα σκοτεινά βάθη του χρόνου κάνουν την εμφάνισή τους, με σκοπό την ανακατάληψη της μυθικής Άσγκαρ, τα πράγματα θα πάρουν μιαν άλλη τροπή…

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Νάταλι Πόρτμαν, Τομ Χίντλστον, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Άντονι Χόπκινς, Ίντρις Έλμπα, Κολμ Φιόρι, Ρέι Στίβενσον, Κατ Ντένινγκς, Ρενέ Ρούσο.

*Alpha, Κυριακή 10/1, στις 23:00

«Σαββατοκύριακο με το σόι» (2016) σκηνοθεσία Pieter van Rijn, Willem de Beukelaer 

Κωμωδία – Ο Πίτερ Σέβεριν, ένας πλούσιος επιχειρηματίας, προσκαλεί τα παιδιά του στο κτήμα του για το Σαββατοκύριακο. Κανένα δεν ανυπομονεί γι αυτό γεγονός: Ο Ρόντερικ προσπαθεί να σώσει την επιχείρησή του από πτώχευση, η Φλερ μόλις ξεκίνησε ένα σιωπηλό-σεμινάριο στο άσραμ της, και ο Μπένιαμιν είναι απασχολημένος με την καλλιτεχνική του καριέρα. Ωστόσο, όταν ο Πίτερ τους ενημέρωσε ότι θέλει να κάνει μια σημαντική ανακοίνωση, το ενδιαφέρον των παιδιών αυξήθηκε. Τα τρία παιδιά έφτασαν στο κτήμα, κι αυτό που συνάντησαν ήταν το τελευταίο που περίμεναν.

Παίζουν: Cynthia Abma, Richie Brown, John Buijsman.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 10/1, στις 23:00

«Η Δεύτερη Ευκαιρία» (1993) σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Πέτερσεν

Θρίλερ – Μια ημερομηνία έχει στοιχειώσει τη ζωή του βετεράνου μυστικού πράκτορα Φρανκ Χόριγκαν. Μέλος της ομάδας προστασίας του Τζον Φ. Κένεντι, ο Φρανκ δεν είχε αντιδράσει όσο γρήγορα έπρεπε, ώστε να αποτρέψει τη δολοφονία του Προέδρου της Αμερικής, στις 22 Νοεμβρίου του 1963, στο Ντάλλας. Από τότε πέρασαν τριάντα χρόνια. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ περιοδεύει στα πλαίσια της πολιτικής του καμπάνιας, για την επανεκλογή του. Οι έρευνες για τις ανώνυμες απειλές κατά της ζωής του, έχουν καταντήσει ρουτίνα. ‘Ομως, κάποιος δεν αστειεύεται… Γνωρίζοντας τα πάντα για το παρελθόν του Φρανκ, τον προκαλεί σε έναν πόλεμο νεύρων. Επαγγελματίας δολοφόνος και άσσος στις μεταμφιέσεις, ο Μιτς Λίρι, μπορεί ανά πάσα στιγμή να σκοτώσει τον Πρόεδρο, αλλά προτιμά, πρώτα να παίξει το παιχνίδι που έχει καταστρώσει για τον Φρανκ.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Τζον Μάλκοβιτς, Ρενέ Ρούσο.

*Μακεδονία, Κυριακή 10/1, στις 23:00

«Μπρίτζετ Τζόουνς: Η Επόμενη Σελίδα» (2004) σκηνοθεσία Μπίμπαν Κίντρον

Κομεντί – Τώρα που η δημοσιογράφος Μπρίτζετ Τζόουνς βρήκε τον έρωτα της ζωής της, διαπιστώνει πως η σχέση τους δεν είναι τόσο ονειρεμένη. Χωρίζουν και φτάνει μέχρι την Ταϋλάνδη στο πλευρό του γοητευτικού παλιού αφεντικού της, σε ένα ταξίδι με δυσάρεστες ανατροπές.

Παίζουν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Κόλιν Φερθ, Τζιμ Μπρόαντμπεντ.

*Ant1, Κυριακή 10/1, στις 23:30

«Η Κόκκινη Μαργαρίτα» (1990) σκηνοθεσία Βασίλης Βαφέας

Κωμωδία – Ο ήρωας της ταινίας εγκαταλείπει τη δουλειά του σε φαρμακευτική εταιρεία, για να ακολουθήσει μια ηθοποιό. Παρά τα γεγονός ότι νιώθει ερωτευμένος μαζί της, όταν προσπαθεί να εργαστεί στον δικό της επαγγελματικό χώρο, ζει κωμικοτραγικές καταστάσεις, που θα τον συνθλίψουν και θα τον κάνουν να ψάξει δρόμους διαφυγής.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Πέμη Ζούνη, Χρύσα Ρώπα, Ράνια Οικονομίδου, Αντώνης Κατσαρής, Ναταλία Καποδίστρια.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 10/1, στις 23:30

«Ένα Ήσυχο Μέρος» (2018) σκηνοθεσία Τζον Κραζίνσκ

Τρόμου – Μια οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει μετά την κατάληψη της γης από φονικά εξωγήινα όντα. Οι εξωγήινοι δολοφόνοι αναζητούν τα θύματά τους με βάση τον ήχο, στον οποίο επιδεικνύουν εξαιρετική ευαισθησία. Τα μέλη της οικογένειας πρέπει να ζουν σιωπηλά διαφορετικά θα γίνουν τα επόμενα θύματα των τρομερών πλασμάτων που εμφανίζονται με τον παραμικρό ήχο!

Παίζουν: Τζον Κραζίνσκι, Έμιλι Μπλαντ, Μίλισεντ Σίμοντς.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 10/1, στις 00:00