Εκατοντάδες χρυσά ρωμαϊκά νομίσματα βρέθηκαν σε υπόγειο θεάτρου

Εκατοντάδες αμύθητης αξίας χρυσά νομίσματα της Ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκαν σε υπόγειο θεάτρου στο Κόμο της Βόρειας Ιταλίας, κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην περιοχή.

Τα χρυσά ρωμαϊκά νομίσματα εντοπίστηκε σε ειδική κρύπτη που είχε κατασκευαστεί κάτω από το θέατρο Cressoni. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη τη σημασία της ανακάλυψης των ευρημάτων, αλλά σίγουρα θα μας βοηθήσουν να αποκαλυφθεί μπροστά μας μία ολόκληρη εποχή», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Αλμπέρτο Μπονισόλι σε επίσημη δήλωσή του.

Τα χρυσά νομίσματα εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα και μεταφέρθηκαν για εξέταση στο ειδικό εργαστήριο, στο Μιλάνο, ώστε να ερευνηθούν από τους αρχαιολόγους.

Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού απέφυγε να αποκαλύψει την εκτιμώμενη αξίας του. Σύμφωνα ωστόσο με ειδικούς εκτιμητές, η αξία τους είναι πολλά εκατομύρια δολάρια.

Το Cressoni Theatre άνοιξε την αυλαία του το 1807. Το 1997 ωστόσο, μετέφερε τις δραστηριότητές του και ο χώρος εγκαταλείφθηκε. Η περιοχή που βρίσκεται το θέατρο δεν είναι μακριά από το ανασκαφικό site Novum Comum, όπου έχουν ανακαλυφθεί μεγάλης σημασίας και αξίας αντικείμενα.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο που βρέθηκαν τα χρυσά ρωμαϊκά νομίσματα:

roman1
roman_coin2
roman_coin3
roman_coin4

Πρώτο Θέμα