6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Εκδικητής» (2017) σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Δράσης – Ο Κουάν, ένας κινεζικής καταγωγής, ταπεινός ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Chinatown του Λονδίνου, βλέπει το καλά κρυμμένο –για πολλά χρόνια- παρελθόν του να βγαίνει στην επιφάνεια, μέσω μίας εκδικητικής βεντέτας, όταν το μόνο πρόσωπο, που του έχει μείνει να αγαπά, η έφηβη κόρη του, δολοφονείται σε ένα «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα με πολιτικά κίνητρα. Ψάχνοντας ασταμάτητα για την ταυτότητα των τρομοκρατών, ο Κουάν εξαναγκάζεται να έρθει σε σύγκρουση με έναν Βρετανό κυβερνητικό αξιωματούχο, το παρελθόν του οποίου ίσως κρύβει στοιχεία για τους πραγματικούς δολοφόνους.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Πιρς Μπρόσναν, Κέιτι Λέουνγκ, Ρούφους Τζόουνς, Μαρκ Τάντι, Τσάρλι Μέρφι.

*Star, Τετάρτη 13/1, στις 21:00

«Ανάλυσέ Το» (1999) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Κωμωδία – Ένας άσημος ψυχαναλυτής που ετοιμάζεται να κάνει τον δεύτερο γάμο του, γίνεται άθελά του ψυχοθεραπευτής ενός διάσημου μαφιόζου, ο οποίος πρέπει να κρύψει από τη φαμίλια ότι πάσχει από κρίσεις άγχους και πανικού και δυσκολεύεται πλέον να σκοτώσει.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τσαζ Παλμιντιέρι.

*Open, Τετάρτη 13/1, στις 21:00

«Django ο Τιμωρός» (2012) σκηνοθεσία Κουεντίν Ταραντίνο

Γουέστερν – Η ταινία διαδραματίζεται στο Νότο δύο χρόνια πριν από την έναρξη του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου. Ο Τζάνγκο είναι ένας σκλάβος που ζει στο Νότο,  Όταν ο Τζάνγκο βρίσκεται σε έναν πλειστηριασμό σκλάβων, ο Δόκτωρ Κινγκ Σουλτζ, ένας κυνηγός επικηρυγμένων, ελευθερώνει τον Τζάνγκο και  επειδή δεν γνωρίζει πώς μοιάζουν οι αδελφοί Μπριτλ, πάλαι ποτέ επιστάτες στη φυτεία που μεγάλωσε ο Τζάνγκο του κάνει την πρόταση εάν τον βοηθήσει να τους βρουν, να έχει μέρος της αμοιβής. Ο Τζάνγκο δέχεται, αλλά ζητά και κάτι ακόμα: τη βοήθεια του Σουλτς για να απελευθερώσουν την γυναίκα του Μπρουμχίλντα, η οποία έχει πουληθεί σε έναν διαβόητο σκληρό ιδιοκτήτη  μίας φυτείας-κόλασης για τους σκλάβους.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Κρίστοφ Βαλτς, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέρι Ουάσινγκτον, Σάμιουελ Τζάκσον.

*Mega, Τετάρτη 13/1, στις 22:00

«Οι Νύχτες μου Μακριά σου» (2007) σκηνοθεσία Γουόνγκ Καρ-Βάι 

Αισθηματική – H Ελίζαμπεθ, μετά από ένα ξαφνικό χωρισμό, ταξιδεύει στην ενδοχώρα της Αμερικής, αφήνοντας πίσω της μια ζωή από αναμνήσεις και χαμένα όνειρα. Διασχίζοντας τη χώρα, γνωρίζει ανθρώπους με πάθη και αδυναμίες και ανακαλύπτει πως στην πραγματικότητα η διαδρομή αυτή είναι μέρος της αναζήτησης του ίδιου της του εαυτού… πως στην ζωή και τον έρωτα ένα αντίο, εκτός από τέλος, σημαίνει και μια νέα αρχή. Υποψηφιότητα για Χρυσό Φοίνικα Φεστιβάλ Καννών 2007.

Παίζουν: Νόρα Τζόουνς, Τζουντ Λο, Νάταλι Πόρτμαν.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 13/1, στις 22:00

«Fight Club» (1999) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Δράμα – Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τσακ Παλάνιουκ, η ταινία έχει ως πρωταγωνιστή τον Νόρτον, έναν ανώνυμο αφηγητή, έναν “οποιονδήποτε”, που είναι δυσαρεστημένος με τη δουλειά γραφείου που κάνει, οργανώνει ένα κλαμπ πάλης (“fight club”) με έναν κατασκευαστή σαπουνιών, τον Τάιλερ Ντέρντεν, τον οποίο υποδύεται ο Μπραντ Πιτ.Ο πρώτος κανόνας του Fight Club; Δεν μιλάς για το Fight Club. Στο κλαμπ τους συμμετέχουν κι άλλοι άντρες που θέλουν να παλέψουν για λόγους αναψυχής. Ο αφηγητής εμπλέκεται σε μια σχέση με τον Ντέρντεν και μία παράξενη γυναίκα, τη Μάρλα Σίνγκερ, την οποία υποδύεται η Μπόναμ Κάρτερ..

Μπραντ Πιτ, Έντουαρντ Νόρτον, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Μιτ Λοφ, Τζάρεντ Λέτο.

*Open, Τετάρτη 13/1, στις 23:00

«John Wick» (2014) σκηνοθεσία Τσαντ Σταχέλσκι, Ντέιβιντ Λάιτ

Δράσης – Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ο Τζον Γουίκ λαμβάνει ένα τελευταίο δώρο από εκείνη: ένα κουτάβι με το όνομα Ντέιζι. Ο θρήνος του διακόπτεται απότομα, όταν ο αδίστακτος Ιόσεφ και η συμμορία του εισβάλλουν στο σπίτι του, αφήνοντας τον ίδιο αναίσθητο και τη Ντέιζι νεκρή. Δίχως να το γνωρίζουν, μόλις ξύπνησαν έναν από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους του υπόκοσμου. Η αναζήτηση του Τζον για το κλεμμένο αυτοκίνητο, που του πήρε η συμμορία, τον οδηγεί σε μια μυστική κοινότητα της Νέας Υόρκης, όπου κάποτε ο ίδιος ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων. Εκεί μαθαίνει ότι ο Ιόσεφ είναι ο μοναχογιός ενός παλιού του συνεργάτη, ο οποίος και εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Τζον Γουίκ, προκειμένου να μη φτάσει ποτέ στο γιο του. Με έναν ολόκληρο στρατό στο κατόπι του, ο Τζον μετατρέπεται ξανά στην τρελή φονική μηχανή, που φοβόταν ολόκληρος ο υπόκοσμος.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Αντριάν Παλίκι, Γουίλεμ Νταφόε, Μάικλ Νίκβιστ, Άλφι Άλεν.

*Star, Τετάρτη 13/1, στις 23:15