6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» (2013) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δράμα – Ο πρώην χρηματιστής και νυν τρόφιμος νευρολογικής κλινικής Νικ Κάραγουεϊ αφηγείται τις ξένοιαστες ημέρες του στο Λονγκ Άιλαντ του 1922 Εκεί γνωρίζει το μυστηριώδη γείτονα του και εκατομμυριούχο, Jay Gatsby, και παρασύρεται στον υπερπολυτελές τρόπο ζωής που του προσφέρει. Γρήγορα όμως ανακαλύπτει το πραγματικό λόγο της γνωριμίας τους και σιγά-σιγά ξεδιπλώνονται και όλες οι πτυχές της αινιγματικής ζωής του υπέροχου Gatsby.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν.

*Open, Πέμπτη 14/1, στις 21:00

«Αντιρρησίας Συνείδησης» (2016) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Βιογραφικό πολεμικό δράμα – Η ταινία είναι βασισμένη στις εμπειρίες του Ντέσμοντ Ντος, ενός εθελοντή στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της αιματηρής μάχης της Οκινάουα, έσωσε πάνω από 75 άντρες χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο. Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση αμερικανού στρατιώτη του Β Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες και μεταφέροντας τους τραυματισμένους από τις γραμμές του εχθρού χωρίς να φέρει οπλικό εξοπλισμό, αφού είχε την πεποίθηση ότι ακόμα και ο πόλεμος δεν δικαιολογεί τους σκοτωμούς και ο πρώτος άοπλος στρατιώτης, που τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Τιμής.

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Λουκ Μπρέισι, Βινς Βον, Τερέζα Πάλμερ.

*Star, Πέμπτη 14/1, στις 21:00

«Λούφα και Παραλλαγή» (1984) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης

Κωμωδία – Ο στρατιώτης Γιάννης Παπαδόπουλος μετατίθεται από τα ελληνο-βουλγαρικά  σύνορα στη Διεύθυνση Κινηματογραφίας των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αθήνα. Σ αυτή την προνομιακή θέση, πολύ κοντά στο σπίτι του, τη σύζυγό του και τις δίδυμες κόρες τους, περνά ευχάριστες μέρες, σκαρώνοντας διάφορες φάρσες με τους συναδέλφους του – μια ομάδα στρατιωτών ενταγμένων στην τότε νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων, έναν καινούριο τηλεοπτικό σταθμό, που δημιουργήθηκε για τους πολίτες, αλλά που το προσωπικό του αποτελείτο κυρίως από στρατιώτες, που είχαν προϋπηρεσία στον κινηματογράφο πριν την κατάταξή τους. Ωστόσο, αυτή η τρελή παρέα των φαντάρων καταφέρνει να βγάζει και χρήματα, γυρίζοντας… σεξοταινίες με υλικό του στρατού, ώσπου το πρωινό της 21ης Απριλίου του 1967, το στρατιωτικό πραξικόπημα ενός άλλου Παπαδόπουλου, μόνιμου συνταγματάρχη, έρχεται να τους κόψει τα φτερά…

Παίζουν: Νίκος Καλογερόπουλος, Γιώργος Κιμούλης, Τάκης Σπυριδάκης, Σταύρος Ξενίδης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Χρήστος Βαλαβανίδης, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Τάνια Καψάλη, Δημήτρης Πουλικάκος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Παύλος Χαϊκάλης.

*Mega, Πέμπτη 14/1, στις 22:00

«Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Περιπέτεια – Οι άνθρωποι και οι Transformers βρίσκονται σε πόλεμο, με τον Όπτιμους Πράιμ να αγνοείται. Το κλειδί για τη σωτηρία του μέλλοντος της ανθρωπότητας βρίσκεται θαμμένο στα μυστικά του παρελθόντος, στην άγνωστη ιστορία των Transformers στη γη. Έτσι, η σωτηρία του κόσμου φαίνεται να εξαρτάται από μια ιδιότυπη συμμαχία ανάμεσα στον Κέιντ Γιάγκερ, τον Μπάμπλμπι, έναν Άγγλο λόρδο και μια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Παίζουν: Μπρένταν Φρέιζερ, Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, Φράνσις Ο Κόνορ, Ορλάντο Τζόουνς.

*ΣΚΑΪ, Πέμπτη 14/1, στις 22:00

«Σφυρίζοντας για τον Έρωτα» (2014) σκηνοθεσία Τζάστιν Ρίαρντον

Ρομαντική κομεντί – Ένας συγγραφέας του Χόλυγουντ πιέζεται από τον ατζέντη του να γράψει μια ρομαντική ταινία. Το μόνο πρόβλημά του, δεν πιστεύει καν στον έρωτα. Η άποψή του, όμως, θα ανατραπεί όταν θα γνωρίσει μια όμορφη γυναίκα που θα του πάρει τα μυαλά και θα κάνει τα πάντα για να την διεκδικήσει! Μια απολαυστική κομεντί με ένα πανέξυπνο σενάριο που παίζει με όλα τα στερεότυπα της ρομαντικής κωμωδίας.

Παίζουν: Κρις Έβανς, Μισέλ Μόναχαν, Λιουκ Γουίλσον, Άντονι Μάκι.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 14/1, στις 22:00

«Το Τελεσίγραφο του Μπορν» (2007) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Θρίλερ – Ο εκπαιδευμένος δολοφόνος και πρώην πράκτορας ενός μυστικού οργανισμού της CIA Τζέισον Μπορν, το μόνο που ζητά πλέον είναι να εξαφανιστεί και να μάθει την αλήθεια για το ποιος πραγματικά είναι. Για μία ακόμη φορά καταδιώκεται από αυτούς που τον δημιούργησαν.  Έχοντας ακόμα αμνησία και χωρίς την αγαπημένη του Μαρί, προσπαθεί να ξεφύγει από δολοφόνους που θέλουν να τον σκοτώσουν, αστυνομικούς, πράκτορες του FBI και την Ιντερπόλ. Ο Μπορν δεν έχει άλλη επιλογή από το να ταξιδέψει ανά τον κόσμο και να εξακριβώσει ποιος πραγματικά είναι και ποιοι σε αυτό το ασταμάτητο κυνηγητό είναι οι εχθροί του και ποιοι οι φίλοι του.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζούλια Στάιλς, Ντέιβιντ Στράδερν, Τζόαν Άλεν.

*Star, Πέμπτη 14/1, στις 23:50