Ο K. Μητσοτάκης πήρε πίσω την αύξηση στα πρόστιμα – Παραμένουν στα 300€

Την πρόθεσή του να μην αυξηθεί στα 500 ευρώ, όπως είχε ανακοινώσει κατά την πρωτολογία του, το πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού αλλά να μείνει στα 300 ευρώ για μια εβδομάδα τουλάχιστον εξέφρασε λίγο πριν πέσει η αυλαία της συζήτησης στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Στην πρωτολογία του είχε προαναγγείλει πως θα ανοίξουν τα καταστήματα από τη Δευτέρα, στην τριτολογία του το… ανακοίνωσε και πλέον όλοι περιμένουν από τον Νίκο Χαρδαλιά να εξειδικεύσει πως θα γίνει αυτό. Αλλά λίγο πριν ρίξει αυλαία στη συζήτηση για την πανδημία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε κι άλλη είδηση, αυτή τη φορά για το πρόστιμο.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει ότι το πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων που ισχύουν κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων, το πρόστιμο να αυξάνονταν από τα 300 ευρώ στα 500.

Ωστόσο, η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να κάνει… ρελάνς. Και λίγο πριν κλείσει την τριτολογία του, είπε πως έχει την πρόθεση το πρόστιμο να μείνει στα 300 ευρώ για μια εβδομάδα και “να δούμε”.

Έτσι, για τουλάχιστον μια εβδομάδα, το πρόστιμο θα παραμείνει στα 300 ευρώ.