13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το βράδυ του Σαββάτου όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Miss με το Ζόρι 2: Κυκλοφορεί και Οπλοφορεί » (2005) σε σκηνοθεσία Τζον Πάσκουιν 

Η Γκρέισι Χαρτ -η μασκότ του FBI ως καλλονή πράκτορας που έσωσε τον θεσμό των καλλιστείων από τρομοκρατική επίθεση- καλείται τώρα να σώσει την καλύτερή της φίλη, νικήτρια των καλλιστείων, και τον παρουσιαστή της διοργάνωσης, που έπεσαν θύματα απαγωγής.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ρεγγίνα Κινγκ, Γουίλιαμ Σάτνερ, Ενρίκε Μαρτσιάνο.

*Open, Σάββατο 16/1, στις 21:00

«Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι – Home» (2015) σε σκηνοθεσία Τιμ Τζόνσον

Animation – Όταν τα μέλη της εξωγήινης φυλής των Μπουβ καταφτάνουν στη Γη, κυνηγημένοι από έναν άσπονδο εχθρό τους, θα αποφασίσουν να διώξουν το ανθρώπινο είδος, προκειμένου να αναδιοργανώσουν ολόκληρο τον πλανήτη και να τον μετατρέψουν στο νέο τους σπίτι. Ο Ουπς, ένας αξιαγάπητος, αλλά διαφορετικός, από τα υπόλοιπα μέλη της φυλής του, εξωγήινος, γίνεται στόχος των συμπατριωτών του μετά από μια γκάφα του. Ως δραπέτης, συναντά και αναπτύσσει μία απίθανη φιλία με ένα περιπετειώδες κορίτσι, την Τιπ, η οποία έχει τη δική της αποστολή. Μέσα από μια σειρά κωμικών περιπετειών με την Τιπ, ο Ουπς αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το να είσαι διαφορετικός και να κάνεις λάθη είναι φυσικό κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης και μαζί ανακαλύπτουν το πραγματικό νόημα της λέξης «σπίτι», κατά τη διάρκεια του πιο υπέροχου ταξιδιού!

*Star, Σάββατο 16/1, στις 21:00

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» (1961) σε σκηνοθεσία Νίκος Τσιφόρος

Κωμωδία – Ο Κλέαρχος φλερτάρει την όμορφη γειτόνισσά του, την Ηρώ, και όταν μαθαίνει ότι φεύγει για διακοπές σε κάποια λουτρόπολη αποφασίζει να πάει και αυτός στο ίδιο μέρος για να συνεχίσει την πολιορκία. Μα δεν είναι εύκολο να ξεφύγει από τη συμβία του…την Μαρίνα. Βάζει λοιπόν το γαμπρό του, το Μάχο, να προσποιηθεί ότι έχει πρόβλημα υγείας και χρειάζεται να πάει για λουτροθεραπεία στο μέρος που θα πάει και η Ηρώ. Έτσι, πεθερός και γαμπρός ξεκινάνε για τα Καμένα Βούρλα, όπου αρχίζουν το γλέντι μακριά από τις συμβίες τους. Ένα ωραίο πρωί όμως καταφθάνουν στο ξενοδοχείο, μάνα και κόρη…

Παίζουν: Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Ρίζος, Έλσα Ρίζου, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Άγγελος Μαυρόπουλος, Γιάννης Βογιατζής.

*Ant1, Σάββατο 16/1, στις 21:00

«Οι Υπηρέτριες» (2011) σε σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Δράμα – Αρχές του 1960, η 22χρονη Σκίττερ επιστρέφει μετά το τέλος των σπουδών της στο πατρικό της, στη μικρή πόλη Τζάκσον του Μισισιπή. Οι φιλοδοξίες της όμως είναι πολύ μεγαλύτερες από τα όρια της επαρχίας και την καταπιεστική επιθυμία των γονιών της να βρει έναν καλό γαμπρό. Αυτό που θέλει είναι να γίνει συγγραφέας. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι για να την προσέξουν, θα πρέπει να βρει ένα κάπως τολμηρό θέμα, σύντομα αρχίζει να συγκεντρώνει υλικό με θέμα τις γυναίκες-υπηρέτριες που μεγάλωσαν τις κόρες των πλουσίων της περιοχής. Οι έρευνές της όμως θα την οδηγήσουν σε κάποια σκοτεινά μονοπάτια που, για το καλό της πόλης, θα ήταν καλό να μείνουν απάτητα και ανεξερεύνητα. Ωστόσο, η Έιμπελιν, υπηρέτρια της καλύτερης φίλης της Σκίττερ, έχει ήδη αρχίσει να μιλά, και αυτά που λέει δεν μπορούν πια να αποσιωπηθούν…

Παίζουν: Ηθοποιοί: Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέσικα Τσάστεϊν, Οκτάβια Σπένσερ, Έμμα Στόουν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Άλισον Τζάνεϊ, κ.α.

*Alpha, Σάββατο 16/1, στις 21:50

«Της Κακομοίρας – Ο Μπακαλόγατος» (1963) σε σκηνοθεσία Ντίνος Κατσουρίδης

Κωμωδία – Ο Ζήκος, ένας επαρχιώτης, που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του κυρ – Παντελή, είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, μια κοπέλα της γειτονιάς, η οποία, θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματα του. Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει να παντρευτεί τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά εκείνος δεν αλλάζει γνώμη. Με τη βοήθεια μιας προξενήτρας και χωρίς να το ξέρει η Λίτσα, ο Παντελής  συμφωνεί με τον πατέρα της κοπέλας, έναν φτωχό εισπράκτορα, να γίνουν οι αρραβώνες την ημέρα των γενεθλίων της.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Μαρίκα Νεζέρ, Νίκος Φέρμας, Ντίνα Τριάντη, Νέλλη Παππά, Θανάσης Μυλωνάς.

**Η ταινία προβάλλεται επιχρωματισμένη.

*Star, Σάββατο 16/1, στις 22:50

«Το Αόρατο Κορίτσι» (2019) σε σκηνοθεσία Claudia Myers

Δράμα φαντασίας – Μια μαγική ιστορία για μια νεαρή γυναίκα που έχει ξεθωριάσει, στο σημείο να έχει γίνει, πια αόρατη και πρέπει να βρει τον δρόμο της πίσω στον κόσμο. Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία μοναξιάς, όπου ζει στις σκιές ως φωτογράφος παπαράτσι, η Χόλι συναντά τον έναν άντρα που μπορεί να τη δει, τον Σέιν, έναν μαχητή MMA της τύχης που εργάζεται ως μπράβος. Η Χόλι ανακαλύπτει ότι ήταν μια από τις ταμπλόιντ φωτογραφίες της που προκάλεσε την πτώση του και ότι πρέπει να τον επαναφέρει στην προηγούμενη δόξα του εάν θέλει να ξανακερδίσει τον κόσμο γύρω της. Με τον Shayne, η Holly ξυπνά για να αγαπήσει αλλά και για να κατανοήσει την πραγματική ευθύνη που έχει για τη μοίρα της. Βραβείο Κοινού για το σενάριο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Μπρούκλιν.

Παίζουν: Olivia Thirlby, Alan Ritchson, Jim Gaffigan.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 16/1, στις 23:00

«Η Ανταλλαγή» (2008) σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δράμα – Στο Λος Άντζελες του 1928, ο εννιάχρονος Ουόλτερ Κόλινς εξαφανίζεται. Όταν λίγο αργότερα εμφανίζεται ένα παιδί και ισχυρίζεται πως είναι ο Ουόλτερ, η μητέρα του αρνείται πως είναι στ’ αλήθεια ο γιος της, ενώ η αστυνομία, θέλοντας να σταματήσουν οι έρευνες, την πιέζει να τον αποδεχτεί.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Τζον Μάλκοβιτς, Έιμι Ράιαν.

*Ant1, Σάββατο 16/1, στις 23:00

«Η Δεύτερη Ευκαιρία» (1993) σε σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Πέτερσεν 

Θρίλερ – Μια ημερομηνία έχει στοιχειώσει τη ζωή του βετεράνου μυστικού πράκτορα Φρανκ Χόριγκαν. Μέλος της ομάδας προστασίας του Τζον Φ. Κένεντι, ο Φρανκ δεν είχε αντιδράσει όσο γρήγορα έπρεπε, ώστε να αποτρέψει τη δολοφονία του Προέδρου της Αμερικής, στις 22 Νοεμβρίου του 1963, στο Ντάλλας. Από τότε πέρασαν τριάντα χρόνια. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ περιοδεύει στα πλαίσια της πολιτικής του καμπάνιας, για την επανεκλογή του. Οι έρευνες για τις ανώνυμες απειλές κατά της ζωής του, έχουν καταντήσει ρουτίνα. ‘Ομως, κάποιος δεν αστειεύεται… Γνωρίζοντας τα πάντα για το παρελθόν του Φρανκ, τον προκαλεί σε έναν πόλεμο νεύρων. Επαγγελματίας δολοφόνος και άσσος στις μεταμφιέσεις, ο Μιτς Λίρι, μπορεί ανά πάσα στιγμή να σκοτώσει τον Πρόεδρο, αλλά προτιμά, πρώτα να παίξει το παιχνίδι που έχει καταστρώσει για τον Φρανκ.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Τζον Μάλκοβιτς, Ρενέ Ρούσο.

*Μακεδονία, Σάββατο 16/1, στις 23:00

«Ο Κανόνας Της Σιωπής» (2012) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρέντφορντ 

Θρίλερ – Ερευνώντας μια ιστορία της δεκαετίας του 70 που έρχεται ξανά στο προσκήνιο, ένας νεαρός δημοσιογράφος αποκαλύπτει την πραγματική ταυτότητα ενός επιτυχημένου δικηγόρου, ο οποίος είναι καταζητούμενος ως πολιτικός ακτιβιστής. Αυτό θα αναγκάσει τον τελευταίο να τραπεί σε φυγή και να προσπαθήσει να καθαρίσει μια και καλή το όνομά του.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Σάια ΛαΜπεφ, Νικ Νόλτε.

*Open , Σάββατο 16/1, στις 23:30

«Τα Παιδιά της Χελιδόνας» (1987) σε σκηνοθεσία Κώστας Βρεττάκος

Κοινωνική – Πολιτική – Ένας δημοσιογράφος, συνεργαζόμενος με ένα νεαρό σκηνοθέτη, προσπαθεί να συγκεντρώσει πληροφορίες για την ιστορία μιας οικογένειας που διαλύθηκε, εξαιτίας των πολιτικών αναταραχών. Θα εντοπίσουν τα διάφορα μέλη της, τα οποία θα αφηγηθούν τις δραματικές ιστορίες τους που ξεκίνησαν από τον Εμφύλιο. Η έρευνα των δύο αντρών διακόπτεται, όταν ένα πρόσωπο κλειδί αρνείται να μιλήσει. Ο μόνος που θα απομείνει να αγωνιά για την τύχη της έρευνας είναι ο νεαρός σκηνοθέτης.

Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Μαίρη Χρονοπούλου, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Πέρης Μιχαηλίδης, Στέφανος Ληναίος, Σοφία Αλιμπέρτη, Στέλιος Λιονάκης, Ηρώ Κυριακάκη, Θάνος Γραμμένος, Δημήτρης Πουλικάκος, Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 16/1, στις 00:00

«Τα Κόκκινα Φανάρια» (1963) σε σκηνοθεσία Βασίλης Γεωργιάδης

Δράμα – Στο μπαρ της «Φρύνης» στην Τρούμπα -που το διεθύνει η πατρώνα Μαντάμ Παρί- ζουν και εργάζονται πέντε γυναίκες, η καθεμιά με τη δική της προσωπική ιστορία. Η Ελένη, μια κοπέλα που μεγάλωσε στις όχθες του Δούναβη και σπούδασε γλυπτική στο Βουκουρέστι, αλλά ο πόλεμος την έφερε στην Ελλάδα. Η «πριγκιπέσσα», όπως την αποκαλούν, που συναντά κρυφά έναν νεαρό φοιτητή και είναι έρμαιο στα χέρια του Μιχαλήου, του αδυσώπητου πατρώνου της. Η Μαίρη, που ερωτεύεται παράφορα ένα αγόρι, το οποίο μαζί της γνώρισε για πρώτη φορά τον έρωτα. Η Μαρίνα, που είναι παράφορα ερωτευμένη μ έναν σωματέμπορο, τον Ντόρη και εξαρτά όλη της την ύπαρξη απ αυτόν. Η Άννα, που κρατάει καλά φυλαγμένο το μεγάλο μυστικό της, την ύπαρξη ενός παιδιού, το οποίο εκείνη σπουδάζει κρυφά. Τέλος, η Μυρσίνη, μια νεόκοπη ιερόδουλη, η μόνη που βλέπει τις αλλαγές που έρχονται. Σε λίγο ο νόμος θα επιβάλλει το κλείσιμο των «σπιτιών» και ο δρόμος με τα κόκκινα φανάρια και τα καμπαρέ θ αδειάσει.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Γιώργος Φούντας, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Μάνος Κατράκης, Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Αλεξάνδρα Λαδικού, Ελένη Ανουσάκη, Δέσπω Διαμαντίδου, Κατερίνα Χέλμη, Νότης Περγιάλης, Ηρώ Κυριακάκη, Κώστας Κούρτης, Θόδωρος Κεφαλόπουλος, Σούλα Νικηφορίδου, Γιώργος Ξύδης, Λιάκος Νεοφώτιστος, Ξένη Δράμαλη.

*Mega, Σάββατο 16/1, στις 00:30

«Το Γυάλινο Σπίτι» (2001) σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Σακχάιμ

Θρίλερ – Οταν οι γονείς της Ρούμπι και του Ρετ Μπέικερ σκοτώνονται σε αυτοκινητικό δυστύχημα, την φροντίδα τους αναλαμβάνουν η ‘Εριν και ο Τέρι Γκλας, οι καλύτεροι φίλοι των γονιών τους. Το ζευγάρι υπόσχεται στα δυο παιδιά μια πλουσιοπάροχη και ευχάριστη ζωή στην Καλιφόρνια. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μετακομίσουν στην έπαυλη της οικογένειας Γκλας στο Μαλιμπού. Οι νέοι κηδεμόνες μοιάζουν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις υλικές ανάγκες των παιδιών, αλλά το μόνο περίεργο γεγονός είναι ότι μοιράζονται την ίδια κρεβατοκάμαρα σε ένα σπίτι πολλών δωματίων. Φαινομενικά όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά. Η Ρούμπι όμως, αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο ‘Εριν και η Τέρι απέχουν πολύ από την εικόνα των ιδανικών κηδεμόνων. Οι υποψίες της άραγε, έχουν βάση ή αποτελούν αποκύημα της φαντασίας μιας έφηβης με επαναστατικές διαθέσεις; Μέχρι να βεβαιωθεί η Ρούμπι, πρέπει να είναι προσεκτική, γιατί ό,τι δεν βλέπεις μέσα στο σπίτι των Γκλας, μπορεί να σε σκοτώσει

Παίζουν: Λίλι Σομπιέσκι, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Νταϊάν Λέιν,

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 16/1, στις 00:30

«Chef» (2014) σε σκηνοθεσία Τζον Φαβρό 

Κομεντί – Ο Καρλ Κάσπερ είναι ο επικεφαλής σεφ ενός γκουρμέ εστιατορίου της Καλιφόρνια, που παρά τη δυνατή σχέση του με το προσωπικό, δεν τα πάει το ίδιο καλά και με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Ο Καρλ είναι πιο περιπετειώδης και πρωτότυπος στις δημιουργίες του, αντίθετα από το αφεντικό, που θέλει πιο «κλασικά» πιάτα. Όταν μια κακή κριτική από τον διακεκριμένο κριτικό εστιατορίων Ράμσεϊ Μισέλ προκαλέσει την έκρηξη του Καρλ και γίνει viral στο twitter, ο Καρλ απολύεται και επιστρέφει στο Μαϊάμι, κοντά στην πρώην γυναίκα του Ινέζ και το παιδί του, με τους οποίους τελευταία είχε αποξενωθεί. Η καριέρα του έχει καταστραφεί, όμως η Ινέζ έχει μια πρωτότυπη ιδέα: να στήσει μια κινούμενη καντίνα και να διασχίσει τη χώρα προσφέροντας γκουρμέ φαγητό με τους δικούς του όρους. Σύντομα λοιπόν όλοι θα μάθουν ότι η… εκδίκηση δεν είναι μόνο ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, αλλά μπορεί να προσφέρεται και σε καντίνα!

Παίζουν: Τζον Φαβρό, Σοφία Βεργκάρα, Σκάρλετ Γιόχανσον, Όλιβερ Πλατ, Ντάστιν Χόφμαν, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζον Λεγκουϊτζάμο, Ιμτζάϊ Άντονι.

*Alpha, Σάββατο 16/1, στις 00:45