Τι θα γίνει με τα χιονοδρομικά κέντρα

Το άνοιγμα των χιονοδρομικών και των σχολείων μπαίνει σε πρώτο πλάνο για την κυβέρνηση μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου από χτες. Από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης έχει τονίσει πως κάθε Παρασκευή θα υπάρχει συζήτηση για κλιμάκωση ή αποκλιμάκωση μέτρων, είναι φυσικό να μπαίνουν στη κουβέντα και άλλοι τομείς της οικονομίας.

Ένας από αυτούς είναι τα χιονοδρομικά τα οποία έβαλε στη κορυφή της ατζέντας χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.  Πιθανότερη ημερομηνία για την επαναλειτουργία τους, είναι η 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί εντελώς και το ενδεχόμενο να ανοίξουν στις 25 Ιανουαρίου.

Oι πρώτες συζητήσεις θα γίνουν αυτήν την Παρασκευή, με την αισιοδοξία πάντως να είναι διάχυτη πως ίσως ανοίξουν tην 1η Φεβρουαρίου. Παράγοντες του Συλλόγου Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καστοριάς (ΣΧΟΚ) μεταφέρουν το παρασκήνιο των επαφών με την κυβέρνηση λέγοντας πως έχουν γίνει αιτήματα εδώ και μέρες προς την κυβέρνηση προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα χιονοδρομικά για τις προπονήσεις της Ολυμπιακής Ομάδας αλλά και άλλων συλλόγων. Όπως τονίζουν, έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε σύντομα και τα πρώτα επιδημιολογικά δεδομένα «και να γίνει κατανοητό πως η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών υπό όρους, δεν θα επιβαρύνει το επιδημιολογικό φορτίο».

Όσον αφορά τώρα, το ζήτημα της μετακίνησης από νομό σε νομό, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, μία από τις σκέψεις είναι να απαιτείται η επίδειξη του αποδεικτικού κράτησης, εάν και εφόσον δεν έχουν ανοίξει και οι μετακινήσεις.